Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fabularny Serial Minecraft ''Przebudzenie zła'' - Horror

XOskisX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich użytkowników MPC forum!:850_exclamation:

Nazywam się Oskar pod nickiem XOskisX, pewnie większość nie ma pojęcia kim jestem, i wcale się nie dziwię :)

Od wielu lat prowadzę serial w ''zawieszeniu'' Mam na myśli że albo wena ginęła, albo jak to w większości mojego przypadku, brakowało czasu. No i nie ukrywam czy ludziom się to faktycznie podoba i czy jest sens kontynuacji tego serialu. Koncepcje, Plany i Fabuła są już zbudowane, potrzebuje tylko ''Kopniaka'' Od ludzi, żebym miał pewność, że moja praca faktycznie się opłaci, bo nie ukrywam to jest naprawdę, ciężka praca :/ 

Oczywiście nie pracuję sam, pomaga mi mój najlepszy przyjaciel, którego traktuje jak brata, znamy się 8 lat, co uważam że fajnie podbuduje klimat mojej koncepcji :) 

Moje założenie do gry jaką jest Minecraft, niekoniecznie musi się przekładać na serie typu ''Zagrajmy'', uważam że tą grę można przedstawić w jeszcze bardziej epicki sposób, jeśli wie się jak to zrobić. Uważam że jestem w pełni sił, żeby pokazać społeczności, to co układałem w głowie przez te wszystkie lata. Tak, w roku 2012 zacząłem już tak naprawdę wprowadzać moje plany w życie, i tak się stało. Więc seria, która i tak nie była prowadzona regularnie, a było to spowodowane naprawdę, wieloma czynnikami, ma trochę na karku.

Przez te lata miałem okazji do tego, żeby uzyskać doświadczenie w montażu filmów, i jak się do tego sensownie zabrać, bo już na wstępie powiem, że moje pierwsze 2 filmy, nie były fantastyczne, przyznaję się do tego ja, sam ich twórca, byłem na etapie amatora, który umiał już podstawy. Wciąż jestem otwarty na opinie, krytykę która jest najważniejsza w sumie, bo każdy taki minus, powoduje większa determinacje do tego, żeby zrobić coś lepiej, i żeby następny materiał, był lepszy niż poprzedni. Co moim zdaniem jest bardzo ważne, zwłaszcza że chciałbym żeby ludziom, oglądało się moje materiały przyjemnie :) 

-------------------------------------

A więc czym tak naprawdę jest ''Przebudzenie zła''? :852_question:

Jest to Minecraftowy serial fabularny na bazie klimatu horroru, co jak i w latach 2011/2012 nie było niczym codziennym, obecnie na polskim Youtubie nikt nie prowadzi czegoś jak serial na bazie Minecrafta, przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłem. Jak już wspominałem wcześniej grę jaką jest Minecraft, można pokazywać na każdy sposób, a horror, moim zdaniem, będzie niezwykłym urozmaiceniem, zwłaszcza jeśli wprowadzi się całkiem niezwykle interesujące pomysły. 

-------------------------------------

Fabuła::809_atom:

Ponieważ nie chcę zbytnio psuć zabawy z oglądaniem nie wspominając o czymś takim jak spojlery, uproszczę tak żeby każdy z was wiedział do czego może się potencjalnie zabrać.

''Serial opowiada o Herobrine który został przebudzony ze swojej podziemnej krypty, przez nie jakiego Jana, po przebudzeniu Herobrine schwytał go, i Zamknął do swojej nowo wybudowanej świątyni. Kilka miesięcy później mało znany Poszukiwacz przygód, znany jako Sylwestro, natknął się na właśnie tą świątynie. Z ciekawości wszedł do niej, i to był jego najgorszy błąd jaki popełnił...'' 

Bazą tego serialu jest przede wszystkim horror, który mam zamiar połączyć z różnymi fajnymi koncepcjami. Fabuła jest oczywiście bardziej rozbudowana niż sam opis go przedstawia, ale mam nadzieje ze znajda się osoby które będą chciały dowiedzieć się więcej :)

Podsyłam wam teraz linki które numerycznie jeśli ktoś jest zainteresowany powinienem obejrzeć, bo ja tutaj się rozpisałem,a nikt pewnie z was jeszcze nie zauważył chociaż wycieku, jak ten serial wygląda :)

1. Zapowiedź 23 wrzesień 2012 

2. 1 Odcinek  który swoją drogą jak pamiętam był dość  mizerny pod względem montażu, ale wtedy miałem naprawdę fatalny sprzęt :) 10 Marzec 2013

3. Zapowiedź 2 Odcinka, który już pod względem montażu wygląda nieco lepiej :) 4 Luty 2017

Bardzo zależy mi żeby ktoś z was powiedział mi , czy jest sens prowadzić ten serial dalej. :)

Jestem otwarty na wszelkie opinie krytyki piszcie śmiało co myślicie.

Jeśli ktoś przeczytał całość, dziękuje za cierpliwość i uwagę, trzymajcie się ! :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...