Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

KUPNO zasilacza !

Uszin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem sobie już wszystkie części do modernizacji oprócz zasilacz. Posiadam też kartę ale nie podłączyłem jeszcze go bo mam zły zasilacz zamonotowany i chce kupić nowy. I ile mniej więcej wyniesie moc całkowita + - .. Myślałem nad zasilaczem od 350 do 450W lecz obawiam się że będzie to za mało. Chcę kupić jak najszybciej żeby kartę podłączyć. Posiadam 165zł i niestety nie mam żeby dołożyć więcej bo odłożone na coś innego .  Posiadam takie podzespoły :

Obudowa - Silentium PC gladius M20 

Procesor - Intel Core i3 4160GHz 3.6

Pamięć ram - 8GB Goodram 1333MHZ DDR3

Zasilacz - ? 

Płyta główna - Gigabyte GA-B85M-HD

Chłodzenie - Silentium Spartan 3 CPU

Dysk - SSD 120GB GoodRam CX300

Dysk twardy - WD 1TB

Karta Graficzna - MSI GTX 1050 Ti OC 4GB

Opublikowano

Nawet 300W markowe by starczylo. Twój zestaw wezmie max 160/180W.

Z używanych ten coolermaster v550 bedzie najlepszy w tym budzecie : http://allegro.pl/markowy-coolermaster-v550-550w-80-gold-6-2pin-x2-i6803769035.html gwara 12 miesiecy, sprawnosc 80+ gold.

Z nówek antec vp500 : https://www.morele.net/zasilacz-antec-vp-500w-0-761345-06485-9-632748/ lecz jest to jednostka slabsza od tego coolermastera ktorego zalinkowalem.

Opublikowano

A corsair 450V czy Thermaltake 350w? moze..

Opublikowano

do tego coolermastera nie mają startu oba.

z nówek oczywiscie tego corsaira nie polecam. thermaltake rowniez.

juz ci wyzej podalem zasilacze ktore sa godne uwagi w twoim budzecie. nic lepszego nie dostaniesz

Opublikowano
17 godzin temu, Uszin napisał:

A corsair 450V czy Thermaltake 350w? moze..

Corsair VS 450W bardzo dobry zasilacz. 

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...