Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VAPE NATION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Vapujesz czy hetero?  :D

Zacząłem swoją przygode z e papieroskami jakieś 2 tygodnie temu, a papierosów nie palę od 6 dni. Kupiłem sobie Joyetech Unimax 25, żeby pozbyć się tego ciulowatego nałogu. Tak, wiem, też jest tu nikotyna, nie jest zdrowsze tylko mniej szkodliwe, ale wolę wybrać jednak mniejsze zło, od czegoś trzeba zacząć.

Chciałbym się od was, starych wyjadaczy dowiedzieć jakie smaczki liquidów są najlepsze. Aktualnie korzystam z 'liquid idealny' jagodowy jogurt o mocy 11. Na początku, czyli przez 1 dzień był całkiem niezły, ale później przestałem czuć smak.

Jakie są najlepsze smaki i firmy? Jaki smak jest najbardziej wyraźny? Jaka moc najlepsza?

Pozdro B)

Opublikowano

Zawsze po jakims czasie tracisz smak bo sie przyzwyczajasz jedyny to montol ktory sie nie nudzi :P. Mozna tez kupic 2 i zmieniac co kilka dni i az tak sie nie przyzwyczaisz . Ja polecam szampan z truskawkami, jagoda , cola z whisky. Wszystko zalezy czy lubisz slodkie  czy orzeźwiające 

Opublikowano

Kup sobię bazę, aromaty i sam sobie rób olejki, nie trudnego a w dodatku wlasnej roboty smakuja lepiej i wychodzi duzo taniej ;p

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Zawsze po jakims czasie tracisz smak bo sie przyzwyczajasz jedyny to montol ktory sie nie nudzi :P. Mozna tez kupic 2 i zmieniac co kilka dni i az tak sie nie przyzwyczaisz . Ja polecam szampan z truskawkami, jagoda , cola z whisky. Wszystko zalezy czy lubisz slodkie  czy orzeźwiające 

Mam właśnie 2. Jeden o smaku cytrynowym a drugi jogurt jagodowy

Kup sobię bazę, aromaty i sam sobie rób olejki, nie trudnego a w dodatku wlasnej roboty smakuja lepiej i wychodzi duzo taniej ;p

W sumie całkiem dobry pomysł! Gdzie moge to zakupić?

Opublikowano

Baze i aromat kupisz w kazdym sklepie z olejkami :) Tylko teraz bazy beda usuniete boo nowa ustawa :/

Opublikowano

Ja zawsze biorę to:

https://e-dym.pl/pl/bazy-i-aromaty/186-vpg-power-smoke-baza-6mg-100ml.html?search_query=vpg&results=14

Są oczywiście z więcej mg lub mniej ale ja zawsze biore 6stki.

Przeważnie mieszam sam ale najlepsze kupcze liquidy według mnie to Pink Fury, smak nigdy mi się nie znudzi xD Ewentualnie Just Fake. 

3t6EGVz.png

Opublikowano

Ja zawsze biorę to:

https://e-dym.pl/pl/bazy-i-aromaty/186-vpg-power-smoke-baza-6mg-100ml.html?search_query=vpg&results=14

Przeważnie mieszam sam ale najlepsze kupcze liquidy według mnie to Pink Fury, smak nigdy mi się nie znudzi xD Ewentualnie Just Fake.

Czyli wystarczy kupić to + aromat i to wszystko?

Na edym wlasnie kupilem moda i goscie nawet nie odpisuja juz kiedy napisalem ze zapasowe szkielko z aromatizera sie rozwalilo podczas transportu

Czytalem troche na ten temat i mam dylemat pomiedzy VPG a VPG PLUS

Opublikowano

Ja zawsze biorę to:

Przeważnie mieszam sam ale najlepsze kupcze liquidy według mnie to Pink Fury, smak nigdy mi się nie znudzi xD Ewentualnie Just Fake.

Czyli wystarczy kupić to + aromat i to wszystko?

Na edym wlasnie kupilem moda i goscie nawet nie odpisuja juz kiedy napisalem ze zapasowe szkielko z aromatizera sie rozwalilo podczas transportu

Czytalem troche na ten temat i mam dylemat pomiedzy VPG a VPG PLUS

Noo, dla mnie VPG Plus to s**t. xD

A aromaty inawera: Klik

I tyle.

3t6EGVz.png

Opublikowano

Dobra, fajnie, dzięki, zamówie sobie VPG zwykłe i grejpfrutowy aromacik, kolega raz miał i zasmakował mnie jak żaden inny :D

Na ile Ci starcza taki zestaw i ile trzeba czekać po zmieszaniu bazy z aromatem?

Opublikowano

Dobra, fajnie, dzięki, zamówie sobie VPG zwykłe i grejpfrutowy aromacik, kolega raz miał i zasmakował mnie jak żaden inny :D

Na ile Ci starcza taki zestaw i ile trzeba czekać po zmieszaniu bazy z aromatem?

Tylko zalezy jaki grejfrut xD aby nie ten biały czy jakos tak bo nie dobry :D 1 butelka inavery starcza na okolo 2 bazy ;) a zalezy, ja z kumplami to jak nam sie nie chce czekac to nawet 5 min po zmieszaniu palimy xD

3t6EGVz.png

Opublikowano

Tak jak kolega wcześniej napisał najlepiej kupić bazę i aromaty wychodzi taniej, chyba że nie chce Ci się robić.

Polecam olejki od " Dilon's " po prostu to kocham, jak dla mnie te olejki są idealne, chce się vapować.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Baze i aromat kupisz w kazdym sklepie z olejkami :) Tylko teraz bazy beda usuniete boo nowa ustawa :/

Nic nie będzie usunięte... czytałeś Ty w ogóle tą ustawę?

Większość czysto owocowych aromatów jest zazwyczaj typu shake and vape, czyli możesz wapować od razu, ja jednak wole jak będą leżakować minimum dwa dni.

Pozostałe aromaty zazwyczaj muszą trochę leżakować, a w szczególności wszystkie typu wanilia czy jakieś inne custardy, przykładowo jak robię sobie klona Bound by The Crown – King’s Crown (Vanilla Custard CAP +Apricot CAP) to musi on leżakować minimum miesiąc, najlepiej zaczyna smakować po dwóch miesiącach. Są zagraniczne fora i jedno naprawdę dobre w Polsce gdzie znajdziesz przepisy na liquidy oraz czas jaki potrzebują do przegryzienia się.

Od siebie polecam bazę Optimum oraz aromaty Capella, TPA oraz Flavourart.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

No wróżką nie jestem, nie próbowałem nigdy tego aromatu nawet w żadnych kombinacjach, także czy styknie, to już Ty możesz później nam napisać :)

Z owocówek od Capelli miałem borówkę oraz morelę i mi smakowały.

Opublikowano

Mój stary to fanatyk Vapowania. Pół mieszkania zaj***ne e-papierosami najgorsze. Średnio raz w miesiącu ktoś wdepnie w leżący na ziemi fajek i trzeba wyciągać w szpitalu bo szkiełka sie tłuką i wchodzą w stopy. W swoim 22 letnim życiu już z 10 razy byłem na takim zabiegu. Tydzień temu poszedłem na jakieś losowe badania to baba z recepcji jak mnie tylko zobaczyła to kazała buta ściągać xD bo myślała, że znowu szkło w nodze.
Druga połowa mieszkania zaj***na liquidami: lolity, mechy trola, poranny kloc, dobry wuj xD itp. Co tydzień ojciec robi objazd po wszystkich stoiskach w mieście, żeby skompletować wszystkie smaki olejków. Byłem na tyle głupi, że nauczyłem go into internety bo myślałem, że trochę pieniędzy zaoszczędzimy na tych olejkach ale teraz nie dosyć, że je kupuje to jeszcze siedzi na jakichś forach dla vaperów i kręci gównoburze z innymi vaperami o najlepsze smaki itp. Potrafi drzeć mordę do monitora albo wypie**olić klawiaturę za okno. Kiedyś ojciec mnie wk***ił to założyłem tam konto i go trolowałem pisząc w jego tematach jakieś losowe głupoty typu vapowanie to pedalstwo, vaperzy jedzo guwno. Matka nie nadążała z gotowaniem bigosu na uspokojenie. Aha, ma już na forum rangę VAPE MASTER, za naj***nie 10k postów."
Jak jest ciepło to co weekend zapie**ala na zawody w robieniu vape-kółek . Od jakichś 5 lat w każdą niedzielę jem obiad w tumanach dymu a ojciec pie**oli o zaletach palenia e fajka bo nie szkodzi tak jak normalne. Jak się dostałem na studia to stary przez tydzień pie**olił że to dzięki temu, że pachnę liquidami, bo inaczej to ni**uja by mnie nigdzie nie przyjeli.
Co sobotę budzi ze swoim znajomym mirkiem całą rodzinę o 4 w nocy bo hałasują chcąc zrobić jak największą chmurę itp.
Przy jedzeniu zawsze pie**oli o zaletach liquidów i za każdym razem temat schodzi w końcu na zwykłe papierosy, ojciec sam się nakręca i dostaje strasznego bólu dupy durr niedostatecznie promują tylko kradno hurr, robi się przy tym cały czerwony i odchodzi od stołu klnąc i idzie vapować jakieś po***ane figury z dymu...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od czasu gdy forum było w remoncie zrobiłem już małe postępy. Pokupowałem sobie bazy, aromaty, już sobie kilka luquidów zrobiłem. Teraz zamówiłem sobie na Gearbest aromatizer MERLIN RTA, bo mnie mirki z wykopu go poleciły kiedy powiedziałem, że mam problemy z fabryczną grzałką. Ile może potrwać wysyłka?

Wie ktoś gdzie kupować teraz bazy większe od 0? :D

Opublikowano
6 godzin temu, GameOn napisał:

A jest to bezpieczne? :D Na necie takie coś dostane?

No jeśli zadajesz takie pytanie, to ewidentnie nie masz pojęcia o tym, że 100% nikotyna w płynie jest ku*****o niebezpieczna. Takie rzeczy powinno się robić w warunkach laboratoryjnych w pełnym zabezpieczeniu ciała. Przecież już jedna kropla na Twoim ciele jest w stanie Cię zabić lub zasiać takie spustoszenie w ciele, że zajdą jakieś nieodwracalne skutki uboczne. Już nie mówię o tym gdyby jakaś większa butelka Ci pękła w domu, zabiłbyś cała rodzinę. 100ml czystej nikotyny jest w stanie zabić kilkaset osób!

Po prostu rób jak napisał kolega wyżej. W tym momencie z racji, że ceny poszły w górę najbardziej opłacalne jest rozcieńczanie 18mg.

Opublikowano
1 godzinę temu, tripipi napisał:

No jeśli zadajesz takie pytanie, to ewidentnie nie masz pojęcia o tym, że 100% nikotyna w płynie jest ku*****o niebezpieczna. Takie rzeczy powinno się robić w warunkach laboratoryjnych w pełnym zabezpieczeniu ciała. Przecież już jedna kropla na Twoim ciele jest w stanie Cię zabić lub zasiać takie spustoszenie w ciele, że zajdą jakieś nieodwracalne skutki uboczne. Już nie mówię o tym gdyby jakaś większa butelka Ci pękła w domu, zabiłbyś cała rodzinę. 100ml czystej nikotyny jest w stanie zabić kilkaset osób!

Po prostu rób jak napisał kolega wyżej. W tym momencie z racji, że ceny poszły w górę najbardziej opłacalne jest rozcieńczanie 18mg.

Uff, dzięki bo właśnie się obawiałem, że 100% nikotyna w płynie jest ku*****o niebezpieczna i że takie rzeczy powinno się robić w warunkach laboratoryjnych w pełnym zabezpieczeniu ciała. Bałem się też, że jedna kropla w moim ciele jest w stanie mnie zabić lub zasiać takie spustoszenie w ciele, że zajdą jakieś nieodwracalne skutki uboczne. Nie mówiąc już o tym gdyby jakaś większa butelka mi pękła w domu, bo zabiłbym całą rodzinę. Mam szczęscie, że się dowiedziałem że 100ml czystej nikotyny jest w stanie zabić kilkaset osób!

Oczywiście chodziło mi o bezpieczeństwo w sensie stężenia itp, nie trzeba od razu z grubej rury wyjeżdzac z buta...znaczy się z sarkazmem 

P.S. dzięki

@momit2Tak zrobie, dzięki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...