Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szybkie rank upy

™PanPrawdy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do was pytanie, tak z czystej ciekawości. Dlaczego przez 3 tygodnie nie mogłem awansować z Silvera 4 do Silvera 3, a teraz w ciągu 2 tygodni z Silvera 4 do Golda 4 wyszedłem bez najmniejszego problemu. Dodam też że nie w każdym wygranym meczu byłem super dobry, a jak zdarzyło mi się przegrać to tylko dlatego że mi bardzo mocno nie poszło. Czy jest to efekt dobierania zespołu, lepszej formy ? Czasami zdarza mi się zrobić winstreak rzędu 7/8 wygranych. Proszę o wypowiedź, myślę że przyjemny temat, możecie też napisać jak wam idzie wbijanie dywizji w ostatnim czasie.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Kwestia szczescia i doboru przeciwnikow tez tak mam, ostatnio za nim zaczne gre musze poczekac z 10 min bo zawsze ktos wychodzi :P

''Sucked all day, smoking blunts, counting cheese
Fucking bitches 'til their assholes bleed
What you say, baby?''

Opublikowano

Roznie bywa . Raz win streak 8 win a raz odwrotnie. Chociaz staram sie dawac z siebie w wszystko w kazdym meczu.

Ogolnie to ze lol to team gra to i tak wszystko zalezy od Ciebie :)

Zawsze zwalam na siebie jak przegram gre i patrze na swoje bledy i jak je poprawic.

Kiedys tez zwalalem na przeciwnikow i sojusznikow  tu byl blad . zwalaj na siebie i wymagaj od siebie.  

Opublikowano

Kwestia win streakow, nie mogles wyjsc jesli grales na 50% wl, wygrales kilka meczy z rzedu, poniekad szczesciem, to wyszedles. Tak dziala wszystkie gry oparte na dywizjach, a zwlaszcza gry blizzarda - tam wychodzi sie tylko na winstreakach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Autorze najlepiej jak jestes silver/gold/ platyna to nie patrz na range, najlepiej ja zingnoruj.  . Dawaj z siebie wszystko w kazdym meczu  ale baw sie dobrze przy tym tez. Bo to mozna zglupiec i myslec czy wygram czy przegram. Gry sa dla rozrywki przede wszystkim .

Jak ktos mi powiedzial wczesniej wytralosci, cos jak na silowni.  Efekty osiaga sie latami . Nikt z silvera diamenta w jeden sezon nie zrobi.

Opublikowano

Autorze najlepiej jak jestes silver/gold/ platyna to nie patrz na range, najlepiej ja zingnoruj.  . Dawaj z siebie wszystko w kazdym meczu  ale baw sie dobrze przy tym tez. Bo to mozna zglupiec i myslec czy wygram czy przegram. Gry sa dla rozrywki przede wszystkim .

Jak ktos mi powiedzial wczesniej wytralosci, cos jak na silowni.  Efekty osiaga sie latami . Nikt z silvera diamenta w jeden sezon nie zrobi.

Teraz staram się więcej wkładać w swoją grę, a co do przysłowia myślę że jednak z silvera, ale tylko do platyny, da się w jeden sezon.

1859773.jpeg

~PanPrawdy~

Opublikowano

Tak trzymaj. Powodzenia . Do platyny to mozliwe ze w jeden sezon. To juz zalezy ile kto ma czasu na gre. Ja gram juz ponad 3 lata i mam aktualnie plat II

Opublikowano

Wszystko to jest kwestia szczęścia. Sam zaczynałem w S1 w tym sezonie (kiepskie MMR z poprzedniego) i dotarłem do D5. A byłem tam już po około miesiącu od startu nowego sezonu, potem dłuuuuga przerwa i teraz znów wracam do gry.

Choć w moim wypadku może na very low elo nie miało większego znaczenia szczęście, tylko grałem, gdy jeszcze Vi w mecie była, na 200 rankedów mam na niej jakieś 165 zagranych. Także OTP również ma znaczenie

Opublikowano

Jw wygrany % dana postacia ma znaczenie , jesli ja dobrze ogarniasz . Zakladajac np ze radom typek ma np xinem 78% winratio. To gra juz na jakims poziomie to postacia i ma przewage nad tymi co maja 50% winratio jakims postaciami.

Gratuluje diamentu :)

Wychodzi na to ze miales 82,5% winratio Vi a to juz cos jest .

Zakladajac ze masz 200 rankedow danym championem:

100 win 100 lose.

Czyli wychodzi na to ze nawet majac 50% winratio danym championem bedziesz awansowal tylko wolniej niz ten co np. wlasnie 165win  na 200 gier.

Jesli bedziesz gral  duzo to winratio sie powiekszy z czasem bo bardziej bedziesz ogarnial a co za tym idzie szybsze awanse.

w skrocie , dlugoterminowa gra.

Opublikowano

Teraz staram się więcej wkładać w swoją grę, a co do przysłowia myślę że jednak z silvera, ale tylko do platyny, da się w jeden sezon.

Zależy jeszcze jakie ktoś ma doświadczenie ogólnie z mobami.

Niektórzy ludzie robią ogromny progres przez jeden sezon gry.

giphy.gif

Opublikowano

To dlatego ze matchmaking jest broken, nie wiem jak riot to zrobil ale dopoki nie jestes lepszy o 3 ligi to masz win streaki i lose streaki z ktorych nie da sie wyjsc. Podczas win streaku nawet jak feeduje to wygrywam, a w lose streaku nie wazne jak mocno wygram linie i tak przegram. Dostales duzego streaka i wyszedles, teraz sie spodziewaj spadku do g5 0lp

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...