Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug/Błąd Pomoc z pluginem

MieciuXD1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, nie będę się za bardzo rozpisywał bo to jest jasne o co mi chodzi, po dołączeniu na serwer ma się pokazać Gui. Dobra a więc tak zrobiłem:

@EventHandler
public void onJoin(PlayerJoinEvent ev1) {
final Player p = ev1.getPlayer();
new BukkitRunnable() {
@Override
public void run() {
p.openInventory(Gui.inv1);
}
}.runTaskLater(Main.getInstance(), 60);
}

No i teraz w czym jest błąd, gdy wchodzę na serwer to zgadza się otwiera się gui ale puste.. mam komendę która to gui wywołuje więc wywołuje ją i pokazuje się wszystko, robie reloga znowu i pokazuje się gui z itemkami. Wniosek: Jak dołączam na serwer bez wpisania wcześniej komendy /tryby to się nie wyświetlają itemy. 
Opóźnienie zrobiłem dlatego bo wywalało błąd bez tego, pewnie chodziło o tick serwera.
Opublikowano

bez kodu ciężko cokolwiek powiedzieć, ale jeśli GUI to ma być dla każdego takie samo, to daj to gui jako statyczne i niech to GUI załaduje wszystkie swoje itemstacki i niech się stworzy w onEnable();

Już jest! - iberioncraft.pl

banerMPC.png

Opublikowano

W tasku w onJoin wywołuj openInv(Player) a nie p.openInventory(Gui.inv1);

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...