Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, 

Dodałem na swój serwer bronie z tego tematu. Najpierw wszystko było okej, lecz nazwa miecza zmieniła się na jego id. Zmieniłem nazwę lecz broń stała się niewidzialna (ikonka jest okej, wartości są okej, można ją założyć lecz jej nie widać, dodatkowo widać ją tuż po zalogowaniu gdy postać jest przeźroczysta lecz lada moment znika). Później coś pokombinowałem i niewidzialne zostały tylko od +0 do +3. Mógłby  ktoś coś doradzić? Mogę jakiegoś ss podesłać albo pliki, jeśli to coś pomoże :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

1. Sprawdź syserr.txt

2. Spakuj innym packerem, czasem tak jest że Epack nie spakuje a EterNexus  już tak ... ;/

3. Pokaż item_proto / item_list.txt 

Gość Lajk™
Opublikowano

Sprawdź czy rozszerzenie nie jest napisane dużymi znakami (GR2 zamiast gr2).

Opublikowano
8 godzin temu, Lajk™ napisał:

Sprawdź czy rozszerzenie nie jest napisane dużymi znakami (GR2 zamiast gr2).

Rozszerzenie (w item_list z roota) jest napisane małymi literami gr2. Dam ss jak to wygląda w item_list.

8 godzin temu, Intern napisał:

1. Sprawdź syserr.txt

2. Spakuj innym packerem, czasem tak jest że Epack nie spakuje a EterNexus  już tak ... ;/

3. Pokaż item_proto / item_list.txt 

1. W syserr mam 3 linijki: 

0528 21:21:28232 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/login_window.mp3
0528 21:22:15113 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/characterselect.mp3
0528 21:23:04974 :: CSoundManager::PlayMusic - Failed to load stream sound : BGM/enter_the_east.mp3

To chyba o czymś związanym z muzyką, sam nwm dokładnie.

2. Zawsze pakuję w EnterNexusie:/

3. Już załączam.

Nowy_obraz_mapy_bitowej.bmp

item_list.txt

item_proto.txt

PS. Żeby doprecyzować wam, itemki o id 9190-9193 są niewidzialne.

Opublikowano

1. skoro w item_list masz gr2 z małych to sprawdź czy przy modelach w plikach też.

2. Sprawdź czy Epack32 coś zmieni, nexus nie pakuje wszystkich ale np. jak masz modele od turkow to znowu Epack nie działa a Nexus tak .. głupie :D

3. proto i list są ok.

Opublikowano
22 godziny temu, Intern napisał:

1. skoro w item_list masz gr2 z małych to sprawdź czy przy modelach w plikach też.

2. Sprawdź czy Epack32 coś zmieni, nexus nie pakuje wszystkich ale np. jak masz modele od turkow to znowu Epack nie działa a Nexus tak .. głupie :D

3. proto i list są ok.

1. Tak.

2. Spakowałem Epack'iem ale nic się nie zmieniło:///

Opublikowano

REF

Dla lepszego sprawdzenia sytuacji dodałem kolejne kilka broni i wyszło na to że pierwsze dwie dodane są okej, lecz następne są niewidzialne (od +0 do +9) z czym najnowsza dodana broń jest niewidzialna tylko do +4. Może to info pomoże.

Może to mieć jakiś związek z item_names z db z win scp lub z tym że nazwy broni zmieniają się na id?

Opublikowano

Na jakie ID dodajesz bronie? Gdy dasz zbyt wysokie będzie się dało je założyć ale broń będzie niewidoczna tak jak pisałeś w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...