Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego GTXa 1050 Ti i zasilacz wybrać?

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam w planach i potrzebuję pomocy w wyborze , gram codziennie po pare godzin zakup nowej karty graficznej z strony :

https://www.morele.net/wyszukiwarka/0/0/,,,,,,,,,,/2/?q=GeForce+GTX+1050+Ti

Budżet : 600-800zł

Do tego chciałbym jeszcze kupić zasilacz ponieważ mam aktualnie już słaby zasilacz a co dopiero przy tej karcie na zasilacz nwm ile chcę wydać najlepiej taki żeby pasował do kompa moja specyfikacje :

Pamięć Ram : DDR3 8GB

Karta grafiki: NVidia GeForce GTX750 2GB --> Będzie GeForce GTX 1050 Ti

Procesor : Intel i3-4150 (3,5GHz)

Płyta głowną : chip.Intel H81

Zasilacz : Modecom FEEL 1 600ATX

Opublikowano

Zasilacz z najtańszych- Antec VP500 (170zł)

Z droższych i lepszych- Supremo L2, certyfikat gold 550w (290zł)

Antec starczy, ale oczywiście Supremo lepszy i zawsze starczy jakbyś w przyszłości chciało robić upgrade.

Co do karty to albo od MSI-

https://www.morele.net/karta-graficzna-msi-geforce-gtx-1050-ti-gaming-x-4gb-gddr5-128-bit-hdmi-dp-dvi-d-box-975434/

lub Zotac-

https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-1050-ti-mini-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-box-zt-p10510a-10l-1073471/

MSI ma lekko lepsze taktowania, lepsze chłodzenie, 3 lata gwarancji. Zotac ma w sobie fajne tylko to, że dostajesz 5 lat gwarancji od producenta, do tego ma tylko jeden wentylator, z czego może być głośniejszy.

Opublikowano

Nie musi się mieścić w 600-800 razem z zasilaczem chodzi o samą kartę 600-800 a zasilacz potem dokupie. Z tych kart które wysłaliście najlepiej wybierać ? czy są lepsze te za około 700+ zł

Jaka jest różnica jeżeli gdy w nazwie po Geforce gtx 1050 ti jest gaming / windforce / mini / aero / oc / twinx2

Opublikowano

Zależy od karty. Gaming= msi/ Windforce= Gigabye/ OC= fabrycznie podkręcona (przeważnie jest to małe OC)/ Mini= to jest po prostu konstrukcja karty, tutaj właśnie można dać za przykład GTX 1050Ti od Zotaca.

GTX 1050Ti Gaming od MSI jest minimalnie lepszy, względem taktowań i lepszy względem chłodzenia, tak jak pisałem. Jeżeli wiesz, że np będziesz używał tej karty dłużej, powyżej tych 3 lat to Zotac jest spoko opcją, dzięki przedłużonej gwarancji na 5 lat od producenta. Np jeżeli masz jakieś plany, że w przeciągu 3 lat będziesz chciał zmieniać kartę na lepszą to tutaj spoko opcją jest MSI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...