Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Particle efect

EnglishPhilips

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

istnieje coś takiego jak pętla, wystarczy stworzyć jakikolwiek task i iterować graczy na serwerze, a nastepnie wysyłać odpowiednie pakiety.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

No używasz PlayerMoveEvent i funkcji event.To() / event.From() które dają Ci lokacje skąd dokąd gracz się przemieścił. Z lokacji tych wyciągasz x,y,z (lepiej zrobić #getBlockX() niż #getX bo mniej muli, event ten jest najbardziej wymagający ze wszystkim bo obsługuje nawet ruch głowy gracza). Potem sprawdzasz czy event.From().getBlockX() != event.To().getBlockX(). I tak samo sprawdzasz Y i Z. Jeśli te wartości się różnią to znaczy, że gracz poruszył się w jednej z 3 płaszczyzn. Masz tu kawałek mojego kodu chłopie, może Ci pomoże :D

Location from = e.getFrom();
Location to = e.getTo();
if((from.getX() != to.getX()) || (from.getY() != to.getY()) || (from.getZ() != to.getZ())){
//TUTAJ CO MA SIĘ DZIAĆ JEŚLI SIĘ PORUSZYŁ
}

Jeśli Ty chcesz, żeby sprawdzić, czy gracz się nie poruszył to nie wiem xD Ale spróbuj zanegować wszystko w tym IF'ie jeśli wiesz o co mi chodzi.

Pozdrawiam Idk :)

Już jest! - iberioncraft.pl

banerMPC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...