Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Coś się popsuło(Mało FPS)

Szymon2410

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam problem ponieważ w Minecraft miałem powyżej 100 fps, włączyłem Minecraft by Zyczu(te gówno) i włączyłem grę na Zyczu. Pograłem sobie na serwerach ale zauważyłem że na Zyczu mam coś mało FPS(30-40), zmieniłem launcher na inny gdzie miałem pobrany Optifine i tak dalej(tam gdzie miałem 100fps) lecz gdy go włączyłem już nie miałem moich 100 fps tylko 30-40 tak jak na Zyczu. Usuwałem folder .minecraft i od nowa pobrałem Minecrafta i nadal mam te 30-40 fps, liczę na szybką pomoc. Z góry dziękuję. 

Opublikowano

Możliwe że zyczu pozmieniał ci ustawienia w Optifine, daj tam na najwyższą wydajność i zobacz czy jest ok

Mam ustawienia na optifine żebym miał dużo fps i nadal mam te 30-40 :/

Opublikowano

Wejdź w %appdata% i usuń folder zyczu.

Usunąłem, ale nie wiem czy czasem to nie przez mój procesor bo ostatnio mi się bardzo i to bardzo przegrzewa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 13.05.2017 o 21:15, samfartpl napisał:

może dużo modów masz tam

Niee, tam na launcherze(nie zyczu) mam tylko optifine.

Opublikowano

Polecam usunąć wszelkie pliki związne z minecraftem i zainstalować wszystko od początku i na nowo. Bądź zmień luncher na Shinigami który zawiera mniej błędów i jest wydajniejszy.

Opublikowano
4 godziny temu, !х5rnι napisał:

Polecam usunąć wszelkie pliki związne z minecraftem i zainstalować wszystko od początku i na nowo. Bądź zmień luncher na Shinigami który zawiera mniej błędów i jest wydajniejszy.

Jest taka możliwość że po prostu na wersji 1.11.2 i wzwyż mam lagi?

Opublikowano

Jest taka możliwość. Być może są to problemy twojego komputera który po prostu nie wyrabia z obciążeniem na tych wersjach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 11.06.2017 o 13:44, !х5rnι napisał:

Jest taka możliwość. Być może są to problemy twojego komputera który po prostu nie wyrabia z obciążeniem na tych wersjach.

Albo już wiem! To chyba Java bo wtedy usunąłem Javy które myślałem że są mi nie potrzebne. 

Tylko nawet nie wiem jak pobrać te javy co potrzebne są. 

Opublikowano
2 godziny temu, Szymon2410 napisał:

Albo już wiem! To chyba Java bo wtedy usunąłem Javy które myślałem że są mi nie potrzebne. 

Tylko nawet nie wiem jak pobrać te javy co potrzebne są. 

Javę pobierzesz z oficjalnej ich strony https://www.java.com/pl/download/:) 

Opublikowano
15 godzin temu, gabixdev napisał:

wywal pliki konfiguracyjne (options.txt i optionsof.txt) i jeśli masz laptopa z Nvidia Optimus, sprawdź czy ci na Intel HD Graphics nie przełączyło ;v

jebac to juz kurwa gówno mój komputer to po prostu jebane gówno w dupsko ruchane 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...