Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Od czego zacząć

Marioo1231

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuję zacząć gre w DarkOrbit :)
Jako iż jestem kompletnie zielony w tą gre chciałbym aby ktoś przybliżył mi pokrótce o co w niej chodzi.
Mam też kilka pytań do was :
1. Od czego zacząć na start?
2. Jaki wybrać statek na początek a jakim grać poźniej ?
3. Jaki jest sposób zarobku kredytów oraz uridium na początku przygody z grą ?
4. W co inwestować uridium oraz kredyty ?
5. Jak rozwijać skylab ?

Jeżeli ktoś będzie mi w stanie pomóc i wytłumaczyć podstawy tej gry to byłbym wdzięczny .

PS dodam że chce grać sam bez żadnych płatnych botów :)
Pozdrawiam

Opublikowano

1. Od zbierania uri na statek

2. Najpierw leonovo, potem goliath(na drugą galę)

3.Misje, bicie alienów na mapie x-3, kredyty ze skylabu

4.Napędy,lasery,drony, osłona

5. Najpierw ulepsz sobie, kolektory prometium,endurium,terbium, podstawowy i słoneczny, później prometidu, deranium,promerium i seprom zacznij tak jak będziesz miał gdzieś 10lvl na wszystkim. Wysyłaj na statek koło 7lvl promerium.

7729614441163031041951.png

Opublikowano

Pierwsze co, to musisz zrobić te początkowe misje, i zbierać sobie kredyty. Przy ostatniej początkowej misji (będziesz musiał ukończyć wrota devolarium) najlepiej jak kupisz sobie leonova. Ten statek można bardzo tanio (szczególnie w nocy) wylicytować na aukcji, a jest cholernie dobry na pierwszą galę. Uridium wydawaj jedynie na klucze do zielonych skrzyń (tylko w momencie, gdy jest Helix LF4 Day), bo generatory albo wylecą z tych skrzyń, albo wylicytujesz sobie. W sumie samym leonovem na pierwszej gali wystarczy jak będziesz miał 3 generatory bo2 (razem 60k osłon) i reszta napędy. Lasery kup sobie w sklepie za 300k - idealne na alienki. W pewnym momencie będziesz miał misje, z której otrzymasz drona bojowego flax. Warto już wtedy posiadać na swoim koncie przynajmniej 4 drony. Pamiętaj też o zbieraniu cargo i sprzedawaniu surowców. Dla ułatwienia zaznacz sobie w opcjach gry "automatyczne uszlachetnianie surowców". Opcja jest tylko dla graczy premium, ale po wykonianiu początkowych misji dostajesz 2 tygodnie premki. Jak będziesz miał jakieś pytania, bądź czegoś nie rozumiesz to pisz ;)

PS: Graj na serwerze PL1, bo z polskich serwerów na nim są najniższe ceny na aukcjach (nie jestem pewny co do PL2)

• Aive zmienił(a) tytuł na Od czego zacząć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...