Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z przekierowaniem

721081

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Problem z przekierowaniem pod Open Tibia Server (OTS)

Otóż mam pewien problem z hostem na no-ip.com lub configami.

Opis:

Mam przekierowane porty TCP/UDP 80, 7171-7173, 3306, 443, 8080 po stronie routera oraz komputera w zaporze systemu. W config.lua w linijce ip mam dopisana domenę z no-ip.com ip = "****.zapto.org". W config.php gdyż korzystam ze znote aac makera też jest uzupełnione url = "http://****.zapto.org/".

Problem polega w tym, że gdy mam już odpalone (włączone) Xampp , DUC (od no-ip.com) i próbuję wejść na stronę to automatycznie przenosi mnie do panelu logowania do routera.

Dodam, że serwer który chcę hostować na komputerze jest może głupim pomysłem, ale ma być tylko dla znajomych. Proszę o rady oraz kulturę w temacie.

Informacja:

- IP zewnętrzne zmienne, kablowe połączenie z komputerem.

- Nie posiadam Skype ponieważ on zazwyczaj blokuje apache.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bo Ty łącząc się lokalnie po zewnętrznym adresie wbijasz na router tak często jest. Dlatego Ty loguj się po IP lokalnym, reszta po zewnętrznym. Z tego co wiem, w config.lua nie wpisuje się domeny no-ip, tylko adres IP ewentualnie opcja auto powinna pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...