Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nazwy przedmiotow w source

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy moze ktos mi powiedziec skad brac nazwy itemow w source?

Chcialem zmienic pare rzeczy np w rekawicy zlodzieja pd butach wiatrow itp ale nie wiem jak te itemy sie nazywaja

mam jeszcze pytanie gdzie sa wartosci przetopow?

Opublikowano

A jaka to różnica w wersjach game bo nie rozumiem? 

Co do przetopów, może ten poradnik tobie pomoże

http://www.mpcforum.pl/topic/940439-tut-nowe-przetopy-w-nowej-bizuterii/

w jakich wersjach? :D po prostu interesuje mnie czy jest gdzieś jakis spis nazw przedmiotow które są w grze bo np jak szukam pierścienia doświadczenia to experience ring to taka loteria może cos pokaże może nie wiesz o co mi chodzi? 

Opublikowano

itemdesc loceale pl tam sa nazwy przedmiotow ... xD

nie chodzi o nazwy itemów w grze... chodzi o nazwy itemów w source... np chce przeszukac całe source w celu znalezienia plików związanych z exp ringiem, co powinienem wpisać? Chodzi o te frazy definiujące konkretne rzeczy w source nie wiem skąd je wziąć

potrzebuje wiedzieć gdzie znajduje się zapis % rękawicy czy pd ( to ile dają ) nie chce z każdą rzeczą walić na forum 

Opublikowano

Każdy przedmiot posiada type i subtype, sprawdzasz je i w char_item.cpp sprawdzasz co robi przedmiot, najpierw właśnie po type, a później w tym konkretnym typie szukasz subtype.

Edit//

Czasami, jest na sztywno po Vnumie przedmiotu, a jeśli chodzi o takie rzeczy jak PD, Rękawiczki to szukasz Vnum przedmiotu w pliku special_item_group.txt i póżniej szukasz Vnum tej grupy w kodzie źródłowym.

Opublikowano

Każdy przedmiot posiada type i subtype, sprawdzasz je i w char_item.cpp sprawdzasz co robi przedmiot, najpierw właśnie po type, a później w tym konkretnym typie szukasz subtype.

Edit//

Czasami, jest na sztywno po Vnumie przedmiotu, a jeśli chodzi o takie rzeczy jak PD, Rękawiczki to szukasz Vnum przedmiotu w pliku special_item_group.txt i póżniej szukasz Vnum tej grupy w kodzie źródłowym.

DZIĘKUJĘ LIMIT DLA TEGO PANA O TO CHODZIŁO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...