Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Usunięte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tekst na poziomie 14-latka :) Sandbox-survival, w dodatku pierwsza na świecie taka hybryda... mmmm mmm już nie mogę się doczekać. Czekam zwłaszcza na te potulne króliki. Jedynym ograniczeniem nie będzie wyobraźnia, bardzo szybko natrafisz na swoje własne ograniczenia.

Często mówi się Screenshot or it never happened w sytuacjach, gdy ktoś opowiada o jakiś cudach. A ja mówię: pokaż mi to swoje dzieło. No dobra, nic jeszcze nie macie, dopiero zaczynacie, fajnie jest mieć pomysł. Coś wcześniej stworzyłeś? Masz jakiś dorobek? Ktoś od ciebie z zespołu może się pochwalić czymś działającym? Chyba nie, bo gdyby tak było to byś o tym napisał.

Bardzo chętnie poczytam devbloga twojego zespołu. Poważnie. Przy takim projekcie po prostu musicie to dokumentować od samego początku.

Dnia 15.06.2017 o 02:33, CptSkiperro napisał:

Nasza gra będzie wykorzystywać system serwerów połączonych w jeden wielki, zmienny, oraz nieskończony świat wypełniony wyspami społeczności,

Czym te serwery połączysz? Sznureczkiem?

Opublikowano

Nie chcę mówić, że porywacie się z motyką na księżyc, no bo oczywiście nie znam Twojego teamu, ale widzę tu wiele problemów.

Cytat

“Island Dust” to pierwsza na świecie hybryda łącząca survival z sandbox’em tego typu.
Która pozwoli na rozwinięcie swojej postaci od rozbitka, poprzez "zwykłego" cywila, aż po władcę własnego imperium

Czy znasz może grę Life is Feudal, Forest lub Out Reach,? Wydają się być mniej więcej tym o czym mówisz. Więc co będzie waszym USP?

Cytat

Naszym celem jest stworzenie potężnej społeczności, która będzie się rozwijać według własnego pomysłu, a jedynym ograniczeniem zostanie tylko wyobraźnia.

Imho jest to zły pomysł. Oddanie pełnej kontroli graczom prowadzi zazwyczaj do ogólnego obniżenia doświadczeń graczy. 

Cytat

Island Dust będzie się opierał o innowacyjny system budowania oraz rozwoju.

Chętnie przeczytałbym więcej o tych systemach.

Cytat

Zanim do tego dojdziemy, przejdziemy przez coraz to trudniejsze wyzwania

Na czym będą polegać? Jak unikniecie powtarzalności wyzwań i ulepszeń?

Cytat

W kolejnych partiach gry wymyślisz na tyle dobre narzędzia

Sam będę mógł je wymyślić, czy stworzyć predefiniowane rzeczy, tak, jak na przykład coraz to lepsze kilofy w minecrafcie?

Cytat

Nasza gra będzie wykorzystywać system serwerów połączonych w jeden wielki, zmienny, oraz nieskończony świat wypełniony wyspami społeczności, a ty przy pomocy czegokolwiek co pływa, możesz się dostać na inne wyspy I znaleźć sobie sojusznika, czy też wroga.

Brzmi to, jak nieprzemyślany pomysł. Kto będzie hostował te serwery?

Cytat

Z tego powodu powstał plan aktualizacji, dzięki któremu co tydzień zostanie dodana nowa zawartość, a raz na miesiąc (do dwóch) nowa epoka, czyli jedna wielka aktualizacja, która doda nie tylko nowe modele czy usprawnienia, ale nowe mechaniki z coraz to dalszych stopniami zaawansowań, lokalizacje, dodatki oraz co najważniejsze kontynuacje fabuły - tak właśnie tej, którą kiedyś zacząłeś, jak to jeszcze miałeś tylko “śmieszne” drzewo

Będę pod wrażeniem, jeśli uda się wam dodawać takie aktualizacje raz do roku-dwóch.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Grałem w wiele gier tego typu...

nie robicie nic nowego... już nawet w Minkrufcie można w to zagrać...

i przyznam że grałem przez około 15/20 minut w Minkruftowa wersja...

w sumie ktoś tam wyżej też podał inne gry które wyglądają podobnie...

Survival nie jest oryginalnym pomysłem...

LIF , Ark, Rust, Terraria, Minkraft, Rising World, Space Enginners... 

jak tylko widze że "SURFIFAL" to nawet nie zaglądam...

jedyny Survival jaki się mi jeszcze podoba to Factorio...

poniewaz jest to niestandardowy survival wymagający logicznego myślenia ( na poziomie 4 latka ale jebać )

Chcesz zrobić "potężną społęczność" ?...

Witamy pierwszy dzień w internecie...

Nie uda ci się :)... ludzie nie potrafią żyć razem... dowodem były gry które też chciały robić "społeczeństwa" ... i nie wyszło im to...

czy wam się uda czy nie... NIE WIEM...

nie znam waszego teamu ale domyślam się że będzie to kolejny WIELKI PROJEKT...

o którym słyszało tylko forum i paru użytkowników...

GL

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...