Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy LC umiera?

Wojciech..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można powiedzieć, że umiera to już od długiego czasu, ale ludzie grają i będą grali nadal. Nowych graczy raczej nie ma wcale, większość gra po prostu z sentymentu do tej gry, ale coraz częściej widzę, że dawni gracze wracają, czy tam chociaż nawet się logują zobaczyć co się pozmieniało. Jest nadal duże grono osób, które z chęcią by wróciło do gry, ale czekają na jakiekolwiek zmiany - w pvp głównie - a to, czy je ujrzymy nadal pozostaje pod znakiem zapytania. Można powiedzieć, że coś tam zaczynają działać, żeby w końcu zredukować ceny na rynku, które już nawet się trochę ustabilizowały. Pozostaje jeszcze sprawa z balansem postaci. No cóż, zobaczymy co nam przyszłość i gamigo przyniesie. ;)

Opublikowano

Wątpię, że ta gra przyciągnie nowych graczy gdy jest tyle gier z tego gatunku o wiele bardziej rozbudowanych. Starzy wyjadacze czekają na jakieś nowe rozwiązania. Balans w pvp to najgorsza zmora tej gry wiele serwerów próbowało (pozbycie się 100% casta przy czym cierpiały postacie z małą ilością skilli oraz inne kombinacje zabawy z animacjami, gdzie i tak niektóre postacie przodowały w pvp.) Drugim problemem są bossy, które też ciężko zbalansować albo są za silne albo klepiesz je solo. A co do postaci wystarczy spojrzeć na elementaliste, który przez te wszystkie lata ssie w każdym aspekcie nawet tych duchów nie zmienili tak aby można było targetować monstera wysłać na niego duchy bez podchodzenia do niego xD

Opublikowano
10 godzin temu, Shanshi napisał:

A co do postaci wystarczy spojrzeć na elementaliste, który przez te wszystkie lata ssie w każdym aspekcie nawet tych duchów nie zmienili tak aby można było targetować monstera wysłać na niego duchy bez podchodzenia do niego xD

Bo ta gra miała być nastawiona na teamową rozgrywkę a co wyszło? :D

Ja pamiętam jak w 2010 roku pierwszy raz zacząłem grać w tą grę rycerzem. Wyszedłem z tej pierwszej misji startowej z tej groty na lisy do Juno. Potem nie wiem co ja to zrobiłem ale chyba wywaliłem miecz do kosza czy coś takiego. Nie miałem czym atakować to pięściami nawalalem xD

Deus vult

Opublikowano

Jak dla mnie gra umarła już dawno i nie ma szans, żeby powstała. Na rynku jest za dużo nowych mmorpg, które przyciągają ludzi bardziej niż LC z "upośledzonym" systemem walki i pvp. Ta gra nie ma do zaoferowania nic nowym graczom. Takie moje zdanie.

Przykładowo ja nie wróciłabym do LC, za dużo czasu spędziłam na graniu przykładowo w Aiona czy Blade and Soula, żeby wrócić do tego xD

k1hvCVp.gif

Opublikowano
5 godzin temu, Wojciech.. napisał:

Ja pamiętam jak w 2010 roku pierwszy raz zacząłem grać w tą grę rycerzem. Wyszedłem z tej pierwszej misji startowej z tej groty na lisy do Juno. Potem nie wiem co ja to zrobiłem ale chyba wywaliłem miecz do kosza czy coś takiego. Nie miałem czym atakować to pięściami nawalalem xD

O, to ja miałam podobną historię! Pamiętam też jak zaczynałam grać nawet w tym samym roku, moją pierwszą postacią była czarka. Podczas biegania po Juno zaginął mi wepik, szukam wszędzie, w plecaku - nie ma. Ja załamana co to teraz będzie i jak mam bić bez broni, pobiegłam do sąsiada - kolegi, który pokazał mi grę - wtedy mnie uświadomił, że taki wepik można dropnąć lub kupić u handlarza. Później już byłam spokojna. :confused: Ah, te dawne czasy. :v

Opublikowano

jak by się nad tym zastanowić to każda gra mmorpg jest p2w, a nawet jeśli można zdobyć jakieś przedmioty w grze to za $$$ szybciej je dostaniesz. Osobiście przerzuciłem się na lola i nie narzekam. Dla mnie mmorpg to strata czasu, nabijasz te levele i jesteś zależny od czasu jaki spędzasz w grze, jeśli masz go dużo to spoko możesz sobie zagrac w terre rising, aiona czy blade and soul ;D

Opublikowano

A ja otoz jestem nowym graczem, nie gralem w to nigdy wczesniej ale mam maly problem bo gdy probuje sie zalogowac pisze ze polaczenie w tej chwili jest niemozliwe

Pomogłem? Daj +, to nic nie boli a dla mnie wiele znaczy. ; )

Opublikowano
5 godzin temu, szok343 napisał:

A ja otoz jestem nowym graczem, nie gralem w to nigdy wczesniej ale mam maly problem bo gdy probuje sie zalogowac pisze ze polaczenie w tej chwili jest niemozliwe

Aktualnie są jakieś problemy z serwerami, więc się nie zalogujesz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 31.05.2017 o 00:00, Shanshi napisał:

jak by się nad tym zastanowić to każda gra mmorpg jest p2w, a nawet jeśli można zdobyć jakieś przedmioty w grze to za $$$ szybciej je dostaniesz. Osobiście przerzuciłem się na lola i nie narzekam. Dla mnie mmorpg to strata czasu, nabijasz te levele i jesteś zależny od czasu jaki spędzasz w grze, jeśli masz go dużo to spoko możesz sobie zagrac w terre rising, aiona czy blade and soul ;D

Nie każde jest p2w. Blade and soul nie jest. Czemu? Bo wszystko (poza premką, która gówno daje jak dla mnie) z item shopu możesz zdobyć sprzedając (w grze, legalnie) swój gold, który na 50+ farmi się szybko. Jedynie event z Trove jest p2w.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Guild wars 2 też nie jest pay to win. Dosłownie wszystko da się zdobyć bez wydania choćby złotówki, i to w stosunkowo krótkim czasie. Przykładowo skiny wszelkiej maści kosztują 400-700 gemów, wersja gry Deluxe ze wszystkimi gratisami itp pierdołami 2000. 400 gemów to 114 złota. Zależnie od umiejętności i lvlu są to trzy dni zbierania. I to nie jakiegoś monotonnego klepania tych samych potworków czy dropu tego samego szajsu (chociaż można i tak) jak w większości mmorpg. Tu na samej eksploracji mapy zarabiasz.

Bardzo lubiłem Last Chaos. Nawet nie dawno na kilka chwil wróciłem do gry sprawdzić czy coś się zmieniło. Ale ta gra to trup niestety

Opublikowano

I można kupować itemy z IS za normalną kasę z dropu? 

To że LC jest trupem było jasne po wprowadzeniu EP3 bez zmiany PVP. Teraz zostali tylko sami cashowcy którym żal przestać grać :D

2 godziny temu, pendrakam napisał:

Bardzo lubiłem Last Chaos. Nawet nie dawno na kilka chwil wróciłem do gry sprawdzić czy coś się zmieniło. Ale ta gra to trup niestety

Ja w LC zacząłem grać jak kończyłem podstawówkę, a teraz mam 20 lat na karku. Praktycznie wychowałem się na tej grze. Nawet gdzieś miałem płytkę z wersją demo :)

Deus vult

• Biter. zmienił(a) tytuł na Czy LC umiera?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...