Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stałe 30 FPSów na dobrym laptopie

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj kupilem gamingowego laptopa asus za tyle ile zarobi twoj rodzic w pol roku i mam tutaj problem bo cos ustawialem w konsoli, configi zmienialem ze starego komputera i teraz mam stale 30 fps... W grze jak i w menu mam stale 30fps a wczesniej napewno mialem wiecej, nie sprawdzalem ile. Co moze byc tego powodem? Ustawilem jakis limit? A moze cos zle ustawilem w ustawieniach wideo, wszystko mam na najnizszych i prawie wszystko wylaczone, tak samo jak na moim poprzednim slabym komputerze.

Opublikowano

Wczoraj kupilem gamingowego laptopa asus za tyle ile zarobi twoj rodzic w pol roku i mam tutaj problem bo cos ustawialem w konsoli, configi zmienialem ze starego komputera i teraz mam stale 30 fps... W grze jak i w menu mam stale 30fps a wczesniej napewno mialem wiecej, nie sprawdzalem ile. Co moze byc tego powodem? Ustawilem jakis limit? A moze cos zle ustawilem w ustawieniach wideo, wszystko mam na najnizszych i prawie wszystko wylaczone, tak samo jak na moim poprzednim slabym komputerze.

To czyli za ile ten laptop ? :D Co do tematu, pomimo że nic nie napisałeś praktycznie co to za laptop itp to jeśli windows 10 to pewnie masz włączony xbox vdr i musisz go wyłączyć. Co do kolegi wyżej to na pewno nie to, autor ma klatki zablokowane na 30, a nie słabe fpsy.

Opublikowano

Cos wyskoczylo mi ostatnio chyba przy otwieraniu csa, cos z Xbox Vdr czy to wylaczyc a ja to pominalem, tak to windows 10. Jeszcze przeczytalem ze jak zainstaluje czyis config to mozliwe ze to przez to dlatego sprobuje go usunac, od tego momentu chyba wlasnie mam stale 30fps

Opublikowano

Na pewno to jest sprawka xbox vdr, bo wątpię żeby ktoś w configu wrzucał sobie fps_max i fps_max_menu 30. Niżej masz link jak to wyłączyć, musisz przez ich tą apkę albo przez rejestr jak coś ogarniasz.

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6239-DZCB-8600#xboxapp

Niektórzy nie mają problemu z tym xbox vdrem w ogóle, kumpel ostatnio instalował i cs go normalnie mu działa. Mi jak pierwszy raz zainstalowałem 10 to cs po włączeniu od razu znikał z procesów dopóki vdr nie wyłączyłem.

Opublikowano

Wylaczylem Xbox vdr, zrobilem kolejny reinstall cs, cos tam pozmienialem i powpisywalem w konsoli na fpsy, teraz zrestartuije lapka i zobaczymy.

///edit nadal to samo, wczesniej napewno mialem wiecej fpsow tylko wpisywalem w konsolach cos, usunalem 2 configi i dalem stary z innego komputera. Wiec cos po prostu zrobilem i mi blokuje fps do 30... Nawet ten reinstal nie pomaga co to ma byc

Opublikowano

Xboxa dvr poprawnie wyłączyłeś jeśli robiłeś to przez rejestr ? Pojawia się ten zielony prostokąt przy włączaniu gry jak wcześniej czy już nie ? Fps_max i fps_max_menu na pewno nie są ustawione na 30 ? Synchronizacja pionowa wyłączona ? Może jakiś program w tle włączony, co może ustawiać limity klatek ? :D

Opublikowano

w tle mam jakies antywirusy, nic takiego w sumie, nie wiem czy poprawnie, robilem tak jak na filmikach, zalogowalem sie i wylaczylem. Nie wiem o jakim zielonym prostokacie mowisz. Co do komend to co chwile wpisuje fps max i wiem ze sa ustawione na wiecej niz 30.

Opublikowano

Podałem Ci link z supportu steama jak to wyłączyć, spróbuj zrobić tak jak tam jest na samym dole, czyli przez rejestr. Zielony prostokąt to chodzi mi o to coś, co się wyświetla po włączeniu gry jak masz xbox dvr odpalonego. Jest tam jakiś komunikat, nie pamiętam co, bo szybko mi to zawsze znika.

Opublikowano

a wiec znalazlem rozwiazanie, jak nie mam ladowarki podpietej to wtedy mam 30 a jak mam podlaczona to wszystko plynnie chodzi 200 fpsow, kiedys tak mialem z innym laptopem wie ktos jak to naprawic?

co

O takim przypadku nie słyszałem, w panelu sterowania masz "opcje zasilania" sprawdź czy masz włączone zrównoważony plan zasilania.

A tak odbijając od tematu jakiego masz tego laptopa, pół roku to sporo czasu, możesz się sporo mylić kolego.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

a wiec znalazlem rozwiazanie, jak nie mam ladowarki podpietej to wtedy mam 30 a jak mam podlaczona to wszystko plynnie chodzi 200 fpsow, kiedys tak mialem z innym laptopem wie ktos jak to naprawic?

co

O takim przypadku nie słyszałem, w panelu sterowania masz "opcje zasilania" sprawdź czy masz włączone zrównoważony plan zasilania.

A tak odbijając od tematu jakiego masz tego laptopa, pół roku to sporo czasu, możesz się sporo mylić kolego.

ja też tak mam, bez zasilacza nie da się grać

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2278742.html#10855682 - pierwszy lepszy temat z google i masz o tym "problemie", ogólnie jest to taka zaleta super świetnych laptopów do gier

tak btw. to trochę słabo mieć gejmingowego laptopa za kilkadziesiąt tysięcy i mieć ledwo 200fps, tyle można mieć na kompie za 2k :((

tenor.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...