Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Allegro zakup z zagranicy.

MaTe ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w Islandii i chciałbym zakupić coś na allegro, ale teraz problem taki jest, jak zaplacić. Nie mam możiwości przelania na konto w Polsce, bo musze pierw iść do odziału banku. Da się jakoś przelać pieniadze komuś na allegro?

Opublikowano

Kartą debetową/kredytową.

Wpisujesz na stronie numer karty, datę ważności, 3-cyfrowy kod CVC2 który znajduje się z tyłu karty i gotowe - zabiera ci kasę z konta, zakupy zrobione.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Najpierw to trzeba sprawdzić albo zapytać się kupującego czy wysyła za granicę. Zwykle koszty takiej wysyłki to dodatkowe 70-100 zł , czasami więcej. 

W Polsce wystarczy że ktoś z rodziny zapłaci a ty mu zwrócisz, ewentualnie użyj portali do przesyłania pieniędzy typu  transferwise, transfer24 itp. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A gdzieś moge znaleźć ile będzie kosztować przewalutowanie. Czy dopiero po zakupie się dowiem

Jak będziesz płacił kartą z polskiego konta to nie będzie ci nic przewalutowywać.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

To ma być klucz do gry,  więc wersja elektroniczna.  Jak bym tą karta zaplacił, to przelew pewnie idzie troche?

A jak płacisz kartą w sklepie to czekasz kilka godzin aż pieniądze dojdą i dopiero wtedy możesz zabrać zakupy? Nie.

Przez internet działa to tak samo. 

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Pytam, bo nigdy nie miałem styczności placenia karta...

Załatw też sobie możliwość korzystania z konta przez internet. Przelewy w oddziale banku trochę kosztują, przez internet masz za darmo i nie musisz nigdzie wychodzić, no i oczywiście możesz to robić o każdej porze.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam konto przez internet, mogę robić przelewy, ale nie wiem jak to się tyczy z allegro. Wiem, ze jak chce wyslać pieniadze do Polski to musze iść do banku i podać numer konta polskiego, a oni mi zrobią, że bede mial przelewy międzynarodowe.

Jestem zielony w tych sprawach, teraz dla testu doładowałem steam za 5$ i doszlo od razu. 

Opublikowano

Mam konto przez internet, mogę robić przelewy, ale nie wiem jak to się tyczy z allegro. Wiem, ze jak chce wyslać pieniadze do Polski to musze iść do banku i podać numer konta polskiego, a oni mi zrobią, że bede mial przelewy międzynarodowe.

Jestem zielony w tych sprawach, teraz dla testu doładowałem steam za 5$ i doszlo od razu. 

Jak wchodzisz na polskie konto z zagranicy i robisz przelew do polskiego banku to nie jest to przelew międzynarodowy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Przestańcie mu doradzać przelew z JEGO konta, jak napisał musi iść do banki u zatwierdzić przelew międzynarodowy. Przelewy Steam to konta w danym państwie. 

Z Islandii nie można zrobić przelewu międzynarodowego jak TYLKO W BANKU i po wypełnieniu kilku formularzy. 

Użyj portalu https://www.worldremit.com

Opublikowano

Paypal robi przewalutowania, najlepiej użyj portalu co podałem podając konto na jakie masz wpłacić za zakup.   Przelew będzie jako krajowy traktowany w banku. 

Opublikowano

Dziwne, ale steam mogłem doładować, a przy probie zasilenia konta skrill lub g2 pisze mi tak...

Card not registered for verification

Please contact the Valitor Customer Support Desk at (+354) 525 2000 to register your mobile phone number. Customer Support is open 24/7, every day of the year.

Opublikowano

Przecież ci napisałem i sam pisałeś że nie da sie zrobić przelewów zagranicznych z domu. 

Steam w danym kraju to konto KRAJOWE. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...