Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.4.7-1.12.2][Inne] NCraft.info

Xanter1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer przeszedł gruntowną przebudowę! Zapraszamy na IP: mc.ncraft.info Wersja: 1.12.1

Nowy Spawn

1.png

Nowy teren koło spawnu

2.png

Nowa kopalnia

8.png

Nowa karczma

3.png

Nowa Arena PvP i PvM

5.png

Edit 27 Sierpnia : Zmiana hostingu, serwer nieczynny do jutra!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Do kolejnych budowli serwera doszła Ikea, ale oprócz tego plugin na meble! Można craftować latarnie, flagi, krzesła i wiele innych rzeczy :)

javaw_2017-09-02_13-45-56.OTMUQvUQ.png

javaw_2017-09-02_13-46-21.b0bIoKfM.png

Oprócz tego mamy samochody z Minecarta!

javaw_2017-09-02_13-50-08.HGu81fW4.png

Opublikowano
19 godzin temu, piotr978 napisał:

No serwer jak najbardziej zrobiony w  30 min jest gówniany i bez sensu.

Skoro nie rozumiesz idei FreeBuilda, to po co wchodzisz na taki serwer? Nie był robiony w 30 minut, proszę nie obrażać mnie i mojej ekipy. Konfiguracja pluginów i budowa tak dużej mapy to nie jest 30 minut roboty!

19 godzin temu, _space_ napisał:

Byłem na serwerze i.. nic ciekawego. Minigry są bo są. Spawn również mi się nie podoba.

Nie ma żadnych minigier, to nie jest serwer MiniGames. To jest serwer FreeBuild/Creative i on się skupia tylko i wyłącznie na budowaniu i zbieraniu surowców na domek lub inną budowlę! Jak wynika z opisu jest to klasyczny freebuild, dla tych co nie wymagają tony mini gierek, a pamiętają stare czasy minecrafta.....

Opublikowano

Spawny są lepsze i gorsze, ten jest jednym z tych lepszych. Zobacz jakie mają inne serwery. Nie wpasuję się w gusta każdego, ale nie oznacza to, że spawn jest tragiczny ;) Na początku były dużo dużo gorsze ... :P Owszem planowane są minigierki i urozmaicenia serwera, ale póki co potrzeba na to lepszej maszyny.

Serwer działa od dzisiaj testowo od wersji 1.4.7 do 1.12.1!  Na wersjach od 1.4.7 do 1.11 mogą występować zamiany nieistniejących w danej wersji bloków w cegłę i nie tylko w nią! 

Opublikowano
7 godzin temu, Xanter1996 napisał:

Skoro nie rozumiesz idei FreeBuilda, to po co wchodzisz na taki serwer? Nie był robiony w 30 minut, proszę nie obrażać mnie i mojej ekipy. Konfiguracja pluginów i budowa tak dużej mapy to nie jest 30 minut roboty!

Nie ma żadnych minigier, to nie jest serwer MiniGames. To jest serwer FreeBuild/Creative i on się skupia tylko i wyłącznie na budowaniu i zbieraniu surowców na domek lub inną budowlę! Jak wynika z opisu jest to klasyczny freebuild, dla tych co nie wymagają tony mini gierek, a pamiętają stare czasy minecrafta.....

OK TO BYŁO ROBIONE W 35 MIN bo tak gównianych map to nikt nie umie robić. :)

junior.jpg

Opublikowano
26 minut temu, piotr978 napisał:

OK TO BYŁO ROBIONE W 35 MIN bo tak gównianych map to nikt nie umie robić. :)

Robiłem już raz serwer z dużo lepsza mapą, ale to ta prościejsza wygrała i przyciągnęła graczy do serwera. Mamy swoich stałych graczy, którym pasuje obecna mapa i nie widzą w niej wad.  Jest gówniana? To zrób lepszą, do której przyciągniesz ludzi ;) Bo możesz zrobić wywaloną w kosmos, a nikt nie będzie grać, bo ludzie oczekują właśnie takich prostych map. Poprzedni serwer był oparty na biomach, działki na każdym biomie w Minecraft, budowle też niczego sobie myślisz, że weszli na serwer? Nie wchodzili w ogóle .... potem wyszedł pomysł zrobienia prościejszej mapy i bach z dnia na dzień serwer znalazł graczy ..... Takie są oczekiwania ludu, który wchodzi na ten serwer, oni chcą takiej mapy, a nie innej.  To była ta mapa co jest poniżej, nikt mi nie powie, że to było gorsze od tego co jest obecnie. 

Opublikowano

Kilka dni temu wystartowała nowa edycja serwera NCraft, zakupiliśmy też nową prezentację graficzną widoczną w głównym poście :)

Zmiany jakie zaszły:

• Przebudowana ekonomia - Koniec ze sprzedawaniem w AdminShopach, jest tylko i wyłącznie możliwość sprzedawania itemów na /targ
  • Lekko przebudowany plugin Jobs, jest nieco trudniej
  • Jeden wspólny sklep zamiast kilku
  • Przebudowa komend na serwerze, dodanie skróconych wersji np. /surv i /surv2 zamiast /warp sv i /warp sv2
  • Stworzenie wysp oceanicznych będących dodatkową formą działek
  • Automatyzacja działek na Survival po wpisaniu /land po przekroczeniu znacznej odległości od spawna survival
  • Stworzenie /metro dzięki czemu w szybki sposób dostaniemy się do różnych lokalizacji.
  • Zbudowanie areny pod "OX (Tak czy Nie)" - Automatyzacja eventów jest planowana, ale jesteśmy obecnie na etapie szukania osoby, która zajęłaby się skryptami, to samo dotyczy braków takich jak Arena PvP, której po prostu nie ma kto obecnie zbudować.
  • Lepsze budowle niż za czasów pierwszej edycji
  • I wiele innych

Zapraszam serdecznie na serwer!

IP: mc.ncraft.info

Wersja od 1.4.7 do 1.12.1 (Przy czym na starszych wersjach bloki mogą zostać zamienione w cegłę) 

• Biter. zmienił(a) tytuł na [1.4.7-1.12.2][Inne] NCraft.info
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...