Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne spadki fps

czlequs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że jest to mój pierwszy post witam wszystkich :Big Grin

Ale przechodząc do sedna. Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwne spadki fps, możliwe, ze od ostatniej aktualizacji. Czemu dziwne? Ponieważ pojawiają się one dopiero po kilku rundach. Wchodząc mam normalnie 120-150, a po spadku 30-80. Trwa to powiedzmy 20 minut i na kilka znowu mam 120, a pozniej sytuacja się powtarza. Próbowałem już wszystkiego, defragmentacja dysku, reinstal csa, zmiana ustawień w panelu nvidi, wyłączenie parkowania rdzeni, różne configi na fpsy, komendy startowe, łatanie dziur vgui itp. Oczywiście sterowniki sprawdzone, wszystkie aktualne, temperatury w normie ^^

Co pozwala mi sądzić, ze problemy lezy w samym csie ? To, ze kończąc rankeda mam te 40 fps, 10 sekund później znajduje mi kolejnego i magicznie 120, oczywiście tylko na pierwsze kilka rund ;/ 

Załączam specyfikacje lapka: 

• Procesor: Intel Core i5-3210M (2 rdzenie, od 2.50 GHz do 3.10 GHz, 3 MB cache)
  • Pamięć: 4 GB (SO-DIMM DDR3, 1600 MHz)
  • Dysk: 1000 GB SATA 5400 obr.
  • Grafika: + Intel HD Graphics 4000, NVIDIA GeForce GTX 660M
  • system: Windows 7

Z góry dziękuje za pomoc Big Grin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...