Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Średnia końcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elko, jestem w drugiej technikum, mam rozszerzoną matmę i moja średnia końcowa będzie prawdopodobnie wynosić 1,74/1,76, a ocena pozytywna zaczyna się od średniej 1,8 :/ Jest jakaś szansa, abym zdał ze średnią mniejszą o kilka setnych niż 1,8?

Opublikowano

Na warunkowym możesz przejść, o ile nauczyciel się zgodzi. Matma jest w trzeciej klasie, więc nie powinno być problemu.

Opublikowano
3 minuty temu, Marchwj napisał:

Na warunkowym możesz przejść, o ile nauczyciel się zgodzi. Matma jest w trzeciej klasie, więc nie powinno być problemu.

nie jest tak, aby dostać warunek, to trzeba przystąpić do poprawki? I na co się wtedy patrzy? Obecność na matematyce mam dobrą, ale ogólnie z frekwencją słabo, ponad 150 opuszczonych godzin 

Opublikowano

Poprawić możesz chyba w 3 klasie, nie w sierpniu. Chociaż nie wiem, nigdy nie musiałem tego robić :16_relieved:

Do rady są jeszcze ~2 tygodnie, spróbuj popoprawiać.

Opublikowano
1 godzinę temu, znowutujestem napisał:

nie jest tak, aby dostać warunek, to trzeba przystąpić do poprawki? I na co się wtedy patrzy? Obecność na matematyce mam dobrą, ale ogólnie z frekwencją słabo, ponad 150 opuszczonych godzin 

Trzeba, ale w obu przypadkach nie podchodź do tej sytuacji tak, że "oo można ubiegać się o warunek tylko trzeba podejść do poprawkę, to złożę podanie, nic się nie nauczę i może jakoś przejdę". Nawet jeżeli dosięgnie Cię poprawka, to ucz się na nią (albo nawet weź korepetycje – co jest efektem słabości polskiego systemu edukacji) – dostaniesz konkretny zakres wymagań na daną ocenę, więc będziesz wiedział, czego się nauczyć i będziesz mógł wykonywać różne zadania pod tym kątem. Zrób wszystko, żeby nie musieć się ubiegać o warunkową promocję do następnej klasy.

Pozostało Ci jeszcze około półtorej tygodnia na ewentualne poprawy (spodziewam się, że w piątek po Bożym Ciele jest wolne, a w ostatnim tygodniu okresu edukacji będzie rada pedagogiczna oraz drukowanie świadectw) – postaraj się wykorzystać ten czas jak najlepiej, jeżeli masz szansę zdać.

Opublikowano
19 minut temu, Velta napisał:

Trzeba, ale w obu przypadkach nie podchodź do tej sytuacji tak, że "oo można ubiegać się o warunek tylko trzeba podejść do poprawkę, to złożę podanie, nic się nie nauczę i może jakoś przejdę". Nawet jeżeli dosięgnie Cię poprawka, to ucz się na nią (albo nawet weź korepetycje – co jest efektem słabości polskiego systemu edukacji) – dostaniesz konkretny zakres wymagań na daną ocenę, więc będziesz wiedział, czego się nauczyć i będziesz mógł wykonywać różne zadania pod tym kątem. Zrób wszystko, żeby nie musieć się ubiegać o warunkową promocję do następnej klasy.

Pozostało Ci jeszcze około półtorej tygodnia na ewentualne poprawy (spodziewam się, że w piątek po Bożym Ciele jest wolne, a w ostatnim tygodniu okresu edukacji będzie rada pedagogiczna oraz drukowanie świadectw) – postaraj się wykorzystać ten czas jak najlepiej, jeżeli masz szansę zdać.

szansę mam, ale został mi ostatni test jutro bez możliwości poprawy z wektorów - 5 tematów, w tym wszystkie rozszerzone, 2 hard 4 me. Najdziwniejsze jest to, że mam w klasie kilka osób, który nie zaliczyły semestru i przez cały rok nic nie robiły, i mam być tak samo oceniany jak oni, gdzie brakuje mi kilku setnych do średniej 1,8, gdy poprawiałem większość ocen + semestr, więc przeważnie byłem na każdych dodatkowych lekcjach. 

Opublikowano
56 minut temu, Wojciech.. napisał:

Jeśli masz jakieś godziny nieusprawiedliwione to nie ma szans na warunkowy. 

Chyba ze 100, ale na samym przedmiocie mam 95% obecności pewnie. Ogólnie to chodzi mi, czy mogę dostać 2 z matematyki ze średnią 1,75. Nauczyciel w 3. klasie od matmy ma mi się zmienić, więc babka będzie taka wredna i mnie nie przepuści? 

Opublikowano
6 minut temu, znowutujestem napisał:

Chyba ze 100, ale na samym przedmiocie mam 95% obecności pewnie. Ogólnie to chodzi mi, czy mogę dostać 2 z matematyki ze średnią 1,75. Nauczyciel w 3. klasie od matmy ma mi się zmienić, więc babka będzie taka wredna i mnie nie przepuści? 

Nauczyciel nie wystawia oceny na podstawie średniej ale na podstawie całokształtu. Nawet dyrektor nie może tego zakwestionować. Jedyną opcją jest odwołanie i przyznanie egzaminu. 

Deus vult

Opublikowano
9 minut temu, Wojciech.. napisał:

Nauczyciel nie wystawia oceny na podstawie średniej ale na podstawie całokształtu. Nawet dyrektor nie może tego zakwestionować. Jedyną opcją jest odwołanie i przyznanie egzaminu. 

czyli mam szansę otrzymania 2 na koniec przy średniej 1,75? To bez sensu, jak mam mieć tą samą ocenę co osoba, która przez cały rok poprawiła może jedną ocenę i ma 15 negatywnych...

Opublikowano
2 minuty temu, znowutujestem napisał:

czyli mam szansę otrzymania 2 na koniec przy średniej 1,75? To bez sensu, jak mam mieć tą samą ocenę co osoba, która przez cały rok poprawiła może jedną ocenę i ma 15 negatywnych...

Masz lub nie masz, zależy od twojej postawy oraz wyrozumiałości nauczyciela. Jeśli ktoś ma 15 pał o raczej jego postawa jest negatywna i nie otrzyma oceny pozytywnej. Ewentualnie jeśli zaliczy określony materiał przez nauczyciela. 

Deus vult

Opublikowano
1 minutę temu, Wojciech.. napisał:

Masz lub nie masz, zależy od twojej postawy oraz wyrozumiałości nauczyciela. Jeśli ktoś ma 15 pał o raczej jego postawa jest negatywna i nie otrzyma oceny pozytywnej. Ewentualnie jeśli zaliczy określony materiał przez nauczyciela. 

Oby tak było, chociaż ostatnio mówiła nam, że nie przepuści nikogo ze średnią poniżej 1,8, nawet 1,79, może tylko straszyła 

Opublikowano
1 minutę temu, znowutujestem napisał:

Oby tak było, chociaż ostatnio mówiła nam, że nie przepuści nikogo ze średnią poniżej 1,8, nawet 1,79, może tylko straszyła 

Jak jest wredną  szmatą to zrobi to. Niestety a zdarzają się taki, zapewne panny bez męża. 

Deus vult

Opublikowano
1 minutę temu, Wojciech.. napisał:

Jak jest wredną  szmatą to zrobi to. Niestety a zdarzają się taki, zapewne panny bez męża. 

Sytuacja jest taka, że babka jest miła na zajęciach dodatkowych, a na lekcji całkiem inna osoba. W 1. klasie miałem innego nauczyciela, luźniejszy, ściąganie na porządku dziennym, więc jakieś braki na pewno mam (jak 8 osób w klasie, które są w tej sytuacji co ja), no ale może się uda 

Opublikowano

Jeśli faktycznie chodzisz na lekcje i jesteś na dodatkowych, to uwierz mi, że nie masz się czym martwić ;).
Co szkoła to inny obyczaj, to nauczyciel decyduje o tym, czy się przepuścić czy nie, teoretycznie jest to te 1.81, ale w praktyce różnie bywa..

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Sprawa wygląda tak że są ludzie i ludziska, pogadaj z babeczką na luzie, moze jak nie jest wredną szmatą to Cie pusci. Mialem kiedys taka sama sytuacje z geografia w 3ciej gim, mialem 1.45 a wymagane było 1.51 ale ze byla spoko i z nia pogadalem to mnie puscila, no i do tego do chodzi kwestia czy nauczyciel Cię lubi, bo jezeli nie to będzie chciał Cię z czystej satysfakcji udupić xD

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...