Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do 5000 zł

WolfGamerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

max 5000 zł

początek maja

Gry

nie

win10

nie

prosiłbym o jedną z lepszych i7, kartę graficzną gtx 1060 6gb i 16 gb ramu

nie

Proszę o lepszy procesor, ponieważ mam zamiar w dość dalekiej przyszłości wymienić tylko kartę graficzną.

Opublikowano
https://www.morele.net/inventory/info/915gJz/

Tak jak chciałeś - i7, GTX 1060 6GB i 16GB RAM'u. 

CPU - Najlepsza i7 na LGA1151 . Bardzo wysoka wydajność.

GPU - Najlepszy model GTX 1060 6GB. Zarówno cicha, jak i chłodna karta.

RAM - 2133MHz, CL13. Nic nadzwyczajnego.

Zasilacz - Pół-modularny zasilacz z certyfikatem GOLD, 5 letnią gwarancją door-to-door (po rejestracji produktu), cichym wentylem i sporą ilością zabezpieczeń.

Płyta główna - Płyta na B250. Ma dużo złączy. Jedna z lepszych płyt do zablokowanego mnożnika.

HDD - 1TB. Nic nadzwyczajnego.

Obudowa - M35. Dwukomorowa konstrukcja, która posiada kontroler obrotów, 3 złącza USB i 2 wentylatory w zestawie. Najlepsza buda do 200 złotych.

Chłodzenie - taka budżetówka, by zamienić BOX i zapchać budżet. Warto je wziąć, bo i7 na BOX'ie mocno się grzeje.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

To ostatnie "nie" podchodzi pod to, że nie będziesz robił OC? Jeżeli tak to niżej daję zestaw za 4858zł. Jedyny minus tego zestawu jest taki, ze nie ma SSD, system ogranicza. Z SSD 240GB od Irydium wychodzi ~5250zł (jeżeli usuniesz cooler cpu).

https://www.morele.net/inventory/info/sEvAhR/
  • i7-7700- 4 rdzenie, 8 wątków 3,6GHz
  • Chłodzenie Fera 3- lepszy niż box, cichszy, wydajniejszy.
  • GTX 1060 6GB od Palita- dobre chłodzenie, dobre taktowania, jeden z najlepszych 1060.
  • 16GB ram od Corsair 2133MHz
  • Płyta główna z170 od Gigabyte
  • Dysk 1TB P300
  • Zasilacz Supremo M2- certyfikat gold, modularny
  • Obudowa M35w- dwukomorowa, kontrolowanie obrotów wentylatorów, okno
  • Windows 10 Home x64

Na takim zestawie spokojnie zagrasz we wszystko na ultra w dobrych FPSach.

Opublikowano

OC nie będę robił bo się na tym nie znam, a co do chłodzenia to jakie byłoby najlepsze do tego zestawu? (nie wiem czy dobrze zrozumiałem)

Opublikowano

OC nie będę robił bo się na tym nie znam, a co do chłodzenia to jakie byłoby najlepsze do tego zestawu? (nie wiem czy dobrze zrozumiałem)

Akurat te chłodzenie, które ja podałem (Fera 3) jest lepsze od tego, które dał @miszkurkam (spartan 3), ale też oczywiście Fera 3 jest droższa o te 40zł. Jeżeli te 40zł nie robi ci różnicy to spokojnie możesz go brać. Jest on wydajny i cichy. Jeżeli zależy ci na zaoszczędzeniu pieniędzy to Spartan 3 może być. Jest lepszy od boxowego chłodzenia (ten który dostajesz wraz z procesorem).

Opublikowano

Mam tylko jeszcze jedno pytanko, czy będzie potrzebna aktualizacja BIOSU i czy muszę coś zrobić aby gwarancja zaczęła obowiązywać np: zarejestrować kartę na stronie czy coś?

Opublikowano

Mam tylko jeszcze jedno pytanko, czy będzie potrzebna aktualizacja BIOSU i czy muszę coś zrobić aby gwarancja zaczęła obowiązywać np: zarejestrować kartę na stronie czy coś?

Przy zestawie miszkurkama aktualizacja nie jest potrzebna (wymagana jest jedynie przy płytach serii 100). Gwarancja obowiązuje bez rejestracji, jedynie przy zasilaczu masz 2 dodatkowe lata (domyślnie 3) po zarejestrowaniu.

tenor.gif

Opublikowano

A gdybym chciał dokupić dysk ssd to który o pojemności 240GB.

Iridium Pro 240GB lub ADATA SU800 256GB. Oba dyski mają bardzo podobną wydajność. Dodatkowymi zaletami tego pierwszego są kości MLC i 5 lat gwarancji. Sam kupiłem Iridium Pro 240GB i jestem z niego bardzo zadowolony.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Przepraszam że tyle piszę po rozwiązaniu tematu, ale nie wiedziałem że nadal dostępna jest opcja aktualizacji starszej wersji systemu operacyjnego do windowsa 10 i prosiłbym o podrasowanie tego zestawu np: zmienienie i7 7700, wentylatora lub jak polecacie.( dysk ssd kupię oddzielnie w przyszłości)

Opublikowano

Gdzie masz to napisane, że takie coś jeszcze jest? Jeżeli chodzi ci o to, że możesz pobrać ze strony Microsoft`u Windows 10 to nie, nie jest to aktualizacja, która da ci na zawsze, za darmo pełną wersje Windows 10.

Opublikowano

Gdzie masz to napisane, że takie coś jeszcze jest? Jeżeli chodzi ci o to, że możesz pobrać ze strony Microsoft`u Windows 10 to nie, nie jest to aktualizacja, która da ci na zawsze, za darmo pełną wersje Windows 10.

https://www.microsoft.com/pl-pl/accessibility/windows10upgrade 

@aresorek Nie mam pojęcia czy dalej to działa. Jeszcze ponadto:

http://antyweb.pl/windows-10-dalej-za-darmo/

Przepraszam że tyle piszę po rozwiązaniu tematu, ale nie wiedziałem że nadal dostępna jest opcja aktualizacji starszej wersji systemu operacyjnego do windowsa 10 i prosiłbym o podrasowanie tego zestawu np: zmienienie i7 7700, wentylatora lub jak polecacie.( dysk ssd kupię oddzielnie w przyszłości)

Ile jesteś w stanie dołożyć? Dodatkowe 500 złotych w zamian za system, tak?

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Posiadam windowsa 8.1 więc posiadam możliwość zaktualizowania, a co do ceny przemyślałem i wolę kupić zestaw bez windowsa10, który polecił miszkurkam na samym początku tylko z chłodzeniem które podał aresorek. Temat do zamknięcia ( jeżeli lepiej by było zamieścić lepsze chłodzenie proszę o podanie konkretnego modelu).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...