Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS'ami

misiek43210

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Mam problem z FPS'ami na moim PCcie w CS:GO. Generalnie na różnych mapach mam różne FPSy, na CBBLE potrafią sie utrzymywać na poziomie 80fps, na dd2 na poziomie 120-130, mirage tez koło tego, ale dla mnie trochę mało. Chciałbym mieć te stałe 200fps, a wiem ze mój komp na to spokojnie pozwoli. Co ciekawe... żadne zmienianie ustawień grafiki, czy to rozdziałka na minimum (640x ileś), ani ustawienia jakości nie powodują żadnego przyrostu FPS'ów... Macie jakiś pomysł na to? Co moze być przyczyną?

Moja konfiguracja kompa:

Procek: AMD FX-6300 6-rdzeniowy 3500 do 4200

Grafika: AMD HD6870

Ram: 4GB (mało ale wystarczająco na CS)

Macie jakiś pomysł o co może chodzić w tym wszystkim?

Wcześniej grałem na lapku i zmienianie rozdziałki w ch... dodawało fpsów :P

w załączniku konfiguracja mojej karty graficznej. moze to coś tautaj jest źle?

Bez tytułu.png

Opublikowano

"

3 godziny temu, misiek43210 napisał:

Chciałbym mieć te stałe 200fps, a wiem ze mój komp na to spokojnie pozwoli.

3 godziny temu, misiek43210 napisał:

Ram: 4GB (mało ale wystarczająco na CS)

Jak dla mnie trudno Ci będzie mieć stałe 200fps na tym komputerze.. 4GB ram może jest wystarczające , ale by osiągnąć +60-150fps... Sądząc po specyfikacji to pewnie masz jakieś ddr3 cl9 1600mhz .

Odpowiedź moja jest prosta. Na tym komputerze nie będziesz miał STAŁYCH 200fps. Przeczyść kompa , itp. i będziesz miał te 150-200fps.

Opublikowano

twoj procesor ma za slaby pojedynczy rdzen zeby osiagnac taka ilosc fps jaka chcesz.. uwierz mi na slowo :) ten procek by gorzej działał niż na starej i3 2xxx

takze ilosc fps sie zgadza jak na parametry twojego pcta

Opublikowano

W porządku, bo w zasadzie CS to gra bazująca na mocy oibliczeniowej procesora. Ale jakl wytłumaczycie to ze pomimo obnizaniu parametropw wideo nic nie przyrasta fpsow? :P

Opublikowano

Na niskich rozdziałkach to bardziej procek coś robi niż gpu, a że twój procek nie ma jakiś mocnych rdzeni to wiesz. Ja na i5 3470 i rx470 w grach 5v5 mam 200-450 fpsów niezależnie od ustawień graficznych (800x600 vs 1920x1080 - praktycznie to samo), bo procek mi blokuję. Teraz jak ktoś chce mieć stabilne +300 fps (są tacy ludzie) to kupuje się pc na i7 skylake/kabylake i kręci się ją na ~4.5, ale dla zwykłego Kowalskiego co tylko gra sobie raz na jakiś czas to szkoda pieniędzy. No, ale ogólnie amd pod cs go to nie jest nic dobrego, nawet chyba te nowe ryzeny średnio wypadają, bo one są robione z myślą o zastowaniach profesjonalnych aniżeli grania w gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...