Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] DivineWorld Classic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, oOSniezekOo napisał:

syf syf syf i jeszcze raz syf gorszego kotleta nie bylo to nie sa czasy 2015 smiech na sali

Nie polecam

Nie zagram

Jesli to wczytasz tez nie graj :D

Wiesz, jakby nie patrzeć, zaczynają od początku, mimo że stoi jeszcze poprzedni, to trudno. Napisali że będzie to totalny klasyk jak większość ludzi chciała. Obiecali poprawę i słuchanie ludzi co mają do powiedzenia codziennie a nie co jakiś czas. Zachowałeś się jak typowy gościu z warszawy co jeszcze słomę ma w butach. ;) Bo nie polecasz i inni niech nie grają bo ty nie zagrasz. Zobaczymy co wyjdzie tym razem, jeżeli faktycznie wyjdzie z tego lipa to ludzie sami się ulotnią bez twoich tekstów z słomą w butach. 

149208901.png

Opublikowano

12. Każdy zespół danego serwera może wykonać tylkjeden rework projektu, a kolejny start z taką samą nazwą jest możliwy tylko po całkowitym przerobieniu serwera.

skoro to jest 3 odsłona to... ?

tenor.gif

Opublikowano
2 godziny temu, Ork Czarodziej napisał:

12. Każdy zespół danego serwera może wykonać tylkjeden rework projektu, a kolejny start z taką samą nazwą jest możliwy tylko po całkowitym przerobieniu serwera.

skoro to jest 3 odsłona to... ?

Widzę, że kolega bez odpowiedniej wiedzy się udziela. Było to już wyjaśniane na Fanpage DivineWorld.

Powstały trzy edycje serwera DivineWorld.

1. DivineWorld S1 (aktualnie wyłączony, gdyż następują duże zmiany - MEDIUM, którego rozgrywka została przeniesiona do praktycznie nowego uniwersum, czego szczegóły masz na Fanpage serwera DivineWorld.)
  2. DivineWorld S2 (serwer EASY zaktualizowany z nowinkami typu kostiumy, zmiany w balansie, zmiany w bonach przedmiotów itp.)
  3. DivineWorld Classic (potocznie zwany S3, serwer w pełni klasyczny odzwierciedlający w 98% uniwersum starego DivineWorld sprzed paru lat, jedyne zmiany to np. poszerzenie miejsc ekwipunku oraz maksymalnej ilości stacku)

Są to edycje, które nie działają w różnych przedziałach czasowych, każdy z nich jest skierowany do konkretnej grupy odbiorców (graczy). Z tego co pisali na Fanpage, nie pojawi się już żadna edycja poza tymi wypisanymi wyżej.

To w celu wyjaśnienia.

Nawiązując do tematu, liczę Mateuszu, że tym razem projekt osiągnie sukces na dalszą metę. Proponuje trzymać się obietnic, gdyż jak już pewnie wiecie z doświadczenia, w innym wypadku będzie klapa.

Na serwerze zagram - mam nadzieję, że zostanę na dłużej.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Z tego co zauważyłem spora ilość graczy hejtuje serwer. Może moi mili z góry, podacie powody dla których z grubsza stawiacie tak niskie opinie, bo wasze ''hejty'' w tym wypadku, są mało ważne. Który to już raz z kolei spotykam się z komentarzami, kolejna wersja, zajmijcie się poprawą bugów, balansu, a nawet poziomów trudności serwera! Ręce opadają gdy czyta się tak irytujące komentarze, potem płacz.. CO TO JEST ZA BALAAAANS!! TERAZ *DANA KLASA POSTACI NIE MA SZANS! Naprawcie to! etc.. Błagam was, nie chcecie grać? Nie grajcie tym bardziej jeśli za przeproszeniem gówno znacie się na danej postaci i jej profesji a potraficie jedynie narzekać i myślicie że ze stania w mieście będziecie naj ;d , ale każdy komentarz który odradza rozpoczęcia gry powinien być w jakikolwiek sposób poparty jakimś zdaniem ''od siebie'' a nie tylko bez sensowną gadką wywołującą shitstorm..   :s

Tak na koniec od siebie? Cóż.. nie sądziłem że kiedykolwiek będę mieć przyjemność zagrać na starym starym dobrym Divine-World, dziś nazwanym ''Klasycznym'' dlatego jak najbardziej skuszę się na grę tam! Zarówno wam gracze jak i całej administracji serwera życzę powodzonka, zobaczymy się na starcie, na dniach.. Liczę że za mną przybędzie kilku starych weteranów Divine i będziemy mogli się próbować jak dawniej!:yay: Kto wie? Może spotkam starych znajomych z poprzednich odsłon? B)

Jak najbardziej POLECAM, i zachęcam do spróbowania gry, zwłaszcza że nie jest aż taka trudna jak wam się wydaje. Pozdrowionka! <3

jet logo.png

Opublikowano
13 minut temu, NomadM3 napisał:

Z tego co zauważyłem spora ilość graczy hejtuje serwer. Może moi mili z góry, podacie powody dla których z grubsza stawiacie tak niskie opinie, bo wasze ''hejty'' w tym wypadku, są mało ważne. Który to już raz z kolei spotykam się z komentarzami, kolejna wersja, zajmijcie się poprawą bugów, balansu, a nawet poziomów trudności serwera! Ręce opadają gdy czyta się tak irytujące komentarze, potem płacz.. CO TO JEST ZA BALAAAANS!! TERAZ *DANA KLASA POSTACI NIE MA SZANS! Naprawcie to! etc.. Błagam was, nie chcecie grać? Nie grajcie tym bardziej jeśli za przeproszeniem gówno znacie się na danej postaci i jej profesji a potraficie jedynie narzekać i myślicie że ze stania w mieście będziecie naj ;d , ale każdy komentarz który odradza rozpoczęcia gry powinien być w jakikolwiek sposób poparty jakimś zdaniem ''od siebie'' a nie tylko bez sensowną gadką wywołującą shitstorm..   :s

Tak na koniec od siebie? Cóż.. nie sądziłem że kiedykolwiek będę mieć przyjemność zagrać na starym starym dobrym Divine-World, dziś nazwanym ''Klasycznym'' dlatego jak najbardziej skuszę się na grę tam! Zarówno wam gracze jak i całej administracji serwera życzę powodzonka, zobaczymy się na starcie, na dniach.. Liczę że za mną przybędzie kilku starych weteranów Divine i będziemy mogli się próbować jak dawniej!:yay: Kto wie? Może spotkam starych znajomych z poprzednich odsłon? B)

Jak najbardziej POLECAM, i zachęcam do spróbowania gry, zwłaszcza że nie jest aż taka trudna jak wam się wydaje. Pozdrowionka! <3

Mam nadzieję, że wrócisz do tematu jak pojawi się zapowiedź DivineWorld Classic 2. :v

Tylko i wyłącznie z tego powodu nie będę po prostu wyjaśniał dlaczego moja opinia była negatywna.

A i ten.. Nie każda negatywna opinia to 'hejt', czasami te negatywne opinie niestety coś wnoszą.. No cóż, ale ludzie się uczą na błędach i nie każdy widzi wszystko za pierwszym podejściem.

Opublikowano
5 minut temu, Hayasho napisał:

Mam nadzieję, że wrócisz do tematu jak pojawi się zapowiedź DivineWorld Classic 2. :v

Tylko i wyłącznie z tego powodu nie będę po prostu wyjaśniał dlaczego moja opinia była negatywna.

A i ten.. Nie każda negatywna opinia to 'hejt', czasami te negatywne opinie niestety coś wnoszą.. No cóż, ale ludzie się uczą na błędach i nie każdy widzi wszystko za pierwszym podejściem.

Mam nadzieję, że nauczysz się czytać. Poza wymienionymi przeze mnie projektami, więcej nie wyjdzie. Pierwsze polecam zdobyć wiedzę, aby później móc nią świecić. Aktualnie robisz z siebie idiotę. :) 

@kYRA. - będzie mutant? :D 

Opublikowano
19 godzin temu, Hayasho napisał:

E tam.. Kolejny Divine, aż żałosne się to zaczyna powolutku robić. :P

Na serwerze bym sobie zagrał, ale nie zrobię tego, bo i tak się wywali.. Wróżbita powiecie, he.

Odsyłam do poprzednich zapowiedzi serwera, dwie już były (jak nie więcej).. To kiedy czwarta, już jak ta edycja upadnie? :P

Nawet administracja ta sama.. Patryk coś tam jeszcze robi czy już tylko wy siedzicie przy serwerze?

@Edit

Tak teraz spojrzałem i ogarnąłem, że ostatnia wersja serwera nadal działa.. To po kiego wam kolejna do prowadzenia w tym samym czasie? :v

S1 stało grubo ponad rok, S2 stoi do dnia dzisiejszego. Nie rozumiem jedynie co ma ,,wywalić".

18 godzin temu, Lajk™ napisał:

Nie chce się wtrącać w tą gównoburze ale szczerze.. ile razy byłeś w grze? Raz tylko jak pamiętam co wpadłem z hukiem na serwer to mnie sprawdziliście i dostałem bana, potem stworzyłem postać i sobie expiłem elegancko na wszelakich cheatach + MH z auto atakiem itp, to już się odechciało sprawdzać czy co ? :D

Powiem szczerze, że śmieszy mnie Twój komentarz w kierunku do mnie. Jestem na tyle często, by kontrolować takich jak Ty co grają na serwerze Easy na wspomagaczach. x D

7 godzin temu, Challenjour napisał:

hahaha co się dziwicie. Gimbusy nie mają hajsu na wakacje, to już otwierają kolejne kotlety i liczą na pieniądze. W ciągu 2 lat na mpc widziałem z 10 odsłon Divine - 3 "twórcow". 

W ogóle co za dojebana nazwa tematu "DivineWorld Classic" xDDDDD  Co? Nie chciało się pisać DivineWorld S4? :DDDDD

10 odsłon Divine i w dodatku 3 twórców, nieźle. A teraz zalinkuj te 10 odsłon.
I zapoznaj się z definicją ,,gimbus".

7 godzin temu, oOSniezekOo napisał:

syf syf syf i jeszcze raz syf gorszego kotleta nie bylo to nie sa czasy 2015 smiech na sali

Nie polecam

Nie zagram

Jesli to wczytasz tez nie graj :D

Ach ten Szczecin, dalej zaskakuje ludźmi. :DD
Zapoznaj się z tematem, a potem komentuj (nie na odwrót).

Nie chcę mi się cytować wszystkich postów ,,kotlet", które nic nie wnoszą do tematu. Jako, że część osób ma problem z czytaniem ze zrozumieniem to powtórzę po raz drugi, że serwer został stworzony dla graczy, a nie dla powiększenia naszych portfelów. Dużo osób wypytywało się o starą S2 z lat 2012 - 2014 i dlatego stworzyliśmy ją i nazwaliśmy classic'em.

Gość Lajk™
Opublikowano
16 minut temu, kYRA. napisał:

S1 stało grubo ponad rok, S2 stoi do dnia dzisiejszego. Nie rozumiem jedynie co ma ,,wywalić".

Powiem szczerze, że śmieszy mnie Twój komentarz w kierunku do mnie. Jestem na tyle często, by kontrolować takich jak Ty co grają na serwerze Easy na wspomagaczach. x D

10 odsłon Divine i w dodatku 3 twórców, nieźle. A teraz zalinkuj te 10 odsłon.
I zapoznaj się z definicją ,,gimbus".

Ach ten Szczecin, dalej zaskakuje ludźmi. :DD
Zapoznaj się z tematem, a potem komentuj (nie na odwrót).

Nie chcę mi się cytować wszystkich postów ,,kotlet", które nic nie wnoszą do tematu. Jako, że część osób ma problem z czytaniem ze zrozumieniem to powtórzę po raz drugi, że serwer został stworzony dla graczy, a nie dla powiększenia naszych portfelów. Dużo osób wypytywało się o starą S2 z lat 2012 - 2014 i dlatego stworzyliśmy ją i nazwaliśmy classic'em.

Ale i tak zbyt rzadko aby zobaczyć że nie musiałem nawet klawiatury tykać aby poziomy leciały w góre ;)

Opublikowano
8 minut temu, Lajk™ napisał:

Ale i tak zbyt rzadko aby zobaczyć że nie musiałem nawet klawiatury tykać aby poziomy leciały w góre ;)

Do Administratora również należą inne zajęcia. Z chęcią wejdę na Twój serwer i zobaczę jak szybko Ty mnie zbanujesz i potem również się wypowiem. 
Już nawet kij z zbanowaniem, ale sądząc po Tobie to jesteś rzadkim gościem w M1. xD 
Daruj sobie już odpowiadanie chyba, że chcesz tak bardzo sobie posta nabić.

44 minuty temu, AzartaXx napisał:

Mam nadzieję, że nauczysz się czytać. Poza wymienionymi przeze mnie projektami, więcej nie wyjdzie. Pierwsze polecam zdobyć wiedzę, aby później móc nią świecić. Aktualnie robisz z siebie idiotę. :) 

@kYRA. - będzie mutant? :D 

Tak, będzie mutant.

Opublikowano

Szczerze to nie wiem co to za sens stawianie trzeci raz tego samego servera. "Różni" się minimalnie od poprzednich i tyle. Fabuła pozostaje ta sama....

Opublikowano
Dnia 24.05.2017 o 20:58, kYRA. napisał:

Dużo graczy z Nami rozmawiało, a nawet niektórzy prosili, by przywrócić tego prawdziwego starego Divine - i oto jest. 

no to skoro prosili to dlaczego się tutaj nie wypowiedzą?

Póki co to sam hejt na was.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
37 minut temu, Evil Smile napisał:

no to skoro prosili to dlaczego się tutaj nie wypowiedzą?

Póki co to sam hejt na was.

A czemu nie możesz spojrzeć na fanpage DivineWorld i zweryfikować poprawności jego słów czytając komentarze pod postami które publikują? Równie dobrze community które znajduje się na facebooku nie musi wypowiadać się tutaj lub chociażby posiadać konta tak samo osoby które wypowiadają się w tym temacie nie muszą nic pisać pod postami na fanpage serwera. #FuckLogic.

Hejt na tym forum znajduje się w większości prezentacji. Heh. Słaby review. iks de

31 minut temu, EddiGaming napisał:

Kolejny raz Divine, ile razy można.. Classic? Czy na Classic Divine kilka lat temu były 4 strony ekwipunku? Nie polecam.

Czyli założyciele serwera nie mogą wprowadzić już niczego co dla graczy "umili" rozgrywkę? iks de x2

Pomijając ten cały "pseudohejt" mam do paru osób po pytaniu. 

1. W jaki sposób administracja na serwerze ponad 1.000 osób ma wyłapać wszystkie osoby które używały nielegalnego oprogramowania? Małe utrudnienie, w tym samym czasie odpisując na prywatne wiadomości których jest w przypadku takiego serwera około 20 (nowych) na minutę, bo przecież administrator musi również odpisywać, bo jak nie odpisze to jest najgorszy na świecie.

2. Poza S1 które początkowo wypuścił Lajk oraz S2 podajcie mi pozostały 1 serwer serii DivineWorld od TEJ SAMEJ administracji skoro to niby S4? Uwaga podpowiedź! Serwer DIVINEWORLD.PL należał do innej ekipy którą sponsorował kretovskyyy (Metin2List) w tej chwili domena należy do mnie tak samo jak EU, jeszcze jednym pochodnym Divine, a raczej Erurisa był MarutionMT2 oba swoją egzystencję ciągnęły miesiąc lub dwa. Kolejna uwaga, serwery od nas stoją nawet przy niskiej ilości online i żaden z administratorów nawet nie wspomni, ani nie pomyśli o zamknięciu. Dla przypomnienia S1 stał ponad rok, S2 stoi od 28 października 2016 do dziś (dla niepotrafiących liczyć jest to ponad pół roku) i prowadzone są tam przerwy techniczne które modyfikują ten serwer.

3. W jaki sposób należy przeprowadzić balans, jeśli napływają do zespołu sprzeczne informacje które go dotyczą? Podpowiem że chodzi tutaj o podział PASUJE / NIE PASUJE i tak jest zawsze. Kto prowadził kiedyś serwer lub był w administracji wie o co chodzi. No ale cóż. Co ja tam wiem.

Pozdrawiam

Prezentacja: 

Zamykam.

dCrwk2h.gif

• Svope zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...