Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zmienić w tym komputerze?

TheThunder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam dwa wybory

- kupić nowy komp do 2800 ( nie chciałbym )

- dokupić dysk ssd (do 300 zł), zmienić kartę graficzną,płyte główną (do 1,2k)

Komputer

AMD Phenom II X4 965

Nvidia GTS450

Gigabyte GA-78-MLT-S2

RAM 8GB

da sie coś jeszcze wycisnąć na upgrade?

czy kupować raczej nowy

proszę o odpowiedzi :-)

xD

Opublikowano

Będzie ciężko z upgrad'em. Do zmiany byłby:

- Procesor

- Płyta główna

- Karta graficzna

- Może zasilacz

- Może obudowa

- Może RAM (wszystko zależy w jakiej konfiguracji go masz)

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

A jaki masz zasilacz? Jak wymienisz karte graficzna to jeszcze pograsz dlugo w gry bez problemu. Procesor fajnie gdyby zostal podkrecony.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Procesor spoko? Przecież on ma jakieś 8 lat.. Nie, nie jest spoko. Jeśli chcesz grać w nowe gry to obowiązkowo upgrade całej platformy. Ewentualnie można zostawić jakieś pierdoły typu dysk, obudowa jeśli są jakieś konkretne. Ale podstawa czyli procesor+płyta+ram+grafika to obowiązkowo do wymiany.

Opublikowano

Procesor spoko? Przecież on ma jakieś 8 lat.. Nie, nie jest spoko. Jeśli chcesz grać w nowe gry to obowiązkowo upgrade całej platformy. Ewentualnie można zostawić jakieś pierdoły typu dysk, obudowa jeśli są jakieś konkretne. Ale podstawa czyli procesor+płyta+ram+grafika to obowiązkowo do wymiany.

Ale proszę pana. Na x4 965 odpali jeszcze najnowsze gry. Może nie na 60FPS, ale jednak. Karta graficzna moim zdaniem jest tutaj najsłabszym punktem. Wymienić kartę, potem dopiero brać się na za nowe mobo+cpu.

Ale tak naprawdę, jak pisałem wcześniej- tak i tak za 2800zł można spokojnie brać nowy PC i mieć jeszcze lepsze osiągi.

@Edit

"Ale tak naprawdę, jak pisałem wcześniej- tak i tak za 2800zł można spokojnie brać nowy PC i mieć jeszcze lepsze osiągi."

Opublikowano

Słabe to tutaj jest wszystko tak prawdę mówiąc. Co, ma kupić kartę za tysiaka i ładować to do prehistorycznego Phenoma żeby chodziła na 30% mocy i żeby się wnerwiać, że FPS lata jak głupi, bo w miejscach procesorowych ma kilkanaście klatek, a tam gdzie procesor odpoczywa jest ich zdecydowanie więcej? Tutaj całość do wymiany i tyle, bo sama karta nic nie da. No chyba, że by kupić jakiegoś starego GTX 660/750Ti, to jeszcze ma jako taki sens ma, bo procesor takich kart nie ograniczy, no ale to będzie i tak upgrade na chwilę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...