Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy CS 1.6 powoli umiera?

typerexpert.pl

CS GO powoli zepchnie CS 1.6 ?  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak myślisz CZY CS 1.6 umrze śmiercią naturalną podobnie jak Warcraft 3 ?

• Nie ma szans , ta gra na zawsze będzie kultowa
      27
    • Nie wyobrażam sobie aby za 10 lat ktokolwiek w to już grał
      8
    • CS ? a co to jest ??
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że CS to gra kultowa chciałem Was - graczy, zapytać. Jak wygląda popularność gry 1.6 na ten moment ? Widzę że Global Offensive przyjął się całkiem dobrze. Czy CS 1.6 będzie umierał czy nie ? Bo to i tak jest w pewnym sensie fenomen. Gra z 97 roku a ludzie i tak wolą tamtą grafikę i grywalność :_) [no przynajmniej Ci starsi gracze]

PS.

Nie jestem jednak zbytnio na czasie , grałem dosyć dawno. Niemniej sentyment pozostał tak więc zakładam ten wątek z sentymentu do starego CS-a oraz z ciekawości. 

Kurczę, tak btw dlaczego np na tekiej cs_militia nie zobaczę meczy esl : Wystarczyło by tam wstawić 2 bomside - jeden przy zakładnikach, drugi na zewnątrz.

Eh stare czasy .

Opublikowano

Myślę że za kilka lat ta gra może przestać być tak często graną i zaczną ludzie przechodzić na CS:GO ale póki co wiele osób jeszcze w to gra :)
PS: Lepszym działem do tego był by dział Counter-Strike 1.6 :)

Opublikowano

CS:GO ma 5 lat, a ty mówisz, że widzisz, że gra się przyjęła xD. CS 1.6 jest niegrywalny. to, że ktoś lubi sobie z niego zagrać to inna sprawa i nie- starsi gracze nie wolą 1.6. GO oferuje znacznie więcej i jest po prostu lepszą grą. Niektórzy grają nadal w 1.6, bo może ssą w CS:GO i tyle.

Opublikowano

CS:GO ma 5 lat, a ty mówisz, że widzisz, że gra się przyjęła xD. CS 1.6 jest niegrywalny. to, że ktoś lubi sobie z niego zagrać to inna sprawa i nie- starsi gracze nie wolą 1.6. GO oferuje znacznie więcej i jest po prostu lepszą grą. Niektórzy grają nadal w 1.6, bo może ssą w CS:GO i tyle.

"GO jest po prostu lepszą grą" :D Śmiechłem.

Tak długo jak Valve nie będzie dotykać 1.6 zostanie on złotem na długi czas, żadnych update'ów i innych gówien jak to jest w CS:GO. Valve nie oferuje nawet 128 tickrate'owych serwerów dla swoich graczy, puste hitboxy, kiedy strzelasz w głowę, a to po prostu przelatuje. No i chyba najlepsze - Skiny. Społeczność jest przez to tak spierdolona, że jak grywałem na zagranicznych serwerach, to gościu mi się chwalił, że jest bogiem tej gry, bo ma nóż i zna ceny wszystkich itemów na rynku steam xD

Są ludzie którzy po prostu uwielbiają grę, która zostanie taka jaka jest, od bodajże kilku lat nie było aktualizacji VACa, co nawet to nie jest potrzebne, gdyż większość community gra na publikach, które są obserwowane przez adminów i przeróżne antycheat pluginy. Czyli nawet tego nie potrzeba aktualizować.

Wniosek? Nie, nie ma bata, aby ta gra umarła. Wyjątkiem może być wpier*olenie się w Valve i modyfikowanie, dodawanie beznadziejnych rzeczy, itp.

Opublikowano

Wbij na jakąś sieć serwerów 1.6, zobaczysz po pewnym czasie jak wiele w tym świecie się dzieje, a serwerów 1.6 wcale nie ubywa, myślę, że nawet wręcz przeciwnie, aczkolwiek nie to wyznacznikiem ..

1.6 wciąż może gwarantować od groma rozrywki i niektórzy o tym wiedzą.

1z739yo.png

Opublikowano

Po czym stwierdzasz, że CS 1.6 jest niegrywalny? 

Skąd wiesz, że starsi gracz nie wolą 1.6? - Osoby, które grały na Eslach w 1.6 grają nadal na 1.6 i nie dla tego, że ich komputery są za słabe ale wolą taką grę a nie np. jakieś skiny do broni, rękawiczek a zaraz pewnie do paznokci albo nie wiem do skina postaci bo muszą przecież zarobić na tej grze.

Ssą w CS:GO? - Zastanów się co ty człowieczku piszesz.. :|

Jak wiadomo CS 1.6 powoli umiera ale trzyma się cały czas dobrze, póki Valve go nie spier**** robiąc z tego kolejny CS:ShitGlobalOffensive. Może CS:GO jest fajne, a nie aż w takim stopniu co stary dobry Counter-Strike. Może są i te Faceity, mecze z CS:GO ale co z tego jak i tak starsi gracze nie zapomną kultowej odsłony najlepszego Counter-Strike 1.6 w którym nie chodziło o wgrywanie jakiś skinów itp. rzeczy aby się wzbogacić ale po to aby się pobawić z znajomymi w kafejkach internetowych i organizując sobie jakąś rozgrywkę. W cs 1.6 rozwiązanie co do MM'ów mamy Mixy, którzy ludzie dalej je sobie "kleją" wiadomo niektórzy odpalają się w CS 1.6 mając steam, ale wtedy wystarczy dać ich na BL'a i po problemie ;) Wtedy wchodząc w Banida widać, że gracz był nie uczciwy w grze komputerowej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gracze 1.6ki nie dają sobie dmuchać w kaszę. Pomimo wielu prób zniszczenia tej gry przez Valve by zmusić migrację na CS:GO (np. update z 2013) graczy nadal dochodzi :)

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Póki są serwery w cs 1.6 to ludzie zawsze będą grać.

Nie mówię tutaj o zwykłej rozgrywce np 5vs5 w 1.6 tylko o różne mody które oferuje mnóstwo serwerów.

Weźmy na przykład JailBreak oraz Zombie Mode.

Jeżeli padną takie wielkie serwisy jak cssetti i wszelkie boosty to wtedy 1.6 straci ogromną grywalność poprzez brak graczy ponieważ dziennie ludzie płacą tam ponad 120zł żeby gracze grali na serwerach.

Opublikowano

1.6 to nie to co kiedyś, najlepsze serwery takie jak hj, pochylnia, Pobyku itp przepadły, graczy już też większą ilość przeszła na csgo, stare czasy już nie wroca.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cs 1.6 umiera powoli, ale permanentnie, co nie powinno nikogo dziwic : gra jest przestarzala, zbugowana, niedopracowana, ma zepsuty silnik i wiele innych niedociagniec i ograniczen w customizacji opcji, nie wspominajac o fatalnej fizyce gry i geometri map ktore sa nie do przyjecia, dlatego  musiala zostac zastapiona, gra nie nadaje sie do gry na nowych 24 " calowych monitorach z 144 hz odswiezania poniewaz kazdy z dostepnych 3 celownikow bedzie za duzy i bedzie mial za duzy gap w srodku (czyli odleglosc kresek w srodku) w ktorym nawet na srednik dystansie bedzie widac calego przeciwnika zamiast jego glowy, nie wspominajac o tym ze na rozdielczosciach panoramicznych na da sie grac w ta gre poniewaz zamiast miec wiekszy kat widzenia on sie poprostu zmniejsza, ponadto gra umarla w swiecie esportu, wszystko to sprawia ze w cs 1.6 wieje rzadkim gównem az wywija pazury.

Porownujac cs 1.6 do cs:go to tak jakby przyrownywac malucha do mercedesa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

CS 1.6 już umiera bo jest coraz mniej graczy. Sama niedawno mówiłam że w cs 1.6 mi się najlepiej gra i nie wyobrażam sobie przejścia na CS:GO. Parę dni po tym postanowiłam odpalić CS:GO z nudów i mnie wciągnęło. A gdy wejdę do 1.6 to mam brak formy, bo wiadomo - inny rozrzut więc wychodzę i  idę na GO.

Opublikowano

to tak samo napisać jaka grzałka do ijusta, ci co bronią 1.6 będą żarli się z tymi co bronią GO i żadna ze stron nigdy nie dojdzie do porozumienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...