Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki będę miał ping?

DjDavid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie ile będę miał pingu na oficjalnych serwerach Valve w grze Counter Strike Global Offensive  ? I czy opłaca się kupywać taki internet. Strona tego dostawcy http://www.europc.net.pl/

prędkość pobierania 30Mbit/s

prędkość wysyłania 3Mbit/s

umowa na 18 miesięcy

Bez jakichkolwiek limitów

Bez linii telefonicznej

Instalacja 1 zł

Router WiFi za 5 zł miesięcznie, lub 80 zł na własność.                                  

• xxerorxx zmienił(a) tytuł na Jaki będę miał ping?
Opublikowano

Ja mam internet z orange 10mb downlod 1mb upload i ping mam 60 - 80

Więc spokojnie możesz brać lecz weź na własność bo jak będziesz grał na WI-FI to możesz mieć gorszy ping..

76561198375594763.png

Opublikowano
17 godzin temu, DjDavid napisał:

Witam, mam pytanie ile będę miał pingu na oficjalnych serwerach Valve w grze Counter Strike Global Offensive  ? I czy opłaca się kupywać taki internet. Strona tego dostawcy http://www.europc.net.pl/

prędkość pobierania 30Mbit/s

prędkość wysyłania 3Mbit/s

umowa na 18 miesięcy

Bez jakichkolwiek limitów

Bez linii telefonicznej

Instalacja 1 zł

Router WiFi za 5 zł miesięcznie, lub 80 zł na własność.                                  

A co jak Ci powiem że ping nie zależy od prędkości internetu, a od jakości wykonania instalacji, oraz stabilności serwera i urządzeń w sieci? Możesz mieć internet 256kbps i pingu 5, albo światłowód z pingiem 1000.

Miałem radiówkę 3mbps gdzie ping miałem 15ms, teraz mam światłowód 150mbps-ping podobny. Wiadomo po wifi ten ping rośnie o jakieś 40-60ms blisko routera.

Opublikowano

ja mam internet 32mbps download, ping na pl serwerach od valve 40-60, zagraniczne po 80 + do tego kilka razy na godzinę skoki do 1k pingu, także ten

nie polecam pomarańczowych

tenor.gif

Opublikowano

1. To upewnij się z mapą zasięgu (no chyba, że już ogarnąłęś)

2. Masz miesiąc na próbę, możesz spróbować.

3. Jednakże to radiówka i to różnie bywa. Mam kolegę co podczas kiepskiej pogody ma 1000 pingu na ts ...

4. Najlepszym rozwiązaniem jest jednak internet po kablu.

I tak jak ktoś wyżej napisał, ping nie zależy od prędkości, no ale oczywiście bez przesady (mam namyśly te 256 xD). Na te czasy 10 Mbps minimum.

Wgl widzę, że w cenniku gwarantują taką prędkość, a nie inną. Nie ma typowego DO ileś mega, jak w umowie nie będzie czegoś podobnego to jest też dobra podstawa rozwiązania umowy.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...