Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić? Przejść czy też nie?

S3R3Q

Procesor lepszy do gier?  

5 użytkowników zagłosowało

1. 1. Procesor lepszy do gier?

• INTEL
      5
    • AMD
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym się dopytać co lepiej zrobić w mojej sytuacji.
Chciałbym ulepszyć swój komputer jeszcze bardziej, z naciskiem na gry.

Aktualnie posiadam :
Procesor AMD Phenom II X4 965 3.40GHz
Kartę graficzną GeForce 1050Ti 4GB
16 GB RAMu

Mam taki dylemat czy lepiej wymienić procesor na lepszy od AMD czy przejść na INTEL.
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że przejście na INTEL wiąże się z dużymi kosztami, bo trzeba też wymienić całą płytę główną.

Czy jest jakiś procesor z AMD żeby był bardzo dobry do gier? Czy jednak lepiej przejść na INTEL i wykosztować się bardziej?

Pozdrawiam i liczę na pomoc ;)

Opublikowano

Lepiej wymienić procesor na intela twoja obecna płyta ma przestarzały socket.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
11 minut temu, MrAdrian976 napisał:

Lepiej wymienić procesor na intela twoja obecna płyta ma przestarzały socket.

Trochę wiążą się z tym duże koszta, wiadomo płyta główna, procesor ram też, wszystko do wymiany :D

Opublikowano

No niestety pod ten socket dobrego procesora do gier nie kupisz.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Może wyjść tanio, zależy od całego budżetu. Można kupić tanio fajną I5+MOBO. Płyta nie musi być jakaś super dowalona, od razu najlepsza do OC i może być do tego używana, tak samo procesor, wtedy wychodzi spoko cena.

Opublikowano
1 godzinę temu, Oski0202 napisał:

i5 4460 mozna nawet juz wyrwac za 400zl, mobo h81 za 100zl, pare dych drozej masz lepszego b85, przeskok bedzie duzy. 

Myślałem o i5-7600K, 4.2GHz, 6MB BOX do tego płyta główna GIGABYTE GA-B250M-D3H S1151 4DDR4

Co myślisz o tym?

Dziękuję wszystkim za swoje wypowiedzi.

Opublikowano

Jesli Cie stac.. ALE musisz wymienic ram, a ram sie drogi temu tak zaproponowalem, sprzedaz te 16gb ddr3 to kupisz 8gb ddr4 nowe i zostanie na czteropak najwyzej.. Nie ma sensu brac procesora z odblokowanym mnoznikiem bo b250 bo nie wykorzystasz potencialu OC, jak juz to i5 7400 bralbym bo jest oplacalna czy i7 7700 jak Cie stac, a do OC to trzeba plyte z lepszym chipsetem + chlodzenie jakies dobre. Podaj tez zasilacz przy okazji

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano
1 godzinę temu, Oski0202 napisał:

Jesli Cie stac.. ALE musisz wymienic ram, a ram sie drogi temu tak zaproponowalem, sprzedaz te 16gb ddr3 to kupisz 8gb ddr4 nowe i zostanie na czteropak najwyzej.. Nie ma sensu brac procesora z odblokowanym mnoznikiem bo b250 bo nie wykorzystasz potencialu OC, jak juz to i5 7400 bralbym bo jest oplacalna czy i7 7700 jak Cie stac, a do OC to trzeba plyte z lepszym chipsetem + chlodzenie jakies dobre. Podaj tez zasilacz przy okazji

Wiem to jednak ciężki wybór ale powiedziałem sobie, że jak ulepszać komputer to już solidnie więc może uzbieram więcej i skusze się nawet na i7 :D aktualny zasilacz mam o mocy 500w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...