Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna pod stary komputer do CS:GO

Taleniekov

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zakupić lepszą kartę graficzną do swojego komputera, w celu zwiększenia ilości FPS'ów w CSGO. Obecna karta to NVIDIA GeForce 210. Na mapach typu Dust II czy Mirage mam ok. 60 FPS'ów (na Cache czy Mirage czasami dużo mniej, na Dustcie czasem więcej), lecz na Inferno, Nuke, Cobble itd jest już 30 FPS'ów. Chciałbym mieć na każdej mapie minimum te 60 FPS'ów by gra była płynna.

((na obecnej karcie gram na najniższych ustawieniach, wydaje mi się że procek jest ok, chociaż nie jestem pewien, nie znam się))

Obecny sprzęt:

CPU: Pentium® Dual-Core  CPU   E5500  @ 2.80GHz (mam w menadżeru urządzeń dwa razy wpisany ten procesor)

GPU: NVIDA GeForce 210

Płyta główna: Micro-Star International MS-7529

Zasilacz: Nie jestem w stanie sprawdzić

RAM: 4 GB

Dysk: ST3500418AS ATA Device  (500GB)

Obudowa: NTT Home W 901M

Czy w ogóle nowsza karta graficzna coś da? Ja chciałbym przeznaczyć max 250 zł, ale jeżeli nie wiele to pomoże to proszę pisać rozsądne ceny jak najniższe, byle mieć to 60-70 fps w csgo na "bardziej wymagających" mapach. Z góry dziękuję za pomoc! :)

Opublikowano

Sprawdz zasilacz, bo obecna karta poleci na wiekszosci (ma bardzo niski pobor energii), tak czy siak bedziesz musial otworzyc PC przeciez, wiec nie wiem o co Ci chodzi, zrob mu zdjecie czy cos, zeby sie nie okazalo ze kupisz karte i komputer sie nie odpali nawet. (braknie mocy) 

Do 250zl to masz HD7790, ale zwlaszcza do nizszych detali i rozdzielczosci kupilbym jakiegos GTX 460 1gb ddr5 za 100~zl, do tego core2quad q8200/q6600 z allegro dostaniesz za 60~zl max (lub mod plyty na 771 i xeon chociaz nie wiem czy z Twoja plyta nie bedzie problemow, ale wychodzi to wydajniej i taniej ogolnie).

Samo kupno karty nic nie da, ale najpierw zamowilbym jednak ja. 

Po takim apgrejdzie bedzie Ci sie gralo o wiele lepiej. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

*Zasilacz: 440W

Oski proszę PW

A można prosić zdjęcie tabliczki znamionowej?

Mój komputer:

CPU: i5-750 3.2 GHz OC GPU: GB GTX 1060 3 GB RAM: 4 x GR1333D364L9/2G
MOBO: GA-P55A-UD3 HDD: STM3500630AS SSD : SiliconPower A55 256GB PSUSupremo FM2 Gold 750W

CASE: SPC RG1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...