Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże skoki FPSów na niektórych mapach

NieZnaszMnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od jakiegoś czasu (chyba albo kiedyś nie zwracałem uwagi) mam tak, że grając przykładowo na cache (5vs5) mam 150-300 fps, najgorzej jest właśnie wchodząc na mida jest przeskok taki z ~280 na 150 fps. Na inferno mam podobnie, może trochę lepiej bo jest 200-300 fps w zależności od miejsca. Na innych mapach mam głównie 250-300 fps. Gram na full hd wszystko low / wyłączone, wcześniej grałem 1024 i było to samo. Coś jest nie tak z niektórymi mapami w tej grze czy może procek mój nie ogarnia tak dobrze? Dodam od razu, że nie używam żadnych magicznych komend ani parametrów startowych na fpsy. Próbowałem odblokowywać fpsy, ale minimalny fps jest dalej taki sam, jedynie max fps dochodzi do ~500. Cpu to i5 [email protected], grafa rx 470 4gb.

Opublikowano

To jest normalne, ustaw sobie najlepiej stałe 120 i zobacz czy nie spadają (przynajmniej tak karty nie katujesz)

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Raczej się mylisz, bo nawet ustawiając full hd i detale wysokie mam te same fpsy. Karta nawet w takiej sytuacji nie jest katowana, oczywiście mam na myśli nie tak jak to jest przy benchmarkach. Winny jest tu chyba procek, niektórzy streamerzy z i7 6/7 generacji jak oglądam to mają po 300-500 fpsów bez problemu i nie mają takich spadków w niektórych miejscach (oczywiście mówię tu o ludziach z kartą przechwytującą). U mnie jest taka jakby blokada, bo nawet w tych miejscach co mam niskie fpsy to nie ma żadnych objawów bottlenecku cpu (użycie ~60%), tak jak by albo mapa była skopana albo procek nie chciał więcej klatek generować z jakiegoś powodu. Mógłbym sobie ustawić max fps na 120, ale to nie jest rozwiązanie problemu, imo jest różnica w płynności i do tego ta gra jest taka, że by mi te fpsy i tak spadały trochę.

Opublikowano

120fps / 200 fps nie zauważysz żadnej różnicy (chyba, że masz monitor 144hz)

Mam i5 4460 i fpsy na takim midzie (mirage) spadają mi do 160-170, normalnie ponad 200

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Nie będę się z tobą sprzeczał czy jest różnica czy nie ma, ale na to wychodzi że chyba mam normalne fpsy. To, że ty i ja mamy takie spadki czy tam minimalny fps na podobnych cpu to chyba wskazuje na winowajcę. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...