Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyszukiwarka Przedmiotów - Sklepy Offline Ken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko!

Jako iż ostatnio mam dobry humor, to postanowiłem zrobić coś dla "developerów" metin2,

którzy uważają się na forum, że są dobrymi wrzucić wyszukiwarkę przedmiotów.

Posiada ona jeden mały błąd, lecz to nie przeszkadza w "funkcjonalności"

Przy małej ilości graczy xD Oczywiście jest to tylko w darmowej wersji

tego systemu. Kto jest mądrzejszy to sobie to poprawi, przecież

mamy tu praktycznie samych mistrzów C++ xD

Jako iż jest tu ich tylu nie będę mówił co to za błąd.

http://www23.zippyshare.com/v/lWlmXQSz/file.html

https://virustotal.com/pl/url/5254424c3e0c86cde4f81ad75b1f83bbab6bab1a3fa65c4cb4ad60144484ff0a/analysis/1494277184/

Pozdrawiam, chociaż lajka zostawcie c;

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

Na c**j to szydzenie i prowokacje?

Wyśmiewasz community Metina, a przez zachowanie sam dołączasz do tej zjebanej części.

Ależ ja w tym temacie nie widzę szydzenia oraz prowokacji. Nikogo nie wyśmiewam, jeżeli odebrałeś mi ten temat to jest mi przykro, że tak myślisz.

Zjebanej części? A co ludzie są jakoś podzieleni na forum na lepszych i gorszych?

Opublikowano

Pomijam fakt ze kod po stronie serwera jest zapierdolony w wiekszej czesci z mojej wyszukiwarki ale powiem tylko tak:

2000 sklepow x 10 graczy szukajacych w tym samym momencie przedmiotu = 20k zapytan bez uzycia kolejkowania  do bazy danych 

Rozumiem tez ze wrzucasz to bo juz nikt nie kupuje po 5e? 90% "technikow" tego zjebanego forum to sprzedajne szmaty ktore jakby mogly to tym turkom i romkom by laske robily przez skype

ban.gif

Opublikowano

Pomijam fakt ze kod po stronie serwera jest zapierdolony w wiekszej czesci z mojej wyszukiwarki ale powiem tylko tak:

2000 sklepow x 10 graczy szukajacych w tym samym momencie przedmiotu = 20k zapytan bez uzycia kolejkowania  do bazy danych 

Rozumiem tez ze wrzucasz to bo juz nikt nie kupuje po 5e? 90% "technikow" tego zjebanego forum to sprzedajne szmaty ktore jakby mogly to tym turkom i romkom by laske robily przez skype

Moje 1000 ZŁ xD

Opublikowano

Pomijając fakt, że twojej wyszukiwarki, ani twoich sklepów offline na oczy nie widziałem, ani nie jest mi to w sumie potrzebne,

wyraźnie napisałem, że jest błąd, a nie opisywałem go bo jak widać większość, która to ogarnia od razu widzi co tutaj jest do poprawy.

Nie sprzedawałem nawet tego, ponieważ jak widzisz ta wersja ma błąd. Na te 90% to nie odpowiem Ci, ponieważ nie wiem jak to tutaj wygląda.

Jestem tutaj od nie dawna, więc nie ocenie.

Turki takie systemy, które się tutaj pojawiają za x złotych robią kur*a za darmo. 

XDDDDDD

No to w tym temacie przecież nie chcę tego sprzedać tylko to udostępniłem, a kto jest obcykany w C++ chociaż w minimalnym stopniu to sobie to poprawi.

Bo turki robią to z zamkniętymi oczami i dla nich to nic specjalnego, a stać ich na więcej.

Od dawna Polscy technicy są daleko za turkami, nie ma co się oszukiwać.

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, lecz ta wyszukiwarka jest od pavcia (o ile się oczywiście nie mylę). Jest ona od września tamtego roku.

Co do kradzieży kodu... Nie wiem kiedy Ty wydałeś swoją wyszukiwarkę, lecz wydaje mi się, że twoja wyszła później  :v

zandia_sygna.png

Opublikowano

Nie chcę nic mówić, lecz ta wyszukiwarka jest od pavcia (o ile się oczywiście nie mylę). Jest ona od września tamtego roku.

Co do kradzieży kodu... Nie wiem kiedy Ty wydałeś swoją wyszukiwarkę, lecz wydaje mi się, że twoja wyszła później  :v

I co z tego? xD

Opublikowano

Za taki tekst dalbym Ci .. Nie lubię", a co do wyszukiwarki to lepiej użyć z innego forum, bo przynajmniej pomoga za free.

A co do tego, że nie sprzedajesz to na c**j mówisz, że tu jest błąd, bo to darmowa wersja.

PS Podpadłeś Tym tekstem i będę tępić takie osoby jak Ty.

Nie pozdrawiam elo

Opublikowano

Za taki tekst dalbym Ci .. Nie lubię", a co do wyszukiwarki to lepiej użyć z innego forum, bo przynajmniej pomoga za free.

A co do tego, że nie sprzedajesz to na c**j mówisz, że tu jest błąd, bo to darmowa wersja.

PS Podpadłeś Tym tekstem i będę tępić takie osoby jak Ty.

Nie pozdrawiam elo

Skoro jesteś nie umiejętnym osobnikiem no to idź na inne forum i proś o pomoc :)

Nie sprzedaję tego no i nie będę sprzedawał. Tępić to ty sobie możesz swoich znajomych,

jeżeli Ci na to pozwalają.

Opublikowano

Można na słówko na gg?
Opublikowano

Wolałem dodać vid sklepu do tabelki w bazie, puścić jedno zapytanie niż pobierać każdy sklep na mapie/w zasięgu postaci, pobierać ownera i wysyłać zapytanie do bazy. Ale no jak kto woli.

Opublikowano

Wolałem dodać vid sklepu do tabelki w bazie, puścić jedno zapytanie niż pobierać każdy sklep na mapie/w zasięgu postaci, pobierać ownera i wysyłać zapytanie do bazy. Ale no jak kto woli.

Widzę, że mamy podobnie :D

@top

Nie rozumiem, dlaczego na tym subforum nikt nie pomaga i nie wrzuca swojego kodu, by go poddać dyskusji, a przecież tak tylko się najszybciej się nauczymy i dowiemy o swoim ich błędach.

Dlatego wrzucam swoje https://pastebin.com/VXe4CK2f, jak ktoś ma uwagi, to fajnie jakby mi je wytknął. Pozdrawiam.

Opublikowano

@top

Nie rozumiem, dlaczego na tym subforum nikt nie pomaga i nie wrzuca swojego kodu, by go poddać dyskusji, a przecież tak tylko się najszybciej się nauczymy i dowiemy o swoim ich błędach.

Dlatego wrzucam swoje https://pastebin.com/VXe4CK2f, jak ktoś ma uwagi, to fajnie jakby mi je wytknął. Pozdrawiam.

Nie mam jak tego sprawdzić bo nie używam już wyszukiwarki na podstawie bazy danych, ale czy nie można by puścić takiego query (Pisane pod tabelki Kena na podstawie Twojej wklejki):

SELECT owner_id, x, y FROM offline_shop_npc WHERE owner_id IN (SELECT DISTINCT(owner_id) FROM offline_shop_item WHERE vnum = %d) AND map_index = %d AND channel = %d;

Opublikowano

@top

Nie mam jak tego sprawdzić bo nie używam już wyszukiwarki na podstawie bazy danych, ale czy nie można by puścić takiego query (Pisane pod tabelki Kena na podstawie Twojej wklejki):

SELECT owner_id, x, y FROM offline_shop_npc WHERE owner_id IN (SELECT DISTINCT(owner_id) FROM offline_shop_item WHERE vnum = %d) AND map_index = %d AND channel = %d;

Patrząc na query to dobre, nawet planowałem też jednym zapytaniem zrobić, poprzez inner join, ale w tamtym momencie jak pisałem to uznałem, że np jak przedmiotu szukanego nie ma, to od razu przerwie i w baza wykona tylko jedno proste zapytanie. W proponowanym przez Ciebie zapytaniu baza będzie musiała zawsze najpierw zrobić podzapytanie i główne. No chyba, że dla bazy w kontekście optymalizacji to oba są proste zapytania i nie sprawią problemu, to proszę mi powiedzieć :D

Ps. Jedynie distinct według mnie jest niepotrzebny.

// Edit

Z drugiej strony, patrząc optymistycznie, że przedmiot szukany jest  w bazie, to "męczę" bazę dwoma osobnymi zapytaniami. I teraz nie wiem, które podejście przyjąć. xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 11.05.2017 o 21:22, ρσєτα napisał:

Tru, to moje ale deco ma tak najebane w bańce że wszystko co widzi jest zapierdolone od niego, nawet jeśli było napisane przed nim xD
Jeszcze trochę i powie że podkradłem dziewictwo jego dziewczynie jak w końcu jakąś znajdzie :v

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...