Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Publiczne Konta Minecraft Premium to SCAM?

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Ostatnio na Youtube widziałem taki film gdzie gościu pokazywał stronkę z publicznymi kontami Minecraft Premium. Sam nie wiem czy on kłamie czy nie. Zastanawiałem się też skąd wziąć Launcher Minecraft Premium aby można było się zalogować na te konta.

FILM: https://www.youtube.com/watch?v=MEUxUPUOQlM&t=6s

Opublikowano

Droga Cebulo

Pisze do ciebie ten list aby przekazac ci wazne informacje.

Konta dzialaja specjalnie dla ciebie to sprawdzilem.

Launcher pierwszy lepszy bo w kazdym da sie zalogowac.

Mc kosztuje 25euro. A to duzo nie jest

Elo

Opublikowano

Większa część tych kont jest wybanowana na serwerach od góry do dołu.

Ale owszem, działają i nie jest to scam. Dużo tych kont jest pozostałością po akcji z minecash'em.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

To nie scam, acz nie warto. Na wielu angielskich forach konta minecraft można kupić za 20 zł, to naprawde nie tak dużo.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

Opublikowano
Dnia 12.06.2017 o 14:23, ThePoc napisał:

Witam! 

Ostatnio na Youtube widziałem taki film gdzie gościu pokazywał stronkę z publicznymi kontami Minecraft Premium. Sam nie wiem czy on kłamie czy nie. Zastanawiałem się też skąd wziąć Launcher Minecraft Premium aby można było się zalogować na te konta.

FILM: https://www.youtube.com/watch?v=MEUxUPUOQlM&t=6s

Na początek czym jest publiczna premka? To zwykłe konto premium, które kiedyś należało do innego gracza, ale zostało mu skradzione/przepadło, a pasy do niego trafiły do internetu. Publiczna premka to taka do której grająca na niej osoba nie posiada pełnego dostępu, czyli nie ma dostępu do mojang.com oraz do emaila danego konta.

Samo używanie tych kont nie może Ci w żaden sposób wyrządzić krzywdy. Jednak na internecie można znaleźć do pobrania "generatory premek" i to najczęściej jest jakieś złośliwe oprogramowanie, które potencjalnie działa(bo ma np. wgranych ileś tam kont i podaje Ci do nich pasy), a przy okazji kradnie Twoje dane,  hasła itd. 

Aby zalogować się na takie konta wystarczy zwykły launcher premium. Jednak jest wiele stron z publicznymi premkami, niektóre są darmowe, niektóre płatne i zależnie od źródła, metody korzystania z tych kont/wchodzenia na nie też są różne. Na przykład aby ominąć zabezpieczenia mojangu, strony te stosują specjalne programy i aby zalogować się na dane konto nie musimy wpisywać emaila:hasła do launchera tylko wklejamy jakiś token ze strony, klikamy play i można sobie grać. 

Dnia 12.06.2017 o 20:41, Oldis napisał:

Większa część tych kont jest wybanowana na serwerach od góry do dołu.

Ale owszem, działają i nie jest to scam. Dużo tych kont jest pozostałością po akcji z minecash'em.

Fakt, duża część z nich jest zbanowana na wielu serwerach, ale niestety prawda jest taka, że kont tych ciągle przybywa.. 

Osobiście nie słyszałem o tym minecashu, ale o ile się orientuje było to przed grudniem 2016 roku, więc jestem przekonany że wszystkie konta z tamtej sytuacji zostały zablokowane. W tamtym czasie mojang wprowadził wiele zabezpieczeń, które miały zwiększyć bezpieczeństwo graczy przed utratą konta w wyniku np. kradzieży. Wtedy też większość(o ile nie wszystkie) zostały zablokowane i przez pewien czas w ogóle nie widywałem takich kont na serwerach, potem dopiero pojawiły się nowe publiczne premki oraz pierwsze strony z obejściami mojangowych zabezpieczeń. 

Takie premki można bardzo łatwo otrzymywać poprzez ich "crackowanie" są określone programy, które z dużych list emailów i haseł(ludzie nazywają to combo listami, coś takiego) znajdują konta minecraft, które potem lądują do prywatnego użytku lub na internety. Właśnie tak najczęściej rodzą się publiczne premki, w wyniku prostej kradzieży.. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A więc to zależy od intencji osoby udostępniającej te konta.

Jak powiedzieli panowie wyżej, są to konta kradzione i publiczne, metod na grę w Minecraft za friko - cudzym kosztem, jest kilka.
Można wgrać sb jakiś launcher typu Wurst gdzie jest alt manager i używając tokenu grać na czyimś koncie nawet się nie logując.

Generatory kont to s c a m - nie pobieraj, choćby Ci zapłacili. Po prostu nie i koniec, no chyba że chcesz sb wpuścić keyloggera na PC.

Najbezpieczniejszą, najtańszą i najstabilniejszą metodą będzie wejście na jakąś stronę z tanimi premkami, zapytanie suportu skąd pochodzą konta, i zakupienie premki.
Możesz kupić premke nawet za 20zł, to naprawdę niewiele i nie warto cebulić po jakiśch pirackich stronkach skoro można zakupić to konto minimalnie legalnie i bezpiecznie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...