Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Nowy gracz (pomoc)

Gość edzio2678

Rekomendowane odpowiedzi

Gość edzio2678
Opublikowano

Witam. Ja wszyscy wiemy Metin2 od dzisiaj jest dostępny na steam. Z tego też względu postanowiłem spróbować zagrac w metka na globalu ( nie interesują mnie privy ). I moje pytanie brzmi czy mógłby mi ktoś podesłać link do poradnika chodź najlepiej do serii poradników do tej gry? Bo powiem szczerze nigdy w to nie grałem i nie mam zielonego pojęcia o niczym. Za pomoc bardzo dziękuję :)

Opublikowano

Co chcesz dokładnie wiedzieć?

Na serwerze masz 5 postaci.

Wojownik ( Body, Mental) - Siła  - główny atrybut

Szaman ( Dragon, Heller) Inteligencja -  główny atrybut

Ninja ( Dagger, Archer) Zręczność -  główny atrybut

Sura ( White Power/ Black Power) - NIE JEStem pewien. Inteligencja -  główny atrybut

Likanem nie grałem, także nie wiem.

Gość edzio2678
Opublikowano

Chciałbym się nauczyć totalnych podstaw bo dosłownie nie wiem nic

Opublikowano

Na jakim serwerze chcesz zacząć grę?

Możemy pograć razem, to bym pokazał co i jak i pomógł w razie czego.

Opublikowano

To właśnie jest to o czym pisałem w jednym temacie dotyczącym Metina na steam. Ludzie nie będa potrafili w to grać, bo w tej grze nie ma tutoriala tak naprawdę.

Powiem Ci, że nawet na forum nie ma aktualnych poradników, które by Ci jakoś mega pomogły. No i tak naprawdę nie wiem co takiego mogłoby Ci pomóc.

Bo tłumacząc jedną rzecz muszę wytłumaczyć i kolejną rzecz żebyś zrozumiał tę pierwszą xD

Takie podstawy to :

- Na start zacznij grać Wojownikiem, bo jest najprostszą postacią. Gdy osiągniesz 5 lvl będziesz mógł wybrać klasę postaci. W przypadku Wojownika jest to Ciało (Body) lub Umysł (Mental).

Aby wybrać klasę musisz iść do miasta i porozmawiać z NPC o nazwie Trener Mocy Ciała lub Trener Mocy Duchowej. Znajdziesz go włączając minimapę (M). Na minimapie święcą się punkty. Oznacza to, że dany NPC coś od Ciebie chce - w tym Trener.

- Jak osiągasz 25%, 50%, 75% poziomu (tam na dole takie złote kulki, każda kulka to 25%), to otrzymujesz punkt statusu (C ). Dzięki niemu możesz wzmacniać swoją postać. W przypadku wojownika dajesz najpierw 2 punkty w witalność, a potem jeden w siłę i tak ciągle dopóki witalność nie osiągnie 90 pkt (MAX). Ale zanim osiągniesz powyżej 30 lvla jako nowy gracz, to trochę minie.

Najlepiej jak wejdziesz do gry i zaczniesz odkrywać grę. Jak nie będziesz czegoś wiedział to zawsze masz wikipedie Metina : http://wiki.metin2.pl/index.php/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Ciężko wszystko wytłumaczyć w jednym poście. Trzeba byłoby książkę napisać xD

PS Jak stworzysz postać to po lewej są takie pergaminy. Wciśnij je i jeden z nich da Ci możliwość wybrania broni startowej, która jest bardzo mocna. Co prawda tylko na 15 dni, ale co 10 poziomów otrzymasz kolejną, lepszą broń w ten sam sposób.

Gość edzio2678
Opublikowano

Oki, dziękuję bardzo za pomoc! :)

Opublikowano

To właśnie jest to o czym pisałem w jednym temacie dotyczącym Metina na steam. Ludzie nie będa potrafili w to grać, bo w tej grze nie ma tutoriala tak naprawdę.

Powiem Ci, że nawet na forum nie ma aktualnych poradników, które by Ci jakoś mega pomogły. No i tak naprawdę nie wiem co takiego mogłoby Ci pomóc.

Bo tłumacząc jedną rzecz muszę wytłumaczyć i kolejną rzecz żebyś zrozumiał tę pierwszą xD

Takie podstawy to :

- Na start zacznij grać Wojownikiem, bo jest najprostszą postacią. Gdy osiągniesz 5 lvl będziesz mógł wybrać klasę postaci. W przypadku Wojownika jest to Ciało (Body) lub Umysł (Mental).

Aby wybrać klasę musisz iść do miasta i porozmawiać z NPC o nazwie Trener Mocy Ciała lub Trener Mocy Duchowej. Znajdziesz go włączając minimapę (M). Na minimapie święcą się punkty. Oznacza to, że dany NPC coś od Ciebie chce - w tym Trener.

- Jak osiągasz 25%, 50%, 75% poziomu (tam na dole takie złote kulki, każda kulka to 25%), to otrzymujesz punkt statusu (C ). Dzięki niemu możesz wzmacniać swoją postać. W przypadku wojownika dajesz najpierw 2 punkty w witalność, a potem jeden w siłę i tak ciągle dopóki witalność nie osiągnie 90 pkt (MAX). Ale zanim osiągniesz powyżej 30 lvla jako nowy gracz, to trochę minie.

Najlepiej jak wejdziesz do gry i zaczniesz odkrywać grę. Jak nie będziesz czegoś wiedział to zawsze masz wikipedie Metina : http://wiki.metin2.pl/index.php/Strona_g%C5%82%C3%B3wna

Ciężko wszystko wytłumaczyć w jednym poście. Trzeba byłoby książkę napisać xD

PS Jak stworzysz postać to po lewej są takie pergaminy. Wciśnij je i jeden z nich da Ci możliwość wybrania broni startowej, która jest bardzo mocna. Co prawda tylko na 15 dni, ale co 10 poziomów otrzymasz kolejną, lepszą broń w ten sam sposób.

Jeszcze brakuje info o pkt skili. Ładuj 17 pkt w aure jak wbije to dobrze jak nie to starsza pani reset umiejętności (jak masz kase) jak nie to ładuj dalej przed 30 lv można zresetować u niej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...