Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie części stopniowo wymianiać? Grafika/procek

Official996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od pewnego czasu borykam się z wybraniem sprzętu, aby chociaż trochę wzmocnić mój komputer. Nie jest on nie wiadomo jaki, lecz służy wyłączenie do gry w CS:GO i przeglądarki. Ponizej specyfikacja:

- Procesor AMD Phenom II X4 955 BE

- Nvidia 8600GT(Wiem, ze to tragedia, ale po spalonej 550ti nic innego mi nie zostało)

- Ram Ballistick 4GB

- Płyta 760GM-P33 MSI 

Jakieś dwa tygodnie temu spaliła się moja karta 550ti i teraz mam dylemat za co najpierw się zabrać. 

1) Wymiana procesora na Intela G4560 czy może i5-2500, szukam głównie w malym zakresie cenowym.

2) Wymiana karty graficznej na 750ti bądż coś innego, także budżet ograniczony.

Obecnie mam full spadków jeśli chodzi o grę w CS. 

Głównie gram na low settings 800x600 zawsze, także nie potrzebuje nie wiadomo jakiej specyfikacji, aczkolwiek fajnie by było grać znowu bez spadków(nie miałem na 550ti). 

Proszę o opinię bardziej doświadczonych i obeznanych użytkowników :) Pozdrawiam i miłego dnia!

Opublikowano

Zasilacz? Dokladny model. Napisz konkretny budzet, ja bym na start zmienil karte graficzna, dolozyl 4gb ramu (lacznie 8gb), potem wzial i5 2400 + h61 czy cos

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

@Oski0202zasilacz Logic 500w, pracuje juz z 5 lat nigdy żadnych problemów większych. Mówisz, żeby najpierw grafe? Coś w kierunku 550 ti 750ti? Budżet będzie koło 400zł na UŻYWANY, narazie nie wkładam kasy w komputer bo i tak lapka kupuję we wrześniu na studia, stąd tylko taki budżet :) Myślisz, że zrobiła by grafa dużą różnicę w jakości gry?

Opublikowano

zasilacz swietny wybor :)

no 750 ti 2gb za 300zl mozna brac.. do twojego procesora tymbardziej. karta w nowszych grach daje rade w fullhd na med/low

Opublikowano

@rauesplNarazie przełożyłem Radeona 5700 HD, wiem, że też nic dobrego, ale strasznie fps się zmieniły w CS. Do tego zakupiłem h1 i odczuwam spadki, myslisz, że wymiana karty trochę zmieni? :D

Opublikowano

spadki sa glownie przez ram.. do h1z1 trzeba 8 bo na 4 sa wlasnie takie czkawki..

czy zmiana grafy cos da? w csie nie bedzie ogromnej roznicy ze wzgledu na procesor tymbardziej jesli grasz na niskich ustawieniach, rozdzialkach ale w h1z1 jak najbardziej bedzie odczuwalna

Opublikowano

Nie no karta tez da, bo skoro to ktorys radek z hd57xx to mocy w tym nie ma :D zwykly stary slabiak

Kupuj te 750ti, potem 4gb ram (chyba ze wyzebrasz od kolegow czy rodziny 2gb to wsadz tez bedzie git), a nastepnie to juz tylko zamiana platformy (po taniosci to i5 2xxx + h61 tj 250zl+100zl~)

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...