Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do ~1500 zł

szymonekeqq123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? ~1500zł
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) Za 2 tygodnie
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? 
Do czego ma służyć komputer? Głównie gry(CS:GO, LoL, Dota, GTA V, czasem modelowanie 3D, Stream
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Monitor za dodatkowe 400zł
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Niet
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Czy części mogą być używane? Muszą :P

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/c24czA/

Nowy procesor G4560- 2 rdzenie, 4 wątki, najnowsza generacja

Podstawowa płyta h110 od MSi

8GB ram DDR4 od GoodRam

Podstawowy zasilacz Antec VP500- spokojnie sobie poradzi z PC

Obudowa RG2- dwukomorowa, filtry

I monitor od AOC za 390zł, matryca TN, fullhd, 21,5cala.

I używany dysk WD Blue 1TB-

https://www.olx.pl/oferta/dysk-twardy-hdd-wd-blue-1tb-wd10ezex-64mb-sata3-7200obr-180mb-s-CID99-IDm2IaO.html#fb2b5c123d

oraz GPU r9 270x od MSI

https://www.olx.pl/oferta/msi-radeon-r9-270x-gaming-2gb-twin-forzor-na-gwarancji-CID99-IDlXWVG.html#0c871a3130

Na takim zestawie spokojnie we wszystko zagrasz. Może nie we wszystko na full, ale fps tak będą ładne.

Cena wyszła 2042zł wraz z monitorem, warto. Jeżeli nie możesz tylu dołożyć, to możesz zmienić obudowę na np SPC M10, którą kupisz za 90zł (nowa) oraz poszukać używane ramy 4 albo 8GB, tylko muszą być na DDR4. Lub najgorzej to zmienić kartę na R9 270, bez X.

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/c24czA/

Nowy procesor G4560- 2 rdzenie, 4 wątki, najnowsza generacja

Podstawowa płyta h110 od MSi

8GB ram DDR4 od GoodRam

Podstawowy zasilacz Antec VP500- spokojnie sobie poradzi z PC

Obudowa RG2- dwukomorowa, filtry

I monitor od AOC za 390zł, matryca TN, fullhd, 21,5cala.

I używany dysk WD Blue 1TB-

https://www.olx.pl/oferta/dysk-twardy-hdd-wd-blue-1tb-wd10ezex-64mb-sata3-7200obr-180mb-s-CID99-IDm2IaO.html#fb2b5c123d

oraz GPU r9 270x od MSI

https://www.olx.pl/oferta/msi-radeon-r9-270x-gaming-2gb-twin-forzor-na-gwarancji-CID99-IDlXWVG.html#0c871a3130

Na takim zestawie spokojnie we wszystko zagrasz. Może nie we wszystko na full, ale fps tak będą ładne.

Cena wyszła 2042zł wraz z monitorem, warto. Jeżeli nie możesz tylu dołożyć, to możesz zmienić obudowę na np SPC M10, którą kupisz za 90zł (nowa) oraz poszukać używane ramy 4 albo 8GB, tylko muszą być na DDR4. Lub najgorzej to zmienić kartę na R9 270, bez X.

A gdyby tak dać wszystkie podzespoły używane? ^^

Opublikowano

Jeżeli używane to przyjdź kilka dni przed, z całkowitą sumą jaką masz. Za 2 tygodnie mogą już być inne, lepsze aukcje.

Ogółem pieniądze mam, wycyganiłem od znajomego monitor także można dać teraz do 2k. Te 2 tygodnie dałem bo myślałem, że trochę poczekam na odpowieć, miałem zamiar kupić w śr :P 

Opublikowano

@aresorek Się tak jeszcze dopytam, ile fps komputer miałby w csie, gta V, wiedźmin 3?

Jeżeli chodzi ci o ten co podałem. To CSGO spokojnie +250fps, GTA V i Wiedźmin 3 ~60fps na wysokich.

Opublikowano

@aresorek Się tak jeszcze dopytam, ile fps komputer miałby w csie, gta V, wiedźmin 3?

Jeżeli chodzi ci o ten co podałem. To CSGO spokojnie +250fps, GTA V i Wiedźmin 3 ~60fps na wysokich.

tia moze na jakims MMie, ale nie na porzadnym DM 128tick, ten pentium tez nie taki super do nowych gier.

Za 2k to juz mozna skladac cos w stylu i7 2600 + gtx 970 bez NAJMNIEJSZEGO problemu, a nie byle pentiumek i jakas slaba karta, ktora niedlugo przestanie dawac rade w 1080p w nowych produkcjach, ale zeby cokolwiek linkowac to juz przed samym zakupem. (PS tyle ze jak kupisz nowy sprzet, chodzi mi glownie o plyte z chipsetem B250 itp to bedzie fajnie wyposazona, ze porty m2, usb 3.1 itp)

Aresorek przy skladaniu PC to sie kieruje jakims poradnikiem z pudelka chyba, za 1,5k proponowac r9 270x xD 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

tia moze na jakims MMie, ale nie na porzadnym DM 128tick, ten pentium tez nie taki super do nowych gier.

Za 2k to juz mozna skladac cos w stylu i7 2600 + gtx 970 bez NAJMNIEJSZEGO problemu, a nie byle pentiumek i jakas slaba karta, ktora niedlugo przestanie dawac rade w 1080p w nowych produkcjach, ale zeby cokolwiek linkowac to juz przed samym zakupem. (PS tyle ze jak kupisz nowy sprzet, chodzi mi glownie o plyte z chipsetem B250 itp to bedzie fajnie wyposazona, ze porty m2, usb 3.1 itp)

Aresorek przy skladaniu PC to sie kieruje jakims poradnikiem z pudelka chyba, za 1,5k proponowac r9 270x xD

No super. Tylko to Ty polecasz i7 2600 na płytę z chipsetm B250, a jak mniemam może sobie taki procesor wkładać do takiej płyty młotkiem.

Opublikowano

No super. Tylko to Ty polecasz i7 2600 na płytę z chipsetm B250, a jak mniemam może sobie taki procesor wkładać do takiej płyty młotkiem.

Naucz sie czytac ze zrozumieniem, tego uczyli w zerowce, nie napisalem ze b250 pod i7 2600 ma byc, chodzilo mi o opcje z pentiumem, dobrze o tym wiesz. Tym mlotkiem to ty chyba w glowke dostales, ze takie glupoty wypisujesz. 

Polecasz rzeczy, ktore sie nie oplacaja i jeszcze masz wonty.

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...