Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieg na 300m

CHERUB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, za tydzień mam zawody w biegu na 300 metrów, zastanawiam się jak najlepiej przebiec ten dystans?

Mianowicie czy cały czas sprint, czy może biec swoim tempem a na koniec sprint, czy jeszcze coś innego.

Opublikowano

może biec swoim tempem a na koniec sprint

Za krótki dystans, żeby tak zrobić.

Skoro bierzesz udział w zawodach to musisz znać swoje możliwości na ten dystans, biegnij jak zawsze, nie patrz na to, że np. ktoś mocno wystartuje i będziesz w tyle ;)

PS sam biegam, coś tam wiem

Opublikowano

Na takie dystanse to tylko i wyłącznie sprint.

Bez przesady.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego jak ty sam biegasz, w jakiej jesteś formie.

Jeżeli jesteś na tyle dobrze przygotowany na bieg to możesz od samego startu sprint a pod koniec ile masz sił.

A jeżeli tak średnio jesteś przygotowany to na początku swoim tempem a z kolei jakieś ostatnie 100m-75m full ile sił :D

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Moja forma nie jest jakaś tragiczna, ale też nie jakaś super także muszę zrobić jakiś test na 300m i sprawdzę się. :)

Opublikowano

Moja forma nie jest jakaś tragiczna, ale też nie jakaś super także muszę zrobić jakiś test na 300m i sprawdzę się. :)

Też dużo od tego zależy jaką będziesz mieć konkurencje  -.-

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Biegam od ponad 3 lat systematycznie, mogę powiedzieć, że na dość wysokim poziomie, i jeżeli chodzi o ZAWODY na 300m, to tutaj nie ma innej możliwości jak sprint. Co innego jakbyś biegł na te 5-10km. Ale facet.. 300m, to ledwo zaczynasz biec, a już jesteś na mecie. 

9368_gold.png

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 26.06.2017 o 13:10, DaxLer1972 napisał:

Biegam 2 lata swoje tempo a potem sprint

Biegam 3 lata i wiem, że na 300 metrów nie ma mowy o swoim tempie. Ogólnie przez większość trasy biegniesz sprintem, a ostatnią prostą, finisz ciśniesz przy 110% swoich możliwośći. Okręslę to, jako SUPER SPRINT.

Swoje tempo się nie opłaca, bo właśnie WSZYSCY finiszująć odpalają 110% możliwośći. Biegnąć swoim tempem, przy szybszym tempie reszty (no niby się wymęczą, mogą być słabsi, ale nie muszą) może być tak, że zamiast ich wyprzedzać możesz mieć taką stratę, że nie będziesz już tego w stanie odrobić.

Swoje tempo, to się stosuje na 600, 1000 i większe dystanse, ale nigdy na 100 czy 300.

9368_gold.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Swoja drogą dziwny dystans trochę, nie spotkałem się jeszcze nigdy żeby na jakichkolwiek zawodach amatorskich był dystans krótszy nić 800-1000 metrów ;) Jak Wam będą mierzyć czas? Fotofinisz czy gość ze stoperem i tolerancja pół sekundy? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...