Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie MYSQL

Daimenes124

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

No to tak bez owijania w bawełne, mam problem.

Boo piszę sb plugin cnie, i pierwszy raz mam styczność z mysql w pluginach. 
Bo nigdy nie musiałem ani nie bylo potrzeby stosować tego w moich pluginach.

No i teraz mam problem, bo nie wiem jak podłączyć mysql pod mój plugin.

I żeby pobierało z bazy dane rzeczy.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

Noo słuchaj no ziom ogólnie to wchodzisz w gógle i wpisujesz dżawwa majsikłel i otwierasz przykład cnie no i ewentualnie dopytujesz o szczegóły, bo niestety, ale gotowca nie dostaniesz, szczególnie, że nie wiemy nawet co chcesz.

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

Noo słuchaj no ziom ogólnie to wchodzisz w gógle i wpisujesz dżawwa majsikłel i otwierasz przykład cnie no i ewentualnie dopytujesz o szczegóły, bo niestety, ale gotowca nie dostaniesz, szczególnie, że nie wiemy nawet co chcesz.

Noo ziomek słuchaaj bo taaak noo ja szukam se teggo ale gógle boli strasznie oczy xD 

Nie no ale tak poważnie to każdego chyba sposobu probowałem i nic.. błedy i błędy noo dałna można dostać.

Opublikowano

Bez kodu i błędów nic nie pomogę.

Może inaczej, bo to był kod od Kamilkime bo jedyny polak jakiego znalazłem pokazał to jak użyć w pluginie. 

Hmm.. może dasz mi jakiś przykład, jak podpiąc owe mysql? 

Z resztą sobie sam poradzę, byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano

Dodaj mój nick do posta jeśli potrzebujesz pomocy | Piszę pluginy na zlecenie | Pomagam z Linuxem

newlogo.png

Opublikowano

omg btw w ogóle to ten tego, se ogarnij mejbi pakejdże z funnyguildsów, tam masz zapis i do flat'a, sgqlite i rzeczowego my sql

https://github.com/FunnyGuilds/FunnyGuilds/tree/master/src/main/java/net/dzikoysk/funnyguilds/data

nie musisz dziękować :*

PS tylko cnie nie rób raków że co każde użycie metody pobierasz nową instancje... - tak, takie rzeczy mają miejsce w oficjalnych FG, ehhh xD

@UP 

Wywalaj z tym śmieszkiem, od niego nic sie nie nauczy xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...