Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam dobrego hostingu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś dobrego/niedrogiego hosta żeby kupić pod serwer MC.

Serwer będzie tylko dla znajomych żeby sobie pograć/pobudować między sobą(będzie nas w sumie 10os)

Nie chce modów zbytnio wgrywać, zależy mi na podstawowych pluginach(Logowanie,teleport/sethome,setspawny itp)

Zastanawia mnie

Silver - mineserv.eu

Grass - craftserve.pl

FullStarter albo Professional - enderchest.pl (z czego tutaj można kupić razem z paczką pluginów)

także który najbardziej się wg was nada ?

Opublikowano

każdy z wyżej wymienionych jest dobry, sam sobie dobierz ofertę dla siebie, bo ja nie wiem np. ile możesz maks. za serwer. 

dla 10 znajomych polecam pukawka.pl, serwer 1,5GB RAM kosztuje 4zł dla znajomych, bo 2GB już 16zł

liczę na like! :D

Opublikowano
1 godzinę temu, QueroMC napisał:

każdy z wyżej wymienionych jest dobry, sam sobie dobierz ofertę dla siebie, bo ja nie wiem np. ile możesz maks. za serwer. 

dla 10 znajomych polecam pukawka.pl, serwer 1,5GB RAM kosztuje 4zł dla znajomych, bo 2GB już 16zł

liczę na like! :D

myślę ze max 30zł mogę poświęcić bo więcej się nie opłaca.

Na like nie licz bo nic mi nie pomogłeś :)

Ktoś coś może się jeszcze wypowiedzieć ?

Opublikowano

Nie kupuj titanaxe, mają lagi i drogo. polecam enderchest.pl tanio :) i dobre maszyny, w ciągu 3 lat uzbierałem ponad 3,500 zł.

Opublikowano
3 godziny temu, adiand napisał:

Kup vps! Masz za 20 zł 4gb ramu ! sprwadz

OpenVZ nie nadaje się zbytnio na serwery do gier.

Ogółem z VPS raczej za dużo zachodu jeśli chodzi o serwer do pogrania ze znajomymi ;)

Najlepszą ofertę jeśli chodzi o małe, tanie serwery do pogrania w kilka osób ma zdecydowanie pukawka.pl.

Jak już ktoś wcześniej wspomniał - 4,17 za miesiąc za serwer z 1,5GB ramu (i tak bardziej się liczy procesor) to nie jest dużo, ale nie spodziewaj się, że będziesz w stanie spokojnie operować na dużych ilościach bloków w WorldEdicie - zapewne przeskok ceny pomiędzy 1,5GB i 1,7GB wynika zapewne z tego, że ten drugi posiada więcej gwarantowanych (?) zasobów/vCore.

Wszystkie oferty, które podałeś są raczej gorsze pod względem opłacalności.

Opublikowano

Cześć,

Powiem ci tak że każdy z tych hostingów który wymieniłeś nie jest warty polecenia, tutaj support słaby, tu zaś  cena, a tam zaś stabilność. Jeśli szukasz czegoś dobrego to zainwestuj w ten serwer na https://titanaxe.com/  :) Jeden z lepszych hostingów jakie dotychczas są, a jeśli masz dość duży budżet to kupuj śmiało maszynę dedykowaną.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Szukam dobrego hostingu
Opublikowano

Osobiście polecę pukawkę, szczególnie, że nie chcesz wgrywać modów. Ja mam serwer lekko ponad 1 GB i spokojnie ciągnie kilku graczy i 50 modów a bez modów to już całkiem rakieta. Za 3 miesiące zapłaciłem 17 zł (sms'em więc przez przelew jeszcze taniej). Masz też serwer testowy do wypróbowania. 

Opublikowano

Radzę tobie, kupić serwer na lvlup.pro lub jak wolisz to vps i tanio ciebie to wyniesie bo sam tam, miałem wiele postawionych serwerów.

Opublikowano
Dnia 30.05.2017 o 22:05, ivall napisał:

Nie kupuj titanaxe, mają lagi i drogo. polecam enderchest.pl tanio :) i dobre maszyny, w ciągu 3 lat uzbierałem ponad 3,500 zł.

Kiedyś to kiedyś. Kiedyś też byłem stałym klientem enderchesta. Ale to prawda. Mają zlagowane maszyny. I tak wybrałem TitanAXE, ponieważ mam bardzo szybkie

wsparcie supportu w razie problemów, lagów zero, oferta EU jest o wiele bardziej tania i opłacalna. Nawet w BOKu tak mi powiedzieli :)

Ta oferta na hostandplay/enderchest 50/40% nic mi nie daje. Wole mieć świeży serwer niż kilkuletnie brudne maszyny. Hehe.

Dnia 31.05.2017 o 15:50, adiand napisał:

Kup vps! Masz za 20 zł 4gb ramu ! sprwadz

Po co wciskać wszystkim na siłę VPSy... Nie każdy musi mieć pojęcie co do instalacji serwera minecraftowego na 

VPSie... Ja dla normalnych adminów nie szukających niczego innego ponad dobrym serwerem Minecraft polecam hosta.

Grands Gerther Givenchex

Opublikowano

http://titanaxe.com/

To Aktualnie najlepszy Hosting :)<3 

więc chyba warto wybrać lidera na rynku serwerów <3 sam korzystam 0 zastrzeżeń a Ochrona anty-ddos zwala z nóg :) 

baBp3o9.png

Opublikowano

Według mnie żaden z nich.

Osobiście polecam

Pukawka.pl <-- aktualnie mam serwer

lvlup.pro

Titan Axe

Enderchest wygląda na dobrego, lecz największym minusem tego hostingu są potworne lagi przy większej ilości graczy

dlaczego to czytasz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...