Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

I5 4460 12 GB ram GTX 1060 i mniej fps

bruinen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż posiadam owy sprzęt i mam na nim fpsy 280-150 czy te spadki do 150 to normalność ??? Liczyłem na 300 stałe ponieważ u innych na nawet gorszej karcie bywalo własnie stale 300 ktoś cos poradzi sterowiniki aktualne bios także.

Opublikowano

CS po wielu aktualizacjach ma to do siebie, że nawet mając najlepszy komputer będziesz miał FPS"y w granicach 200/250.
Btw cs bardziej bazuje na procku niz na karcie

Opublikowano

Karta graficzna w CS:GO nie ma za bardzo wpływu na FPS, jeśli patrzyłeś na youtubach te testy z tym prockiem to pewnie nie zwróciłeś uwagi na datę i to dlatego. Czasami trafi się gorszy procek, czasami lepszy - choć jest mały na to procent.

Opublikowano

Mimo, że ten procek daje radę wszędzie aktualnie to jest za 'słaby' do go. Teraz jakbyś chciał mieć stałe 300 fpsów to przykładowo na i7 4790k po oc, ale to Ci się nie będzie opłacać, bo dochodzi jeszcze lepsza płyta do oc i cooler :D Jeszcze dodam, że od zawsze było wiadome że w tej grze cpu się bardziej liczy, jednak jest coraz gorzej z tą optymalizacją i pomimo normalnych pc (3-3,5k) gra nie działa tak jak powinna.

Opublikowano

Praktycznie stałe 300? Co to znaczy ? Mógłbym powiedzieć, że u siebie starszym cpu (i5 3470) też mam praktycznie cały czas stałe 300 (oczywiście mówię o grach 5v5), bo większość czasu jest te ~290 i czasami w niektórych miejscach na mapie mam spadek w okolice 200.  W poście wyżej pisałem o sytuacji w której nie masz takich spadków tylko trzyma się to cały czas 290-300 bez względu co się dzieje.

Opublikowano
10 godzin temu, AIlfa123 napisał:

Mam ten sam procek fps 250-400, kombinuj ;D już nie pamiętam co robiłem

Mniej więcej tak powinno być na takim procku, nie wiem tylko czego autor ma spadki do 150. U mnie na podobnym procku najgorzej jest na cache w okolicach mida to spada mi do okolic 220. Ogólnie co do kombinowania to nie warto na takich maszynach, ja u siebie testowałem te parametry startowe high, threads itp. i nie ma różnicy. Te magiczne cfg do poprawy fps, parametry startowe itp. to można stosować jak się ma jakiegoś starego 2 rdzeniowca żeby mieć te 20 fps więcej, a tutaj to już nic nie pomoże oprócz zmiany sprzętu. Samo to że mam takie same fpsy na rozdziałce 800x600 i full hd to coś pokazuję. Mój kumpel ma i5 6500 + 1060 i jak odpalił csa też myślał, że będzie stałe 300, a normalnie ma 200-300 na rozdziałce 1024.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...