Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór banku

Hya.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo. Jako, iż za miesiąc skończę 18 lat, i jak każdy mając już pełnoletność chcę założyć konto w banku.

Chciałbym was zapytać, jakie banki polecacie, dlaczego, co w lokatą, przelewami, bankomatami, pożyczkami, kredytami?

Też chciałbym się dowiedzieć, co właśnie Cię zachęciło do założenia konta w tym banku i co ciekawego oferują?

Opublikowano

Poczytaj ofertę mbanku mają naprawdę spoko ofertę dla osób prywatnych i młodych.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Poczytaj ofertę mbanku mają naprawdę spoko ofertę dla osób prywatnych i młodych.

Właśnie się zastanawiam nad tym bankiem, bo naprawdę ofertę mają interesującą do tego mój kochany kolega ma tam konto i nie narzeka.

Tylko czy nie problem będzie to, że w moim mieście nie ma tego banku. Wiem założyć można konto przez neta, a jakieś wiesz pisma, blokady itd?

Opublikowano

Polecam ING, moim zdaniem jeden z najlepszych konkurentów na rynku dla innych banków, mam 4 konta (pln, eur, usd, maklerskie) tam i płacę tylko 6 zł miesięcznie. 

Opublikowano

W sumie..

Najfajniejszą ofertę ma MBank. Poczytaj sobie :)

Sam tam konto posiadam i nie narzekam.

banner.png

Opublikowano

To jest tak że ja osobiście wspieram polskie banki i mam konta w takich bankach jak PKO BP czy Alior Bank. Jednak główne konto mam w mBanku bo mają naprawdę niezłą ofertę. Chociaż jeżeli chcesz założyć konto to najlepiej w banku do którego możesz spokojnie dojechać. Jeżeli mBanku nie ma u Ciebie w mieście to załóż konto w takim który ma tam siedzibę bo czasami lepiej się przejść niż załatwiać wszystko przez telefon. Ale to tylko moja subiektywna ocena :)

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Ja polecam MBank. W ogóle u nich problemu nie mam, mlinia również spoko, szybka. Ja ci dam fajny sposób. Zakładasz konto tam, gdzie będziesz miał go za darmo. Trzeba tylko poszukać. Sorry, ale nie będę teraz specjalnie przeszukiwał ofert, żeby ci podać.

Opublikowano

Polecam ING, ponieważ jest wszystko ok.

Nawet kredyt dali mi z tego, że miałem przypływy na konto.

Polecam również MBANK bo koleżanka ma ale miała jakoś większy kredyt ode mnie :( 
Jeśli nie zależy Ci na kredytach, polecam Alior Bank bo mają szybkie przelewy za 1zł a nie tak jak inne banki od 5zł w górę.

Ja mam tak że Alior mam tylko do użytku internetowego a ing mam do użytku codziennego :D 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Jakieś opinie na temat mbanku?

Nie bierz MBanku, ostatnio dodali koszta wypłacania z bankomatów poniżej 100 pln chyba xDDD

Opublikowano

Credit Agricole polecam, mają dużo fajnych ofert dla 'młodych' i na 'pierwsze konto', możesz wypłacać kasę w każdym bankomacie, nie pobierają opłat za posiadanie konta (no chyba, że coś się zmieniło) ogólnie jestem bardzo zadowolona. Przelewy dochodzą bardzo szybko no i ogólnie fajny bank, a także u mnie w mieście babeczki w tym banku są mega świetne ;d 

229401491222156497913.gif

Opublikowano

Credit Agricole polecam, mają dużo fajnych ofert dla 'młodych' i na 'pierwsze konto', możesz wypłacać kasę w każdym bankomacie, nie pobierają opłat za posiadanie konta (no chyba, że coś się zmieniło) ogólnie jestem bardzo zadowolona. Przelewy dochodzą bardzo szybko no i ogólnie fajny bank, a także u mnie w mieście babeczki w tym banku są mega świetne ;d

Są świetne, bo pewnie sama tam pracujesz hihi.

Jak z opłatą za przelew do tego samego banku i innego. Z płaceniem za rzeczy w,sklepie są opłaty?

Opublikowano

Swoje pierwsze konto założyłem w mBanku zanim ukończyłem 18 lat. 

Na co dzień używam karty zbliżeniowej i jest wszystko w porządku. 

Przelewy, wpłaty, wypłaty, łączenie z kontem PayPal z tym też nie miałem problemu. 

Darmowe prowadzenie konta. 

Nie bierz MBanku, ostatnio dodali koszta wypłacania z bankomatów poniżej 100 pln chyba xDDD

Ja nic takiego nie zauważyłem, dosyć często wypłacam 20/50zł i dodatkowymi kosztami mnie nie obciążają. Nie wiem... może to zależy od bankomatu. 

185241494535326637230.png

Opublikowano

PKO debet do 500zł i bezpłatne do 26 roku życia

Opublikowano

Nie polecam PKO, trza płacic za kartę i inne rzeczy co miesiąc odciągają Tobie z konta, a w innych nic, czy to dorosłym czy młodym, a w pko nawet młodym za kartę zabierają po 3 zł co miesiąc

Opublikowano

Nie polecam PKO, trza płacic za kartę i inne rzeczy co miesiąc odciągają Tobie z konta, a w innych nic, czy to dorosłym czy młodym, a w pko nawet młodym za kartę zabierają po 3 zł co miesiąc

Jest jakiś inny bank w którym nie trzeba płacić za kartę? 5 transakcji kartą w miesiącu to nie jest dużo, bo oprócz tego nie ma żadnych innych opłat.

Opublikowano

Nie polecam również PKO, ich warunki to jakiś żart polecam za to ING, nigdy nie miałem z nimi problemów ;)

sygnatura.png

Opublikowano

WBK <20, bardzo spoko opcja, nie płacisz za nic. TOTALNIE ZA 0, chyba, że chcesz ubezpieczyć kartę to 3zł miesięcznie, a tak to wszystko friko.

Mam, używam, polecam. SMSkody też są darmowe.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

No mBank spoko, aczkolwiek ja posiadam BZWBK i nie narzekam. Żadnych problemów.

ZBIERAM PLUSY +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...