Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak opcji QuickSync w OBS'ie po Formacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeśli dałem temat w zły dział to przepraszam i prosze o przeniesienie. Mam taki problem że od jakiegoś czasu nagrywam na Youtube, i używam do tego programu OBS, i własnie w nim jest taka opcja nagrywania jak QuickSync , tak jak widzicie na zdjęciu

0d6109231ec1.png

Dodam że jak włącze OBS'a za pomocą zintegrowanej karty to ta opcja działa tylko że zacina sie nagrywanie albo podczas gry renderuje samą myszke, jak włącze przy pomocy karty graficznej Nvidii to ta opcja jest wyłączona a przed formatem mogłem normalnie włączyć OBS'a przez karte graficzną i mogłem użyć opcji Quick Sync.

i nie moge włączyć tej opcji a wiem że mój laptop obsługuje tą opcje bo przed formatem normalnie z niej korzytałem, czytałem że można to jakoś w biosie ustawić ale nie wiem jak

i bardzo prosze o pomoc, tutaj są specyfikacje mojego laptopa (Acer Aspire E 15)

0bd5e98ba2c0.png

@i tu mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie, czy ktoś wie jak w Biosie włączyć tą opcje bo czytałem że można ale jak włączam Bios to tam nie ma żadnej takiej opcji, 

mój model laptopa to Acer Aspire E 15, prosze o pomoc

Opublikowano
5 minut temu, Nachwile1 napisał:

Aktualizacja sterowników.

W bios iGPU multi monitor

sterowniki są wszystkie nowiutkie 

a jeśli chodzi o bios to wchodziłem do niego klikając F12 na początku jak sie lapek włącza i tam nie widziałęm żadnej z tych rzeczy, czy dobrze robiłęm czy jakoś inaczej powinienem ?

Opublikowano
13 godzin temu, Nachwile1 napisał:

Mozliwe nie wiem jaki masz BIOS.

Tutaj znalazłem jakies informacje o BIOSIE (chyba) f989c07a47b4.png

a tutaj zdjęcia bezpośrednio z BIOSU (jeśli są za małe to wystarczy w nie kliknąć i sie powiększą)

(i nigdzie nie widze tej opcji ze zmianą :/ )

c034396a73dc.jpg

5d27e21b2abb.jpg

8dfaadec2557.jpg

dd53cd93c072.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Nachwile1 napisał:

Nie widze zadnych opcji od kart zintergowanej jesli jest moze stary bios albo nie masz Sterow do intergry intela.

https://downloadcenter.intel.com/download/26682/Graphics-Intel-Graphics-Driver-for-Windows-15-40-?product=80939

Wyczytalem ze BIOS jest blokowany moze Ci sie opcja czy coś wyłączyła i brak quicsynca. :]

Probowalem odinstalowac i zainstalować czy najnowsze czy starsze sterowniki do intel HD graphics 5500 (bo taki właśnie mam) i nadal to samo, nie działa :/

skoro BIOS jest blokowany i wyłacza mi to gówno to jak ja mam to włączyc :D

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...