Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon do 1200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet na zakup:1200
Kiedy zamierzasz kupić telefon?:Początek lipca (+/- 5/6)
Pożądany rozmiar ekranu w calach:Obojętny
Jaki system operacyjny preferujesz?:Android
Do czego ma służyć telefon? (internet, gry, zdjęcia, etc.):Oglądanie filmów, jakieś gierki, surfowanie po internecie.Czyli takie podstawy.Oczywiście nie można zapomnieć o dzwonieniu itd. :P
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące telefonu? (marka, slot na kartę SD, dual sim, wysoka rozdzielczość ekranu, etc.):Na pewno slot na kartę SD, fajnie gdyby był pyłoszczelny (nie jest to konieczne), byłoby dobrze jakby miał w miarę dobry aparat.W moim pokoju jest słaby sygnał Wifi, więc dobrze aby telefon miał dobrą "kartę sieciową".
Masz w planach wgrywanie wszelakich ROMów?:Nie
Czy urządzenie może być używane?:Raczej nie

Osobiście patrzyłem na Xiaomi Redmi Note 3 pro oraz Redmi Note 4.

Jestem otwarty na różne propozycje, chodzi mi aby telefon był najbardziej wydajny w swojej cenie i żeby starczył na jak najdłużej (przynajmniej 2/3 lata).

Z góry dzięki za odpowiedź. :)

Opublikowano

wyzej wymienone telefoniki nie maja zbyt dobrych aparatow, nie polecilbym ich, za ten 1,5 miesiaca to mysle ze nawet wyrwiesz normalnie z polski Mi5 3/64. Z uzywek moglbys miec np galaxy s7

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zenfon 3 jest fajny ale ma trochę mała baterię, chyba, że ci to nie przeszkadza. Co do Mi Max to też w porządku.

Opublikowano
7 godzin temu, Togz napisał:

Zenfon 3 jest fajny ale ma trochę mała baterię, chyba, że ci to nie przeszkadza. Co do Mi Max to też w porządku.

Wiesz może ile mniej więcej wytrzyma przy mieszanym użytkowaniu (w ciągu dnia messenger fb, wieczorem jakiś film na youtubie, jakieś gierki).I jak w nim z aparatem? Dobry czy taki sobie?

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztofnowak napisał:

Baterie nie ma słabą poczytaj w testach ASUS Zenfone 3 ZE520KL https://www.x-kom.pl/p/361818-smartfon-telefon-asus-zenfone-3-ze520kl-lte-dual-sim-32-gb-granatowy.html
+ bardzo dobry aparat
+ wykonanie
+ bateria

Mam jeszcze pytanie co do tego asusa, czym się różni model 552KL od 520KL. Z tego co widzę to tylko pojemnością baterii i funkcją quick charge.

Opublikowano
Dnia 19.06.2017 o 13:53, Togz napisał:

zenfon 3 ten nowy ma mocną baterie i ma funkcje zrobienie z niego power banka 

Kontakt

Serwer: TS3.YT

Email: [email protected]

Opublikowano

Prawdopodobnie telefon będę kupował w tym tygodniu z racji, że jest mi potrzebny.

Dlatego chciałbym się jeszcze raz zapytać, jaki telefon do 1400 złotych będzie najlepszy?

Myślałem nad tym asusem ze520kl i chciałem się zapytać czy opłaca się dopłacać do wersji z 4GB RAM'u? Czy ma on wbudowaną diodę podczerwieni? I jak wygląda nakładka systemowa od asusa, czy nadal ma ona mnóstwo funkcji personalizacji telefonu? Z góry dziękuję za odpowiedzi. :)

Opublikowano
2 godziny temu, Krzysztofnowak napisał:

ASUS Zenfone 3 ZE520KL będzie fajny nakładka działa płynnie ma ciekawe aplikacje 

Dziękuję za opinię. :)

Co powiecie jeszcze na temat Xperi XA1, Lenovo Moto G4 plus, oraz Motoroli Moto X style?

Czekam również na dalsze opinie o zenfonie :)

Opublikowano

W następnym tygodniu będę kupował telefon więc potrzebuję ostatecznej opinii.

Który telefon najlepiej wybrać, myślałem nad tym zenfonem, ale sam nie wiem.Telefon na przynajmniej 3 lata.Jak jest u asusa z aktualizacjami softu?Wspierają starszy sprzęt? 

@Oski0202@Togz@Krzysztofnowak

Z góry dziękuję za odpowiedź :)

Opublikowano
Dnia 26.06.2017 o 09:41, haker6120 napisał:

Dziękuję za opinię. :)

Co powiecie jeszcze na temat Xperi XA1, Lenovo Moto G4 plus, oraz Motoroli Moto X style?

Czekam również na dalsze opinie o zenfonie :)

Więc tak: Xperia XA1 jest trochę nieopłacalna ze względu na baterię, Co do G4 Plus jest już (według mnie) lepsza G5 Plus w twoim budżecie, zaś Moto X Style ma spory ekran dobry do internetu; była kiedyś flagowcem i to dość dobrym, jedyną jej wadą jest bateria. Więc osobiście doradziłbym ci Moto G5 Plus albo Moto X Style (pod warunkiem, że akceptujesz baterię). Co do asusa to podaj link do modelu który chcesz bo jest lekkie zamieszanie u nich bo jest Zenfon 3, Zenfon 3 Max itd.. No i powiedz czy chcesz intensywniej korzystać z telefonu to będzie lepiej doradzić jakiej baterii ci trzeba ;)

Opublikowano
8 minut temu, Togz napisał:

Więc tak: Xperia XA1 jest trochę nieopłacalna ze względu na baterię, Co do G4 Plus jest już (według mnie) lepsza G5 Plus w twoim budżecie, zaś Moto X Style ma spory ekran dobry do internetu; była kiedyś flagowcem i to dość dobrym, jedyną jej wadą jest bateria. Więc osobiście doradziłbym ci Moto G5 Plus albo Moto X Style (pod warunkiem, że akceptujesz baterię). Co do asusa to podaj link do modelu który chcesz bo jest lekkie zamieszanie u nich bo jest Zenfon 3, Zenfon 3 Max itd.. No i powiedz czy chcesz intensywniej korzystać z telefonu to będzie lepiej doradzić jakiej baterii ci trzeba ;)

http://www.mediaexpert.pl/smartfony/smartfon-asus-zenfone-3-32gb-bialy,id-849944

Ciężko powiedzieć :), w ciągu dnia korzystam zazwyczaj w szkole do przeglądania internetu, potem jakaś prosta gierka i messenger i dopiero wieczorem jakiś film na yt, messenger, ogólne surfowanie po internecie.

Przez całą dobę telefonu używam może łącznie 4/5h.

Opublikowano

W takim razie według mnie ten Zenfone 3/Moto G5Plus spełnią twoje oczekiwania. Zenfone 3 ma dobrą optymalizację baterii więc nie będzie problemu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Togz napisał:

W takim razie według mnie ten Zenfone 3/Moto G5Plus spełnią twoje oczekiwania. Zenfone 3 ma dobrą optymalizację baterii więc nie będzie problemu.

A jak z aktualizacjami od asusa?

Wspierają starsze telefony, czy wydadzą parę aktualizacji i na tym się kończy?

Opublikowano

Prawdopodobnie ostatnie pytanie.

Widzę że wyszedł honor 9 i chciałbym się dowiedzieć czy opłaca się czekać aż honor 8 spadnie z ceny i wtedy go kupić?

I mniej więcej kiedy można byłoby się spodziewać obniżki ww. telefonu?

Opublikowano

Jeszcze jedno, polecicie jakieś szkło hartowane i case na tego asusa ze520kl, czy to bez różnicy jakie kupie? Będę zamawiał pewnie na allegro.

Dokładnie chodzi o ten model:

https://www.mediaexpert.pl/smartfony/smartfon-asus-zenfone-3-32gb-czarny,id-849942

@Edit

Znalazłem coś takiego:

http://allegro.pl/etui-nillkin-nature-asus-zenfone-3-ze520kl-szklo-i6669673733.html

http://allegro.pl/etui-nature-szklo-nillkin-asus-zenfone-3-ze552kl-i6599934860.html

Miał ktoś do czynienia z tą firmą? I czemu różnią się aż tak ceną te dwie oferty?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...