Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry komputer - drastyczny drop fpsów

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Posiadam komputer, złożony z wybranych podzespołów przeze mnie(składała mi go firma) od 3 miesiecy. Jestem graczem CSGO, na początku zadnych ścinek nie bylo ani spadku fpsów w grze lecz teraz doświadczam tego i to bardzo. Nie wiem od czego to zależy, po włączeniu komputera sprawdzam ustawienia Nvidia czy nic sie nie zmieniło, ustawiam wszystko pod wydajność i mam te "zwiechy". Mianowicie, problem polega na tym, że: Ładuje się na server, jeśli wchodze na pierwszą mapę to jest jeszcze okej, czas ładowania nie jest jakiś długi ale np kończy sie mapa i ma sie wczytywać druga, to ta druga wczytuje sie 2-3 minuty i odczuwam drastyczny drop fpsów. 10-20 fpsów - tyle posiadam mniej więcej i tak skacze do tych 150~(mam ustawione fps_max 180, mówie teraz o serwerze Dm co jest np 18 osób więc nie oczekuje 300fpsów) i strasznie mnie to irytuje bo na początku takiego problemu nie było odkąd mam komputer i już problem ten doskwiera mi jakieś 2-3tygodnie i dalej bez jakichkolwiek zmian.
Oto moja specyfikacja komputera:
Procesor: Pentium dual core G4560 3.50GHZ
Płyta głowna: MSI B250M
RAM: Goodram play blue ddr4 DIMM 4gb 2400MHz
Dysk: 1TB Toshiba P300
Karta graficzna: MSI Nvidia Geforce gtx1050 2GB
Zasilacz: Corsair VS Series VS450, 450W

Proszę o pomoc, zależy mi aby gra mi chodziła płynnie. Gram oczywiście rozdziałkę 4:3 1000x700 rozciągniete i mam wszystko na minimum oprócz jakości modeli oraz mam 2xMSAA. Dodaje zrzuty panelu sterowania Nvidia etc, moze tam gdzieś jest problem 1.jpg3.jpg

2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...