Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zasilacz + buda

Chydzim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zasilacz + buda pod ten sprzęt?

- i5-6600

- msi b150 pc mate

- adata sp900

- seagate 1 tb

- gtx 960 g1 gaming

- hyperx fury 16 GB

- jakiś czytnik płyt

Budżet 600 zł. Myślałem nad m2 gold + gladius m40.

Opublikowano

Zasilacz Corsair CX450M 

Obudowa SilentiumPC Regnum RG1W

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Daj coś lepszego, bo 450W to śmiech na sali. Lubię modernizować komputer i być może kiedyś pójdę w SLI/dołożę chłodzenie/dysk czy coś w tym stylu, więc myślę że 550W to absolutne minimum (poprawcie mnie jeśli się mylę). Poza tym czytałem opinie i dużo osób na to PSU narzeka. Ktoś nawet pisał że są problemy z dokładnie tą budą, którą podałeś.

Buda też nie wykorzystuje całego budżetu. 

To ma być sprzęt na kolejne 5 lat nie na 2, więc jeśli ktoś chce być pomocny to niech zarzuci dobrym sprzętem, który nie zostawi dużej części budżetu ^^

Opublikowano

Chcesz lepsze proszę bardzo Corsair CX550M NZXT Source 340

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Lepiej wziąć RG2w, niż RG2. Ma ona dodatkowo jeden więcej wentylatorów-

https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-regnum-rg2w-pure-black-spc162-976073/

Super i bardzo dobrą obudową jest M35, USB3.0, dwukomorowa, filtry, możliwość kontrolowania obrotów wentylatorów w obudowie. Ogólnie dobre wykonanie.

Opublikowano

Odpadają obudowy z "oknem", będzie się rysowało, a mój blaszak i tak jest ustawiony w taki sposób że nic by nie było widać. I jak można to preferuję linki do x-koma.

Myślę nad M35 (bo M40 z jakiegoś powodu jest niedostępny w sklepach), ale czekam na dalsze propozycje.

Corsair RM650X jak na tą cenę ma trochę mało W + w połączeniu z budą przekracza budżet. Może to albo to?

Opublikowano

Corsair RMX to dobrze wyceniony zasilacz. Za takie pieniadze nie dostaniesz nic lepszego.. Pozatym zamiast robic SLI to juz lepiej kupic jedna porzadna karte i tyle.

Mozesz miec duzo lepsza konstrukcje od supremo ktora ci zaproponowalem, a ty i tak wolisz oszczedzic na zasilaczu i wziasc lepsza obudowe xD

Opublikowano

Nie rozumiem po co ten temat skoro autor zna się lepiej...

Opublikowano
5 godzin temu, rauespl napisał:

Corsair RMX to dobrze wyceniony zasilacz. Za takie pieniadze nie dostaniesz nic lepszego.. Pozatym zamiast robic SLI to juz lepiej kupic jedna porzadna karte i tyle.

Mozesz miec duzo lepsza konstrukcje od supremo ktora ci zaproponowalem, a ty i tak wolisz oszczedzic na zasilaczu i wziasc lepsza obudowe xD

Ta buda + zasilacz wykraczają poza budżet (20 zł, do przeżycia), poza tym jak wspominałem czekam na dalsze propozycje, może trafi się coś lepszego.

1 godzinę temu, MrAdrian976 napisał:

Nie rozumiem po co ten temat skoro autor zna się lepiej...

Ale mnie wkurw... wkurzają takie posty. Nic nie wnoszą do tematu, a zauważ że ja się nigdzie nie wymądrzałem "nieee, ten zasilacz jest zły, daj coś innego" czy coś w tym stylu (nie licząc tego zasilacza co podałeś na starcie).

Czytanie ze zrozumieniem się kłania ludzie.

Aktualnie wybór pada na M35 + RM650X, ale jeszcze czekam na inne propozycje.

Opublikowano

"Corsair RM650X jak na tą cenę ma trochę mało W" podał ci najlepszy zasilacz w tej cenie no ale przecież ty się nie wymądrzasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...