Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Patch notes 7.9

Kaktus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

maokai gówno

sejuani BROKEN FREELO

zac w sumie spoko, ale dalej prawie nikt tym nie będzie grał 

nerf lethality fajna zmiana, bo i tak gram mam runy na lethality + ad a wiekszosc innych graczy nie wiec ja i tanki z mojego teamu zyskuja

GA tak srednio, ADC musieli dostać jakiś nowy item, bo w dzisiejszej mecie to jest najbardziej porzucona rola i która najbardziej dostaje po dupie 

a reszta zmian nikogo nie obchodzi

a5z91yB.png

Opublikowano

maokai gówno

sejuani BROKEN FREELO

nerf lethality fajna zmiana, bo i tak gram mam runy na lethality + ad a wiekszosc innych graczy nie wiec ja i tanki z mojego teamu zyskuja

GA tak srednio, ADC musieli dostać jakiś nowy item, bo w dzisiejszej mecie to jest najbardziej porzucona rola i która najbardziej dostaje po dupie 

Przeciez GA zyskało sporo.

40 ad, 30 armora, i w dodatku regeneruje 50% hp nie 30% 

Opublikowano

Jak dla mnie spoczko, zmiany sie mnie nie tycza zbytnio i nie sadze, zeby na low elo solo kolejke te zmiany duzo przyniosly, ale sam ten herald moze duzo zmieniac na wyzszym elo, mozna comebackowac gierki jeszcze latwiej przed baronem. 

https://www.youtube.com/watch?v=UghwVldeKi0

Brudarien ladnie omowil.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

maokai gówno

sejuani BROKEN FREELO

ale jaki sens jest teraz dla ap postaci budować GA?  o.O  o.O

w założeniu ten item miał być dla każdego aby zwiększyć przeżywalność, a teraz AP mają zhonye i tyle 

z resztą nawet nie tylko AP, ja często na tankach budowałem GA kiedy enemy miało AP i AD dlatego, że GA dawało akurat dosyć sporo tych statystyk, prócz spirita i banshee nie było lepszej alternatywy 

a teraz co? malphitem ide albo zaciem i mam budować GA, które daje ZNACZNIE mniej armora (bo co to jest 30 armora) i nie daje w ogóle magic resistow oraz niepotrzebne mi AD?

a5z91yB.png

Opublikowano

Jak dla mnie to ta gra od sezonu 5 co raz bardziej się kreuje w postacie z cc, co bardzo utrudnia grę niemobilnym postaciom. Według mnie trochę jest to przesadzone, bo to wyklucza większość graczy z powodu iż po prostu nie poradzą sobie niektórymi pickami, którymi zawsze grali, bo mieli z tego fun, a teraz praktycznie nie są wstanie nic zrobić, bo po prostu mają słabsze skillshoty/ ucieczkę. Zawsze lubiłem sobie grać tf'em, bo po prostu ta postać jest ciekawa i daje fun, a teraz od elo brazu do platyny granie w pojedynkę nie ma sensu, bo ciężko staty na + wyciągnąć.

Opublikowano

maokai gówno

sejuani BROKEN FREELO

To jest nerf na GA.

Jeśli się nie mylę to 50% bazowego hp, a wcześniej było 30% całkowitego.

Zmiana wygląda tak: 30 armor, 45 mr >>> 40 ad

Zdecydowanie nerf, do tego item nadaje się teraz tylko dla postaci AD.

Za GA dodali nowy item dla tanków który daje dość sporo w team fightach.

Dziwi mnie buff tanków a nerf adc (nerf last whispera, tasaka i nowy item dla tanków)

Opublikowano

Może mi ktoś podać , tier lista adc na patch 7,9 i  opisać te zmiany na supie ? 

Mam low elo i średnio ogarniam , pytanie od high elo xD

Opublikowano

Ktoś napisał, że Maokai jest słaby teraz. A moim zdaniem tym searem, łatwo da radę sprostać na jungli, czy nawet supporcie.

Ogólnie fajne zmiany, cieszę się, że coś się dzieje.

Opublikowano

Ktoś napisał, że Maokai jest słaby teraz. A moim zdaniem tym searem, łatwo da radę sprostać na jungli, czy nawet supporcie.

Ogólnie fajne zmiany, cieszę się, że coś się dzieje.

maokai to gówno, spróbuj nim junglować to ci pogratuluje xD

ekstremalnie WOLNO czyści campy, nie ma kompletnie mobilnosci, z jego W dosyć łatwo uciec pod turreta, ult jest też tak wolny, że pożal sie boże, nowy maokai nie ma nic fajnego a tym bardziej jak stary nie mógł junglować (mógł tylko po co skoro 3/4 postaci robi to lepiej) tak teraz też nie może, a to, że sadzonki zadają większy dmg z krzaków nic nie znaczy

jeżeli już chcecie grać maokaiem to na topie, gdzie będzie miał jakikolwiek potencjał, bo w jungli niemalże każdy champion będzie lepszy od niego 

to nie są czasy s2, gdzie maokai i amumu byli super championami, teraz kiedy co druga postać ma ucieczke/9000msa maokai w jungli nie ma po prostu racji bytu a każdy kto myśli inaczej jest po prostu głupi i ma prawdopodobnie max silver 

a5z91yB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...