Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z logowaniem

konczita0102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam pewien mały problem, 3 dni temu postanowiłem zrobić swój własny serwer do pogrania ze znajomymi max 10 osób. Przez cały jeden dzień oglądałem i czytałem jak to mniej więcej zrobić bo nigdy nie zajmowałem się czymś takim a moi znajomi też są zieloni w tym. Ja jako, że znam się trochę na programowaniu postanowiłem podjąć to wyzwanie. Ściągnąłem silnik TFS 1.2 bez problemu go skompilowałem, wgrałem schemat bazy danych a nawet postawiłem acc maker(gesior) i on działa bez problemu. Problem w tym, że po ustawieniu ip serwera w config.lua na localhosta(127.0.0.1) nie mogę się połączyć z moim serwerem. Na serwerze wszystko się ładnie załadowało i jest napisane, że jest online, a przy próbie zalogowania czekam na "charachter list". Czy jest to może związane z zablokowanymi portami 7171-7173?

Opublikowano

Zmień w config.lua porty na inne i zobacz czy możesz się zalogować. W ip changerze oczywiście też zmień. Jeśli problem będzie nadal występował to napisz, coś wymyślimy.

brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...