Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

modernizacja kompa 2000 zl

sobentique

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuje na dniach wymienic procesor plyte glowna i kosci ram.

obecnie posiadam i3-4170

ddr 3 2x8 gb 

i jakas gowniana plyte...

karta graficzna to: Karta graficzna XFX R9 280X - 1000M DD Boost Edition - 3072 MB DDR5 R9-280X-TDFD

zasilacz ocz 500W

myslalem nad ryze em 1700 lub 1600x

b350 tomahawk plyta 

oraz ramu ddr4 2133 good ram  z tego co czytalem nie ma duzego wpkywa taktowanie kosci jezeli chodzi o wydajnosc w grach daja pare fps ale bez szalu.

prosze o podpowiedz co moglbym zakupic zamiast tego co proponuje.

bede mega wdzieczny za pomoc i podpowiedzi. na te tdzy rzeczy chcialbym przeznaczyc 2000zl.

pytanje czy zasilacz da rade.

pozdrawiam

Opublikowano

1) jak najszybciej bo komp mi sie rozmlekotal wiec zapewne bym jechal jjtro po czesci. chyba ze udaloby mi sie poskladac na jeszcze lare dni to moglbymnpoczekax i cos uzywa ego wziac

2) Obudowa Aerocool Strike X One (Strike X One)

monito: Monitor LG 24GM77-B

jak w 1) pkt

Opublikowano

Ja bym sprzedał aktualny procesor, kupił używaną i5-4570 (lub coś podobnego), a do tego dokupił mocniejszą kartę graficzną. Wymieniając procesor na tak mocny wąskim gardłem będzie grafika.

Cała platforma LGA1150 jest jeszcze naprawdę mocna, i spokojnie brałbym i5/i7 jakieś i wymienił grafikę na taką na jaką pozwoli ci budżet. GTX1060/1070 (możesz poszukać używek w budżecie).

Za twój procesor możesz dostać 250-300zł + 550-600zł za grafikę. Więc za te 2000+250+550=2800 zł spokojnie kupisz procesor i grafikę nową.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

ok ale czy dobrym pomyslem jest branie obecnie ryzen 1700 czy 1600x? plus te podzespoly co napisalem powyzej i pozniej dobranie karty?

z gory dzieki za odp :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...