Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

theWorldOfMU | Season eX 603 | XP: 1-5000 | DROP: Niski | ~projekt długo-dojrzewający~

Pacifist

EXP  

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. Twój wymarzony poziom doświadczenia

2. 2. Jakim Sezonem byłbyś zainteresowany?

3. 3. Jaki styl gry najczęściej obierasz?

• PvP, walka Gildii, Castle-Siege
    • Hunting, droga ku sławie (Ranking)
    • Elastyczność w PvP/PvE
    • Zależy mi na Eventach i inwazjach
  4. 4. Czy są jakieś dodatki które przyciągają Twoją uwagę?

• Tak, np. 3D Camera +Fog, polepszenia graficzne
      0
    • Tak, np. nowe bronie, nowe kamienie, nowe Ancienty
    • Tak, np. zmiany w mapach, unikalny wygląd klienta
    • Tak, np. różnorodność np. spawn wszystkich klas na jednej mapie, skille dla różnych klas, mieszanie klasowe przedmiotów
    • Tak, wszystko co powyżej i jeszcze więcej
    • Nie, oryginał to podstawa!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a3snMNZ.png

Witajcie!

Od dłuższego czasu walczę żeby z całej społeczności MuOnline zebrać najwięcej kluczowych informacji dotyczących jakich serwerów nam brakuje i na jakich serwerach najczęściej gramy. Patrząc na obrót wszystkich serwerów, ich konfiguracje oraz profity zwane VIP, Premium i w ostateczności XShop czy WebShop stwierdzam fakt że MU dla wielu administratorów stało się tylko kurą do znoszenia złotych jajek. Większość dostępnych solidnych serwerów to serwery "P2W" czyli płać by wygrać czy jak kto woli, płać by być zwycięzcą.

Moim zadaniem które sobie narzuciłem jakiś czas temu będzie stworzenie serwer kompletnie darmowego, bez VIPa, bez Premium, XShopa i innych wynalazków typu WebShop, wykupowanie klas postaci itp. pierdół. Cel dosyć ciężki, ale wierze że na takich serwerach gracze chcą grać. 

Kiedyś było mnóstwo serwerów, więcej niż w dniu dzisiejszym ale z tą różnicą że kiedyś kochając EXP'5000 graliśmy tylko na EXP'5000, teraz społeczność nie zważa na to aż tak mocno, każdy chce poprostu znaleźć coś solidnego, coś gdzie będzie mógł pograć, podyskutować, pobawić się, i zarwać niejedną nockę będąc aktywnym.

Jestem elastyczny, pragnę żebyście napisali czego Wy potrzebujecie, jak właśnie taki serwer widzicie. Nie ruszę dziś czy jutro, prawdopodobnie jeszcze nie w te wakacje, ale kto wie.

Dla zasady wrzucę całkowicie podstawowe info. dot. serwera:

• EXP: 1-5000, dynamiczny
  • DROP: 20% slow-low
  • Oryginalny i dodatkowy content tj. inwazje, spoty, mapy
  • System ponownego dołączania w wypadku DC / Refresh
  • System odtwarzania party w wypadku DC / Refresh
  • System zakładania sklepu Offline (Zen, WCoin, GoblinCoin)
  • Pełne drzewko "Master Tree" dla każdej z klas

Generalnie jestem w stanie zrobić wszystko - począwszy od "dziwnej konfiguracji", usuwanie czy dodawanie nowych przedmiotów, wykonywanie modyfikacji związanych z mapami, mogę sprawić że każda z klas będzie pojawiała się w jednym mieście (DK, DW, Elf, MG, DL, Sum, RF - Lorencia), że postacie będą mógłby używać różnych skilli, np. skill "Wave (DL)" dla DK czy "Rageful Blow (BK)" dla MG. Jestem w stanie zrobić wszystko, ale wychodzę z założenia że najlepszym sposobem będzie poprostu wyciągnięcie wszystkiego z Sezonu 6-sztego, czyli np. wypadajki, poprawnie skonfigurowane Eventy, poprawnie skonfigurowane inwazje i "bossy", w pełni funkcjonalny system Gens, Lucky Sets, Chaos Cards itp.

Zacząłem już pracę, niebawem podzielę się z wami kilkoma skrinami z gry. Postaram się także założyć forum gdzie będę mógł wrzucać cały changelog związany z pracami.

Trzymajcie się mocno! Czekam na wypowiedzi i propozycje :)

Opublikowano

tak jak wyżej 250exp byłby spoko no i myślę staty kasowane? 500 pkt za rr? 

Opublikowano

Moim zdaniem na 250X może być nudno, wydaje mi się że wyższy EXP - aż do 1000X zredukuję nudę i graczy widmo na serwerze. Wiadomo, szybszy progress w zdobywaniu lvl. - lepsza migracja graczy poprzez zmiany map/spotów. Na 250X spotkamy się pewnie jeszcze z nadmiernym farmieniem na helperze. Nie wiem czy pamięta ktoś dawne psychic-doom, tam EXP był 1000X ale sama rozgrywka była przerażająco powolna. Do tego stopnia powolna że gracze na 50-60rr chodzili w śmieciowych setach :) 

EXP to fundament do którego będę mógł się odnieść w dalszej fazie.

Mile widziane komentarze i głosy oddane w ankiecie. Szykuję już tymczasowe forum gdzie zainteresowani będą mogli bardzo wgłębić się w projekt.

Opublikowano

Panowie, może coś więcej na ten temat. Ja rozumiem że tak jest prościej ale wątpię żeby każdy serwer 250, 500 czy 1000X was interesował. Co z eventami, resami, grand-resetami? Jest masa rzeczy do przedyskutowania. Jeżeli będę miał konkretne bądź przynajmniej główne info to chętnie odpalę serwer w postaci zamkniętej, tak żebyśmy mogli pośmigać in-side, in-game.

Opublikowano

zrób coś takiego to bedzie mega serv tylko 30rr  

acherusmu.com

buildy np. do rozdania 15k w staty. ale można te 15k całe w agi dać lub vit.  albo podzielic . kto co woli.  chetnie zawitam na taki build server. tam niema nudy , bo gdy spierdzielisz se build to robisz GR (a przy tym dostajesz reward) i robisz nowy build. oczywiscie staty kasowane co rr. 

Opublikowano

Dodałem nieco więcej do ankiety. Nie ukrywam że od dłuższego czasu wiszę nad wyborem plików serwerowych. Moim zdaniem, tak jak napisałem wcześniej, najlepszym Sezonem jest Sezon 6ty, ale liczę że wypowiecie się w tym temacie. Mam mieszane uczucia co do niektórych ciekawych pozycji w plikach serwerowych, dlatego też przed wyborem tego właściwego chciałbym dowiedzieć się trochę od was.

@KlLLER@neriel@Friiti cała reszta - zapraszam!

Opublikowano

Właśnie bardziej celuje w XTeam (MUEMu) z racji że mają o wiele bardziej poukładane wszystko w środku, są czytelne i mam je już wyuczone, łatwiej cokolwiek do nich znaleźć noi mają anty-hacka. IGCN zawsze odstraszało mnie .XMLami, brakiem edytorów, są to poprostu pliki oryginalne bez żadnych "nowinek", to znów taki odgrzewany kotlet. Szukam dalej, ankieta działa, ktoś tam głosy oddaje ale na dzień dzisiejszy 2 głosy nie przekonają mnie jeżeli chodzi o Sezon IX.

@jumbogramte customy suma-sumarum nie są złe ale brakuje mi source'a, bez niego chyba nie zdecyduje się na wypuszczenie serwera na tych plikach.

Opublikowano
Dnia 26.06.2017 o 10:10, Pacifist napisał:

Moim zdaniem na 250X może być nudno, wydaje mi się że wyższy EXP - aż do 1000X zredukuję nudę i graczy widmo na serwerze. Wiadomo, szybszy progress w zdobywaniu lvl. - lepsza migracja graczy poprzez zmiany map/spotów. Na 250X spotkamy się pewnie jeszcze z nadmiernym farmieniem na helperze. Nie wiem czy pamięta ktoś dawne psychic-doom, tam EXP był 1000X ale sama rozgrywka była przerażająco powolna. Do tego stopnia powolna że gracze na 50-60rr chodzili w śmieciowych setach :) 

EXP to fundament do którego będę mógł się odnieść w dalszej fazie.

Mile widziane komentarze i głosy oddane w ankiecie. Szykuję już tymczasowe forum gdzie zainteresowani będą mogli bardzo wgłębić się w projekt.

No więc tak.. psychol nie miał spotów i ludzie mając 30rr tak na prawdę byli słabi jak barszcz gdyż za resa dostawało się 250pkt. Spoty były globalowe no i Icarus był tak trudną mapą z tak podkręconymi mobami, że ja mając 87rr eMG nie miałem po co tam się wybierać (ene i agi po około 10k). Sety były jakie były gdyż drop z K5 wynosił do 50% szans na item? Chyba mniej. Reszta to kasa. Do tego istniał handel rare itemami itp. Myślę, że te 500 to jest spoko tak aby być sobie parę rr dziennie (w moim przypadku około 3 gdyż mam pracę itp). Może dobrym rozwiązaniem byłoby rozwinięcie chodzenia na goldy jak to było kiedyś.. + np te 250pkt za rr. Spoty normalne na wszystkich mapach raczej. Docenić można też zen aby ludzie chcieli itemki +zen. Handel za jevele i zen właśnie. 

Niestety nie znam się na plikach itp ale season 6 wydaje się ok. Ja i tak nie gram nigdy innymi postaciami niż tymi, które były w season 2 np czyli do DL. Spoko jest sprawa z q 3lvl więc jak najbardziej ta versja może być. Nie wiem co tutaj więcej napisać :) Grałem kiedyś na serverze wzorowanym właśnie na PD ale to była prawie ta sama wersja bo 97j no i zrobili exp 250 z tym, że spoty były. Ludzie grali chętnie. Trafić teraz w kogoś gusta to tragedia. Nie powiem czasem mi brakuje tego widoku pięknych skrzydeł bk 2lvl (na 97j były piękne bo trochę większe), super wyglądu +15 f.o. oraz ciągłego latania PK wszędzie :)

Opublikowano

Witajcie, właśnie dodaje nowe kamienie, ale ich drop bądź możliwość wygrania będzie w dropie prawie niemożliwa (np. Jewel Of Excellent czy Jewel Of Nature - mniej niż 1%)

Poniżej podaję krótki opis, mam nadzieję że wam się spodoba:

• Jewel Of Excellent - możliwość wrzucenia opcji Excellent do przedmiotu który już jest Excellent, maksymalne podbicie - do 4 opcji
  • Jewel Of Nature - możliwość Boostowania bez Mixowania, czyli 90% szans na podbicie od +9 do +15 w przypadku niepowodzenia - spadek do +1
  • Jewel Of Skill - wrzuca Skill do wybranych przedmiotów, znajomość broni wymagana, psuje się np. przy Small Axe :)
  • Jewel Of Curse - Taki lepszy Jewel Of Option, 90% szans na wrzucenie +4 do przedmiotu

Dodany został także "Control Panel" dla dodatków, także w łatwy sposób możemy sobie efekty włączyć lub wyłączyć, do tej pory nie napotkałem problemów z ulepszaniami cd. grafiki, wszystko gra jak należy na 4 maszynach, każda na innym systemie, każda z inną paczką Redist. :)

Jeżeli macie jakieś sugestie, propozycje - piszcie, zainteresowanym mogę dać dostęp do serwera z racji że stoi już na maszynie.

@Friitnie zapominajmy że frekwencja w tamtych czasach była o wiele większa a społeczność bardziej aktywniejsza, nie było helpera, reconnectów, buffów, masy eventów itp.
 zrobienie serwera to nic trudnego, klucz to dobrze go skonfigurować, zareklamować, i dać graczom możliwość zapoznania się z pełnym info. ;)

Kolejna propozycja, mam możliwość pisania skryptów dla Chaos Machine, macie może pomysły co nowego można by było tam wyprać? :)
Myślałem nad skrzydłami, można zrobić skrzydła np. 1'5LV, 2'5LV, możemy zrobić np.

Stare dobre Mace Of King Mix, składniki:

• Exe. Chaos Weapon +L +Opt28 +S
  • Jewel Of Skill
  • Jewel Of Nature
  • Jewel Of Creation

= Normal Mace Of King z losowymi opcjami (nie exe.)

Stare mocne Mace Of King Mix, składniki:

• Mace Of King +L +Opt28
  • Jewel Of Excellent
  • Jewel Of Creation

= Exe. Mace Of King z losowymi opcjami (exe)

Opublikowano

szczeze?? marnie widze ten projekt, a dlaczego?? Oto kilka powodow:

1. Brak pomyslu na server

2. Server reklamuje sie juz dlugo a wciaz brak bazy pod server - dylematy dotyczace plikow ( TO POWINNO JUZ BYC ZANIM SERVER WOGOLE DA INFO O ZYCIU)

3. Takich serverow co obiecaly zlote gory bylo juz 10000 jak nie wiecej, zapowiadaly sie naprawde mega i profesionalnie a wychodzilo wielkie G gorsze niz server zwyklego Kowalskiego

Mam nadzieje ze sie myle i w koncu bedzie server na ktorym da sie zagrac na dluzej.

UDOWODNIJCIE ZE SIE MYLE !!!

Opublikowano

@evilek91W sumie racja, lepiej pizdnąć dziś publike, ustawić EXP/DROP i podstawowe śmieci, start za dwa tygodnie i cieszmy się kolejnym odgrzewanym kotletem. Nie mam aż tyle czasu żeby działać z serwerem 24/7 ale to nie znaczy że go porzucę. Jestem z tym sam, ale idę do przodu.

Właśnie wrzuciłem legendarne Mace Of King, będzie ono dostępne w 4 odsłonach: 

• Mace Of King (BK, MG, RF),
  • Mace Of Queen (+%Wiz ELF),
  • Mace Of Apostle (+%Wiz SM, SUM),
  • Mace Of Lord (+%Pet DL)

5XNXuOL.jpg

Qr3t6QR.jpg

Opublikowano

Trochę słabo z wingami 1.5lvl itp. Tego mega nie lubię. MOK spoko ale tylko dla BK/MG w normalnych opcjach. Był dziad mocny ale problem był z zasięgiem. Mi najbardziej brakowało zawsze dla MG Phantom Mace no ale jak wiemy przejął go DL. Nie wiem czy to głupi pomysł ale zawsze myślałem, że fajnie jakby była możliwość wydropienia itemu z dowolną ilością opt rzecz jasna z mega małym % na szansę. Np 1 na 1000 boków by padł f.o. item

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

16. Brak zainteresowania publikacją od dłuższego czasu wiąże się z przeniesieniem jej do archiwum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...