Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z myszką

szejmik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam myszkę ss rival 100 już ponad rok, wszystko było elegancko do wczoraj. Wchodzę do gry i moja myszka pływa - czuję, że zupełnie inaczej porusza mi się celownik, bardzo nieprzyjemnie, nie wiem sam jak opisać to uczucie. Czy oznacza to, że myszka jest do wymiany czy można coś z tym zrobić? Zawsze ją szanowałem, a w ostatni dzień użytkowania przed tym uczuciem było wszystko dobrze do wyłączenia gry - rano wstałem, włączyłem a tam to pływanie. Czekam na porady, pozdrawiam!

Opublikowano

tez tak mialem, wymien myszke tyylko u mnie taki problem pojawia sie co  2 miesiace :)

Opublikowano

na puplicie nie odczuwam żadnej różnicy.

Sprawdź czy synchronizacja pionowa jest włączona. Możesz ją wyłączyć komendą gl_vsync 0. To ona powoduje spowolnienie myszki, lub też pogrzeb w opcjach. Wyłącz renderowanie wielordzeniowe.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Sprawdź czy synchronizacja pionowa jest włączona. Możesz ją wyłączyć komendą gl_vsync 0. To ona powoduje spowolnienie myszki, lub też pogrzeb w opcjach. Wyłącz renderowanie wielordzeniowe.

jest wyłączona - w ustawieniach gry wszystko jest normalnie, jak dawniej.

Opublikowano

Sprawdź czy synchronizacja pionowa jest włączona. Możesz ją wyłączyć komendą gl_vsync 0. To ona powoduje spowolnienie myszki, lub też pogrzeb w opcjach. Wyłącz renderowanie wielordzeniowe.

To może spróbuj innej myszki? Nie musi być jakaś droga, tyle by sprawdzić czy jest to samo.

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

To może spróbuj innej myszki? Nie musi być jakaś droga, tyle by sprawdzić czy jest to samo.

Obawiam się, że nie będzie takiej możliwości, ponieważ na tej gram na 500 dpi, a stare, tanie mają zazwyczaj 1200 więc może nie być porównania, lecz zaraz spróbuję

Opublikowano

ale to raczej problem z myszką, więc nasuwa się pytanie. Czy taki problem występuje tylko w myszkach steelseries, ponieważ chętnie kupiłbym rivala 100 drugi raz, idealnie pasuje mi do ręki i się przyzwyczaiłem ale obawiam się, że ten problem może się powtórzyć drugi raz czy raczej kupić np. jakąś zowie. Co myślicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...