Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena zestawu oraz sklepu.

HSVenom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam zamiar kupić nowego PC o takich komponentach:

• Zasilacz SPC Supremo L2 550W
  • Obudowa SilentumPC Gladius M35T Pure Black RGB
  • GPU Gigabyte Radeon RX580 Aorus XTR 8GB
  • CPU Intel i5-7500 3.4 GHz 6MB BOX
  • MOBO MSI B250M MORTAR
  • HDD Toshiba P300 1TB
  • RAM HyperX 8GB (2x4GB) Fury Black 2400 MHz CL15

Jak oceniacie zestaw? Ogólnie koszta maksymalnie 3600 zł. Zmienilibyście coś w nim?

Kupuję go na x-komie i chciałbym właśnie zapytać się o waszą opinię dot. tego sklepu. Co o nim myślicie? Szybka przesyłka? A co do przesyłki - jeśli dodam do koszyka wszystkie komponenty to muszę płacić przesyłkę za każdy osobny podzespół czy zapłacę raz za wszystko? Wiem, pewnie pytanie głupie ale wolę się upewnić haha. Z góry dziękuję za pomoc ;) 

Opublikowano

Zestaw jest ok, nic już bym w nim nie zmieniał.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
11 minut temu, rauespl napisał:

zestaw wygląda ok, ale zasilacz wzialbym lepszy jesli masz mozliwosc - np evga g2 http://www.komputronik.pl/product/297244/evga-supernova-550-g2.html masz 7 lat gwarancji i porzadne 80+ gold.  vero zly nie jest, ale ten xfx miazdzy konstrukcyjnie tego vero

placisz tylko za całość xD

Zmieniłem zasilacz na Thermaltake Smart SE 630W. Miał bardzo dobre oceny zbliżone do tego XFX'a przed edycją, a ma więcej watów co zabezpiecza mnie przed jakąś edycją komponentów i w razie czego nie będę musiał zmieniać zasilacza. Co do tej EVGI przed edycją - niestety nie mogę jej kupić, wyjdę za budżet.

Opublikowano

zasilacz przeplacony i glosny, juz lepiej tego xfxa ts 550w kupic.. chociazby ze wzgledu na lepszy srodek i 5 letnia gwarancje :D

co do watów - to są podobne wartosci i czego nie zmienisz to zasilacz i tak da rade z zapasem.

a ocenami sie nie sugeruj.. ludzie pomimo przeplacenia i tak musza cos dobrego napisac :)

Opublikowano
11 minut temu, rauespl napisał:

zasilacz przeplacony i glosny, juz lepiej tego xfxa ts 550w kupic.. chociazby ze wzgledu na lepszy srodek i 5 letnia gwarancje :D

co do watów - to są podobne wartosci i czego nie zmienisz to zasilacz i tak da rade z zapasem.

a ocenami sie nie sugeruj.. ludzie pomimo przeplacenia i tak musza cos dobrego napisac :)

Okej, zmieniłem w takim razie na tego XFXa i zmieniłem MOBO na MSI B250M MORTAR.

Opublikowano
Dnia 8.06.2017 o 10:55, Velociraptorus napisał:

Kiedy będziesz ten zestaw kupował?

Jaki masz monitor?

Początek lipca.

Mój monitor to LG Flatron W2243S albo jakiś bardzo podobny. Będę go wymieniać za parę miesięcy na jakiegoś 120/144 Hz. (Nie jestem pewny monitora gdyż nie jestem teraz w domu, a sprawdzić będę mógł dopiero w środę.)

Dnia 7.06.2017 o 23:08, rauespl napisał:

no i prawidlowo :)

jeszcze dla pewnosci - nie kup czasem tego z dopiskiem ''GREN'' w kodzie producenta tylko ten : https://www.x-kom.pl/p/250429-zasilacz-do-komputera-xfx-core-ts-550w.html 

Lol. Właśnie znalazłem Supremo L2 na x-komie. Nie wiem jak mogłem go przeoczyć hahh.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...