Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz do 50 zł

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż chcę kupić myszkę do grania jak i przeglądania internetu.

Głównie do internetu, gier RPG typu Wiedźmin, TES itd. czy MMORPG jak np. Metin2.

Czasem gram w FPS'y, m.in CS:GO, ale jestem raczej typowym goldem.

Wcześniej korzystałem tylko z tanich myszek optycznych, moja aktualna myszka to Canyon 800dpi, którą kupiłem za 12zł jakieś 2 lata temu.

Mam bardzo duże dłonie, od czubka palca środkowego do nadgarstka mam aż 21cm.

Mój budżet: 50zł

Proszę o pomoc w wybraniu odpowiedniego gryzonia  :)

Opublikowano

Udało mi się jeszcze dychę znaleźć, tak więc budżet to 60zł.

A4-Tech robi dobre, bezawaryjne myszki? Bo słyszałem że np. od Tracer'a rzadko wytrzymują dłużej niż pół roku.

Opublikowano

Ja mogę od siebie polecić Zalmana ZM-M300. Tania, bo 40zł na morele, mam ją już od roku i dobrze się sprawuje. Nie ma ona żadnych lewych programów od producenta w którym możesz ustawić poziom DPI itp

Poziom DPI zmieniasz klawiszem na myszce, są 4 poziomy. Do tego jest klawisz, po którym twoim jednym naciśnięciu tak naprawdę przyciska ci dwa razy xD Nie wiem jak to wytłumaczyć. To jest taki myk dla gier FPS, takie BF np, żeby strzelać seriami na np duże odległości. Ogólnie mało jest to potrzebne :v I są jeszcze dwa dodatkowe klawisze multimedialne tzw "do przodu i wstecz". Ogólnie przez ten rok myszka bardzo dobrze się trzyma. Jedyna rzecz, która się rozwaliła to napis "Zalman", po prostu się wymazał :D Sam gram w gry singleplayer, czy CSGO/lol i nie ma problemów.

Opublikowano

Pooglądałem jeszcze trochę myszki na morele i ZM-M300 była jedną z kilku, która wpadła mi w oko.

Właśnie zamówiłem ją za 31zł z odbiorem w empiku (bo mam blisko), skoro zostało mi jeszcze trochę zł to i zamienię moją starą, małą podkładkę na coś większego.

Dziękuję za pomoc w wyborze :v ​ 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Na przyszłość warto przeglądać rankingi, które znajdziesz w necie. Na przykład http://pcmouse.pl/myszka-optyczna/ Masz opisy wraz z ocena i ceną.  A tak poza tym kupiłem ostatnio myszkę firmy Titanum, tak na szybko bo potrzebowałem i myślałem, że będzie badziew a tu proszę nadal jej używam:) Oczywiście do grania używam lepszej, ale tak do latania po necie to taka za 20 zł może być.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...