Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Granie na full hd, a 1024x768

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś z was kiedyś grał na małej rozdziałce np. 1024 a potem się przerzucił na full hd ? Ostatnio tak próbuje grać, ale gra wydaje się być jakaś mozolna, pomimo tej samej ilości fps (~300). Tak ma być czy ja po prostu jestem nie przyzwyczajony ?

Opublikowano

Właśnie zawsze grałem tylko black barsy i gra się wydawała bardziej szybka, nie wiem jak to nazwać. Na full hd jakoś inaczej celownik się porusza, czasami mam problem zabić typa co strafy robi, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia.

Opublikowano

ogolnie na 16:9 (czy jakos tak) ekran jesz szerszy? Nie wiem ja to napisac. Bardziej szerokszy jak na 4:3

Modele sa (chyba nie gralem w chuy czasu) mniejsze

Najlepiej sie gra na 4:3 wiec na tym zostan :v

Bynajmniej dla mnie

Opublikowano

No wiadome, że w porównaniu do 4:3 bb jest szerzej a modele imo są podobne. Różnica jest chyba na 4:3 stretched, tam modele są 'grubsze' przynajmniej z tego co słyszałem. Wydaje mi się, że to kwestia przyzwyczajenia, bo w sumie dobrze mi się gra na tym full hd tylko mam problem czasami z typami co biegają, bo nie czuje dokładnie jak mysz działa :D Grałem większość czasu w go na 1024 i jest spoko, ale w sumie chciałem spróbować czegoś innego.

Opublikowano

Grałem w 5:4 (można podpiąć pod 4:3) 1280x1024 po przesiadce na 16:9 2560x1440 nie widzę różnicy szubkości.

Opublikowano

@RAvOO

W taki sposób wpływa zmiana rozdzielczości i proporcji na modele w grze.

lY8et95.jpg

Grając na mniejszej rozdzielczości Twój zakres widzenia jest mniejszy, wykonujesz więcej ruchów gra jest szybsza.

Wysoka rozdzielczość, więcej widzisz tzn. szerzej, modele postaci są mniejsze, szczuplejsze. 

Masz tutaj też ciekawy fail z 'pro sceny':

https://www.youtube.com/watch?v=BJ13bGa5BzA

@NieZnaszMnie

Gdy zaczynałem to miałem ustawienia 1920x1080, później 1600x1200 i teraz 1280x960 4:3. Jak tylko wracam to 1920x1080 to od razu czuje to 'spowolnienie', gra nie jest taka dynamiczna i są mniejsze główki :)

185241494535326637230.png

Opublikowano

Bo dla mnie też wolniej na full hd jakoś jest, tzn najgorzej jest dla mnie bo kursor tak jakby pływa, zamiast poruszać się 'responsywnie' tak jak na małych rozdziałkach. Widziałem ten filmik, gram już trochę w tą grę i nie miałem dużo takich sytuacji, że ktoś robił 'faile' jak na filmiku. Ostatnio ziomek mi powiedział, że nie widział typa obok siebie, bo gra na paskach. Jednak ja obserwując go, jeszcze jak byłem wtedy na paskach 1024 widziałem ramię tego gościa. Czasem się nie dostrzega ludzi gdzieś po bokach jak grasz pod presją tj. jakieś 1v3 czy coś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...